Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kanal A, Samanyolu TV, Kanal 7, Vakit, Zaman, Yeni Şafak

Bone

Öne çıkan mesajlar

LathspeLL said:
İslamı yobazlaştıranları takip etmekte ısrarlısınız ama siz. Öyle +1 vermekle olmuyor.

Takip ettiğimi nereden çıkardın ki. Dediğin kişilerin yobazlaştırma eylemi varsa ben bunu ne takip ederim ne de desteklerim. Onun dışında bana göre doğru yaptığı şeyleride takip ederim ve desteklerim.

Senin yobazlaştırma dediğin gerçekten yobazlaştırıyormu o ayrı bir tartışma konusu.
Sosyal ağlarda paylaş

Juzzam said:
@Horizon

Ahzab Suresi:

50 - Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helal kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Bu peygamberi mi diyorsun?

Ayetleri tek tek yorumlamakla burda hiçbirşeyi ne anlarsın ne de ispat edebilirisin. Çünki ayetler birbirini tamamlar. Ben uzman değilim tabiki o ayrı mesele. Benim dediğimi iyi okursan ben yaşam tarzından bahsediyorum. "Neyi ne amaçla yapmış , neyi nasıl yaşamış. Kime ne üzerine ne demiş."
Sosyal ağlarda paylaş

Kardeşim, tanrıya en yüce varlık diyorsunuz, sonra tanrı kadınları kapatmak istiyor diyorsunuz. Zerre mantıksız bir inanış yani. İnanışlara göre tanrı hitlerden farksız. Amma yüceymiş be.

4 karı makul, kadın kapatılmalı, diğer dinlere inanlarla dost olmayın gibi onlarca hatta belki binlerce gereksiz ayet.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Kardeşim, tanrıya en yüce varlık diyorsunuz, sonra tanrı kadınları kapatmak istiyor diyorsunuz. Zerre mantıksız bir inanış yani. İnanışlara göre tanrı hitlerden farksız. Amma yüceymiş be.

4 karı makul, kadın kapatılmalı, diğer dinlere inanlarla dost olmayın gibi onlarca hatta belki binlerce gereksiz ayet.

Saygısızlık yaparak bir inancı veya inananları eleştiremessin. Eğerki inanmıyorsan hakaret etmeye hakkın yok. Şu an yaptığın direk olarak bir inanca saldırmaktır. Kınıyorum şiddetle , söyleyecek başka bir kelimemde yok sana karşı. (bu şekilde konuşan hakaret eden kişilerle hiçbirşekilde tartışılamaz.)İslamiyet ile ilgili sevmediğin şeyler çok mantıksız gelen şeyler varsa bunları ayrı konu içinde açıp ben şunları şunları çok mantıksız sevmiyordum dersin. Ama bunu hakaret ve saygısızlık noktasında bu şekilde konuşursan başkalarının değerlesine saldırmış ve hakaret etmiş olursun.

not: Bu yapılan hakaret ile ilgilide yöneticinin birşey yapmasını talep ediyorum. Çünki açıkça büyük bir hakaret vardır inancımıza ve değerlerimize karşı.
Sosyal ağlarda paylaş

Lawliet said:
evet bi şeyde demiyorum, kıyamete kadar da aynı kafayı sürdürücez Allah'ın izni ile, lakin bizden kimse kıyamet'i görmicek o ayrı..

Sizden(arap ummetcileri) kiyamet goren bir koca ulke sayayim:
Sudan..
Ananızı da alin sudan'a gidin simdi yerlesin Darfur'a.Gorun kim kime eziyet ediyormus.Bak arkadasim.Artik o "mazlum musluman genc " hedesi sokmuyor kimseye.Icine sictiginiz dunyada yaptiklariniza bakin.Allah diye orayi burayi bombaliyor senin kafandaki insanlar,sanat eserlerini katyushalarla patlatiyor,resimleri,siirleri yakiyor,insanlari sirf dusuncelerinden dolayi olduruyorlar.Pekala hepiniz bu yoldan gidin."hic kimseye gostermediginiz" o kiyamet var ya,boyle devam eden herkese onu bizzat ben gosterecegim.
Sosyal ağlarda paylaş

@Horizon

Ahzab Suresi:

37 - Hani sen Allah’ın kendisine nimet verdiği, senin de (azat etmek suretiyle) iyilikte bulunduğun kimseye, “Eşini nikahında tut (onu boşama) ve Allah’tan sakın” diyordun. İçinde, Allah’ın ortaya çıkaracağı bir şeyi gizliyor ve insanlardan çekiniyordun. Oysa kendisinden çekinmene Allah daha layıktı. Zeyd eşinden yana isteğini yerine getirince (eşini boşayınca), onu seninle evlendirdik ki, eşlerinden yana isteklerini yerine getirdiklerinde (onları boşadıklarında), evlatlıklarının eşleriyle evlenmeleri konusunda mü’minlere bir zorluk olmasın. Allah’ın emri mutlaka yerine getirilmiştir.

