Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2009 la Beraber Tl Ve 200 tl lik banknot

NoS

Öne çıkan mesajlar

Lopeth said:
numberten sen bık bık etmeden önce iyi araştır. Tarihin bize kazandırdığı en büyük yobazlardan biridir mehmet akif. Aa dur. Tam senlik bi adammış

Nazım Hikmet için de "tarihin bize kazandırdığı en büyük kızıl şeytandır" diyorsan sorun yok; demiyorsan korkarım boğazına kadar ideolojiye batmışsın, Allah kurtarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

milliyetçilik akımı yeni bir kavram sayılır, bilumum ülke paraları da uzak geçmişlerinden insanları koyarken esasen kendini o milletten sayıp saymadıklarına bakmıyor pek. "ben almanım" ya da "ben italyanım" deme olayı yoktu yani. etnik kökenin de pek anlamı yok, o ülke veya seleflerinin vatandaşı olup oraya emek vermek yeterli bir kriter.
Sosyal ağlarda paylaş

numberten said:
Çokakıllıadam said:
Atatürk kaldırılmayacaksa sorun olmaz. Ama yarın birgün Türk büyüklerini koyuyoruz diye Mehmet Akif gibi saçma sapan adamların resimlerini basarlarsa savaş çıkar.

Sen kimsin de Mehmet Akife saçma sapan diyorsun ya?

30iq ile ona buna bok atmak moda herhalde bu aralar.

Şimdi bir açıklama yapmam gerekiyor.

Mehmet Akif, Cumhuriyetçiler başa gelip, hilafetçiler azınlık durumuna düşünce ülkeyi terk eden ümmetçi, saltanatçı bir insandır.

Atatürkçülükle yakından uzaktan alakası yoktur.

Ayrıca yazdığı şiirlerde 'kafa kesen', 'surata tüküren' bir üslubu vardır.

Şiirlerinde kendi ırkını öve öve bitiremeyen , Kurtuluşumuzu Türk ırkının ve Müslüman aleminin gerçekleştirdiğini belirten faşist, kökten dinci biridir

Bunlar nedeniyle bu yobazı sevmiyorum.

Senin Mehmet Akifi sevme nedenin nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

Bilimum ülkeler paralarına istedikleri resmi koyabililer onlara karışamayız, zaten birçoğu hala resmi olarak asırlar öncekiyle aynı ülke. Benim için önemli olan benim kullanacağım paradır, bu para Türk parası ve kullanıldığı yer Türkiye olduğuna göre orada resmi olacak kişinin de o kimliğe ve ülkeye bir katkısı olmalı. Irkçılıktan falan değil bu, kendinden olmayan birini kendine mal etmenin yanlışlığıyla ilgili. Portekiz parasında Vasco de Gama olabilir çünkü o yaşarken Portekiz hala vardı, insanlarına Portekiz'li deniyordu, kendisi bir Portekiz vatandaşıydı, ve ülkesine de oldukça hayrı dokunmuştur. Bu koşulların hangisi Türkler için Türkiye'den önce vardı? Dahası Türkiye monarşiyi devirerek kurulmuş laik bir cumhuriyettir dolayısıyla bu ülke bir padişaha ya da halifeye birşey borçlu olamaz. Ha illa onlar mı konmak zorunda? Hayır. Geçmişte olmuşsa önemli bir Türk bilimadamı, şair, yazar, kaşif, filozof onların resmi konulsun. Eh zaten sayılarına bakınca şu anki paramızın onlarla dolu olduğu gözüküyor.
İlk dediğim de bunun özetiydi zaten, var mı Atatürk'ten başka? Yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...