Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Mist

Xo

Öne çıkan mesajlar

Tür : Korku / Bilim Kurgu / Fantastik
Gösterim Tarihi : 29 Şubat 2008
Yönetmen : Frank Darabont
Senaryo : Frank Darabont , Stephen King (Kitap)
Yapım : 2007, ABD , 127 dk.

Kuvvetli bir fırtına sonrası meydana gelen sis, tüm kasabayı kaplar. Bu yoğun siste ortaya çıkarak, insanları yiyerek beslenen yaratıkların varlığından haberdar olan insanlar, süpermarketin içinde kapana kısılmış durumdalardır.

Bu tedirgin bekleyiş esnasında süpermarketin içindeki insanlar ikiye ayrılır, bazıları intikamcı bir tanrının bu yaratıklara hükmederek insanları kurban etmeyi emrettiğine inanırken, bazıları buna inanmaz.

Stephen King'in uzun bir hikayesinden yola çıkarak çekilmiş bu film, oldukça gerilim dolu saatler geçireceğimizi vaadeder gibi...

Fragman

[video]http://youtube.com/watch?v=EP-MHO_M6ik?feature=oembed" width="459">

Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:
imdb'de 10000 kişiden 7.7 almış. Bir Stephen King uyarlaması uzun süredir bu kadar alamıyordu. İzlemek lazım,i yarın sinemaya gitmek istiyordum bari ona gideyim :)

İmdb yüksek not vermekten bir hal oldu şu dönemde...Senaristleri mi teşvik ediyor anlamadım.
İzlemedim filmi ama 7.7 gayet yüksek bir nottur hangi Stephen King uyarlaması vasatı aşmış ki(aşağıda verdiğim örnekler dışında,onlar çok sağlam hikaye ve oyuncular içeriyordu),bence zayıf bir kitap olan Mist'in uyarlaması aşsın?
Tabi bu benim yorumum ben de şu günlerde izliicem,umarım yanılırım.
Tek beni çeken nokta “Esaretin Bedeli” ve “Yeşil Yol" gibi kitaplarında uyarlamasını yapan yönetmenin elinden çıkması Sis'in.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
İnanılmaz bir filmdi.. 2 defa izledim.

Nette filmden hem nefret edenler var hem de hastası olanlar var.

Filmi sevmeyenler bence genel klişe film sonlarına alışmış insanlar ve filmin sonunu kaldıramayanlar.

Bu ne abi böyle mi biter film diyip elinin tersiyle atıyorlar bu başyapıtı.

Filmin asıl amacı insanların korku ve dehşet anında neler yapabileceklerini gösteriyor. Ve bence bunu gayet mükemmel bir şekilde gözler önüne seriyor. Filmin sonu ne kadar şok edici, ne kadar dehşet vericiyse bir o kadar da anlamlı ve güzeldi.

Sonu olmayan bir kitabı alıp bu kadar güzel çekip bitiren bu direktörün önünde eğilmekten başka birşey yapmak yanlıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

filmin teknik acidan kotarabildigi tek sey makyaj.oyunculuk,yonetmenlik,goruntu yonetmenligi,gorsel efektler iyi olabilmekten cok uzak.yani sira insan psikolojisi uzerine yaklasimlari isabet olmus ve anlatmak istedigini seyirciye vermis."din" kavraminin somurulmeye ne kadar musait oldugunu ve caresizlik,korku aninda insanlara siginacak bir cati olarak sunuldugunda gozu kapali bagnazca ve sorgulamadan nasil hayvana donusebilecegimiz iyi yansitilmis.he bunlarin hepsini daha once izledik , okuduk o ayri.izlenebilitesi tabiki olan fakat abartildigi gibi cok iyi olmanin yanindan gecmedigini dusunuyorum bu filmin.sonunu begenenlere spoiler:

spo

film boyunca mantikli kararlar verip bunlari gayet etkili bicimde uygulayan ana karakterin , icinde bulunduklari o anda bir atraksiyon olmasini beklemek , zamana biraz daha sans tanimak vb. gibi cogaltilabilecek onlarca seyden birini yapmayi secmesi yerine mermileri kullanmasi cok zorlama bi son olmus.nitekim kapak oldu.hakketti.

Sosyal ağlarda paylaş

al dediğim gibi.. filmin sonunu absürd bulanlar filmi sevmiyor.

Filmin sonuna mantıksız diyenlere (filmi izlememiş olanlar sakına ha bakmasın):

Filmin Sonu Hakkında Açıklama

Saatlerdir yolda gidiyorsun ve sis bitmiyor. Benzin bitti, yemeğin suyun yok ve dışardan predatör sesleri geliyor. Tank mank geçiceğine dair en ufak bir ipucu dahi yok.

Ha şimdi diyeceksin.. biz o adamın yerinde olsak beklemezmiydik daha, şansımızı denemezmiydik? Tabiki denerdik. Ben de denerdim, sen de denerdin. Ama adam bırak bir sürü insanın acımasızca yaratıklar tarafından öldürülmesini, karısının ölümüyle yüzleşiyor. 4 gündür devam eden bu olayın sonu yok gibi. Yeteri kadar beklemişler ve ne bir kurtarma operasyonu var ne bişey.

Tam bu sırada biterse benzin, tam bu sırada arabanın etrafından yaratık sesleri gelmeye başlarsa, o ana kadar gördüğün gibi yaratıklar tarafından canlı canlı yenmeyi mi tercih edersin yoksa tek bir kurşunla kolay yolu seçmeyi mi?

Milletin yüzleşemediği olay şu: abi orda daha bekleyebilirdin, ne kadar çabuk yaptın, salak mısın en azından biraz daha beklesen belki bi şansın olurdu.. Milletin anlamadığı olay da bu: Adam zaten 4 gündür bekleybildiği kadar beklemiş ve akla hayale gelmyecek dehşetler yaşamış ve o anda adamın vücudundaki her duyu adama yaratıklar tarafından yenmek üzere olduğunu söylüyor.

Bu yüzdendirki ne yaptıysa tamamen haklı onu yapmakta. Direktör belki araba sahnesini biraz daha uzatabilirdi, o zaman filmin sonu insanlara daha mantıklı gelirdi bence.

Sosyal ağlarda paylaş

spo

icinde bulundugun durum her ne kadar cikmaz gorunsede her ne kadar caresiz kaldigini dusunsen iliklerinde hissetsende soz konusu olan sey senin yasamin yanisira oglunun yasami ve tanimadigin diger 3 kisi.oncedende belirttigim gibi filmin insan psikolojisini yansitmasi guzeldi taki sona kadar.yeryuzundeki hicbir insanin(genelleme yaptim) o karari o kadar kisa sure icerisinde verip o sogukkanlilikla uygulayamayacagi gibi yanisira kimsede yasamini o sartlar altinda dahi o sekilde dusuncesizce alternatif degerlendirmeden tepside sunmaz.amatorce bi sondu.fikir olarak iyi olsada filme entegre edilisi ve yansitilisi vasatti , berbatti.tabi bunlarin hepsi kime gore neye gore.bunlar "benim" dusuncelerim.sonu begendigimi varsaysak bile genel olarak filmin ortalamanin ustune cikabilecegini dusunmuyorum.cok kotu demiyorum , cok cok iyi diyenleri anlayamiyorum sadece.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...