Yoksa bu peygamber mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu saptırmadan bişeyde ben söyleyeyim. Dini kitaplarda inanmayanlarla ilgili yüzlerce aşşalayıcı, küçültücü, hakaretaniz yazılar var. Yok onlar fena, kışkırtıcı, şeytana buyruk, kör, cahil, geberecekler, beter olcaklar yanacaklar vs. Ya bunlar hakaret olmuyorda adam kendine gördüğü çarpıklıkları, tutarsızlıkları yazınca hakaret oluyor. Anlayamıyorum bunu vesselam. Neyse siz devam edin tartışmanıza pardon.
Sosyal ağlarda paylaş

Devam ediyorum:

Hangi yüce varlık 5 milyar insanı hergün kendine tapmasını ister ya. Nasıl bir egodur bu.

Bunları söylerkende hakaret etmiyorum. Tek kullandığım kelime "mantıksız". Ama sizin gibiler için hakarettir bu değil mi? Nede olsa hakaret size göre "göreceli" bir kavramdır, tıpkı özgürlüğünde göreceli olduğuna inandığınız gibi.

Sizin abileriniz ben ve benim gibi düşünenler bunları dediğimiz için ölüm tehditleri savurur, linç ettirmeye çalışır falan. Hatta yakabilirde bir binada.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Devam ediyorum:

Hangi yüce varlık 5 milyar insanı hergün kendine tapmasını ister ya. Nasıl bir egodur bu.

Bunları söylerkende hakaret etmiyorum. Tek kullandığım kelime "mantıksız". Ama sizin gibiler için hakarettir bu değil mi? Nede olsa hakaret size göre "göreceli" bir kavramdır, tıpkı özgürlüğünde göreceli olduğuna inandığınız gibi.

Sizin abileriniz ben ve benim gibi düşünenler bunları dediğimiz için ölüm tehditleri savurur, linç ettirmeye çalışır falan. Hatta yakabilirde bir binada.

Mustafa Kemal' i bu üslup ile eleştir bakalım türkiyede kaç insan senin için linç edici yakıcı olacaktır.( Bu bir karşılaştırma değil örneklemedir. )
Sosyal ağlarda paylaş

Tevbe Suresi:

5 - Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Hmm... oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Juzzam said:
Tevbe Suresi:

5 - Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Hmm... oldu.

Korkunç bir sure, korkunç! Acaip "mantıklı" :)
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
LathspeLL said:

Saygısızlık yaparak bir inancı veya inananları eleştiremessin. Eğerki inanmıyorsan hakaret etmeye hakkın yok. Şu an yaptığın direk olarak bir inanca saldırmaktır. Kınıyorum şiddetle , söyleyecek başka bir kelimemde yok sana karşı. (bu şekilde konuşan hakaret eden kişilerle hiçbirşekilde tartışılamaz.)İslamiyet ile ilgili sevmediğin şeyler çok mantıksız gelen şeyler varsa bunları ayrı konu içinde açıp ben şunları şunları çok mantıksız sevmiyordum dersin. Ama bunu hakaret ve saygısızlık noktasında bu şekilde konuşursan başkalarının değerlesine saldırmış ve hakaret etmiş olursun.

not: Bu yapılan hakaret ile ilgilide yöneticinin birşey yapmasını talep ediyorum. Çünki açıkça büyük bir hakaret vardır inancımıza ve değerlerimize karşı.

dokunulmaz bir üye kendisi istedigi hakareti edebiliyor genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth önce insan gibi konuşmayı öğren , argo kullanmadan konuşmayı öğren. Seviyen çok üst seviyede belli ediyorsun. Benim söylemeik istediğim siz insanların değerlerine çok kolay saygısızlık noktasına gelebilcek şekilde laflar söyleyebilirken , sizinde aynı hassasiyette bulunabilceğiniz ortak konularda eleştiriye hiçbir şekilde açık olmadığınız ve şekil bir a hemen hakarete başlamanızdır. Başka söze gerek yok benim için. Seviye gittikçe düşüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha senin hassasiyetine göre ben dine mantıksız demicem dimi? Susucam yorum yapmicam senin o güzelim hassas mevzuna. Dogma çünkü o mevzu, yorum yapamam.

Sırf siz memnun değilsiniz diye herkes susmalı. Hakaret falanda yok ortada ayrıca, mantıksız diyorum sadece.

