Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

erişim engellendi uyarısını aşmak.

lizardking

Öne çıkan mesajlar

windowsXP Professional'ın bozuldu ve hiç bir şekilde açılmadan kapanmakta.
bende c: ve d: diye ikiye bölünmüş harddiskimin d: noktasına yeni bir windowxp home edition kurdum ve çalıştı,

d:noktada yerim yetersizdi yani windows home edition'u kurmamın tek sebebi önceki windowsmda kalan programlarımı dosyalarımı,dış harddiske atıp bilgisayarı tamamen formatlamaktı.

önceki windowsumdaki lazım olan çoğu dosyam eski widowsumdaki masa üstümde idi,
ama yeni yüklediğim windows ta documents and settings klasörünün alt kullanıcı klasörlerinden birinin içindeki dosyalarımı açmaya çalıştığımda ,erişim engellendi uyarısı gözükmekte.

bu klasör paylaşım sorunu nasıl çözülür? oradaki dosyalarıma nasıl ulaşabilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

herhangi bi live cd linux dağıtımı ile eri$men mümkün. ama root bağlı iken dosya transferine izin vermeyebilio.
geçen gün dediğin gibi bi durum ya$adım daha doğrusu uyarı ile kar$ıla$dım. 4 windowsu üst üste kurduğum için document and settings in içinde 10-15 klasör vardı. bi tanesinin içinde de 1.6 gb kadar veri varmı$ mesela.. merak ettim ne var hani gereksizse sileyim diye girmeye izin vermedi. ben de geçtim ubuntuya girdim, 5 tane albüm çıktı bi apocalyptica klibi falan çıktı aynen alayına verdim delete..
aynı mantıkla ta$ımana da izin veriyo, merak edip onu da denedim çünkü silmeden önce.
ama ben hdd üzernden çalı$ırdım, live izin vermeyebilio dediğim gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi söyleyeceklerim mantıksız görünebilir ama bazen windows'un sorun çözme yaklaşımı, tamamen görsel arayüzüyle sağlanıyor. o yüzden şöyle şeyler denesek:

mesela document and settings klasöründe kendine yetki vermeyi dene..

start > run: cmd
CACLS "c:documents and settings" /E /T /C /G "everyone":F
bu komut, ilgili klasörde herkese (tüm kullanıcılara) full control yetkisi verir. aslında aynı şeyi sağ click > properties > security'den de yapabilirsin ama dediğim gibi oraya güvenmiyorum.

bir de xcopy ile başka yere kopyalamayı denemek lazım aslında..

start > run: cmd
XCOPY "c:documents and settings" d:tey /s /i

bilmiyorum valla biraz salladım ama ben hiç bir bilgisayara iki windows kurmamıştım biliyoğğmusuuun =(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...