Ayrıca dokunulmaz değilim, ama siz çuvaldızı kendinize batırmıyorsunuz tabi. İlla haklısınızda haksızlığa uğrayıp atılıyorsunuz lol.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:
LathspeLL said:
Devam ediyorum:

Mustafa Kemal' i bu üslup ile eleştir bakalım türkiyede kaç insan senin için linç edici yakıcı olacaktır.( Bu bir karşılaştırma değil örneklemedir. )

İyi de Mustafa Kemal'in tanrı olmak yada peygamber olmak gibi bir idddiası yok.

Ayrıca eleştirilmez bir tarafı da yok. Kaldı ki yaptıklarının hesabını vermiş bir liderdir.

Gene çok arzu ediyorsan eleştirelim:

Atatürk'ün yapması gerekip de yapmadığı, belki de yapamadığı yada zamanı yetmediği şey, toprak reformudur.

Doğu Anadoludaki feodaliteyi kırıp toprak ağalığını sonlandırabilseydi bugün belki güney doğu anadoludaki yoksulluk, işsizlik, terör gibi sorunlarla boğuşmuyor olabilirdik.

Haydi şimdi senden de aynı cesareti bekliyorum. Sen de Muhammedi eleştirebilecek misin?
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar Sam'in müritleri galiba.. Aynı blah blah Atatürk'e yapılsaydı nolurdu evet mi hayır mı!

Bu insanların Allah ile Atatürk'ü kıyaslamarının sebebi, ikisini birbirlerine rakip görmeleridir.. Onlar için Allah dini, Atatürk ise din karşıtlığını sembolize eder.. Bu yüzden onlar için "Beton Mustafa" bizim için ise sevgili Atatürk'ümüzdür..
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Ha senin hassasiyetine göre ben dine mantıksız demicem dimi? Susucam yorum yapmicam senin o güzelim hassas mevzuna. Dogma çünkü o mevzu, yorum yapamam.

Sırf siz memnun değilsiniz diye herkes susmalı. Hakaret falanda yok ortada ayrıca, mantıksız diyorum sadece.

Ayrıca dokunulmaz değilim, ama siz çuvaldızı kendinize batırmıyorsunuz tabi. İlla haklısınızda haksızlığa uğrayıp atılıyorsunuz lol.

sen dine mantıksız desen aptal desen eline ne geçer ya?
bunu düşünemiyor musun?
sen mantıksız dedin diye adam dininden mi vazgecicek?
boşver başkasının dinini ne karışıyorsun sen kendi hayatını yaşa.
hitler-müslümanlık yakıştırması bir hakarettir.
sokakta bile kullanamadıgın lafları ,jargonu burda kullanıyorsun,içine çok atmışsın bazı şeyleri belli,sanırım bir arkadaşın yok bu konuları tartışıp açlıgını giderebilcegin,tabi böyle biriyle kim arkadaş olur oda farklı.

sen devam et bir zaman sonra akıllı insanlar takmıycak zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Dediklerini çarptırıyorsun , sadece mantıksız demedin. Söylediklerini bir baştan oku saygısızlık noktasında kelimeler kullandın üslup takındın. Hiçte masum bir yazı yazmadın. Yazdıklarını tekrar okumanı tavsiye ederim. Kendi sözlerine tarafsız bakabilceksen tabiki. Başka birşey yazmıyorum buraya , seni tanımış oldum ama teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

"Siz insanlar" derken? Hani argo kullanan bir tek ben varım şu konuda, neye dayanarak genelleme yapıyorsun da diğer kullanıcıları da zan altında bırakıyorsun? Hayır yani, zerre umrumda olduğundan değil de, mükemmel ahlakınızla "biz insanlar"a sürekli ders verirken, "siz insanların da" hiç de farklı olmadığınızı göstermek istedim.

Her neyse, sorun şu ki, benim Atatürk konusundaki hassasiyetim, sadece ona hakaret edenler için geçerlidir. Yeri geldi Atatürk'ün faşist olup olmadığı da tartışıldı bu forumda adamakıllı, hakaret olmadan. Allah söz konusu olunca siz böyle bir eleştiriyi direkt olarak "inancıma hakaret" diye sızlanarak karşıladığınız için, kalkıp bana ahlak dersi vermeye kalkışma.
Sosyal ağlarda paylaş

burda ne horizon un sızlandıgını zannetmiyorum ne de ben sızlandım.

sen yada digeri benim inancıma paticik forumundan hakaret etsen ne olur ya, sen kimsin?istedigin hakareti etmekte istedigin şeyi yapmakta serbestsin.

onun yada benim sızlandıgım dine yada inananlara hakarete varan yazılar YAZABİLEN insanların ta kendisi

.acımak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...