Crawler Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Gerci sypro'dan pm ile de yardim istedim ama oyle gorunuyor ki o da benim yaptiklarimi yazmis pm de. Ama yasadigim problem vncserver'in yapilandirilmasinda degil, windoz'dan baglanirken VNC Viewer'in "unable to connect host: Connection refused(10061)" hatasi vermesi. Yani kurulumda bir hatam yok galiba oyle tahmin ediyorum. Daha once VNCserver ile ugrasmis olan, sorunsuz baglantiyi yapabilmis olan varsa, yardim edebilirse sevinirim. gercekten cok makbule gececek. edit: bu arada isletim sistemini yazmayi unutmusum. sunucu tarafinda debian 4.0 ve ben ise vista ile sunucuya vnc ile baglanmaya calisiyorum (vnc viewer) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 istemci tarafindaki isletim sistemi pek onemli degil. sorun sunucu tarafinda ayarlarini tam olarak yapamamis olmandan kaynaklaniyordur muhtemelen. zira istemci tarafinda yapilacak pek bir ayar yok. sunucu ve (aradara router varsa) router ayarlarini yazarsan daha rahat yardimci olabiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Sorunun neden kaynaklandigini bilmemekle beraber, neden VNC kullanilmasi gerektigini anlamadim ? SSH ? X-Forwarding ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 ben kurulum a$amasını anlatmı$tım sanırım pm'den.. biraz da teoriksel olarak hatta.. hmm.. VNC ile bağlanmak konusunda kesin deneyip öğrendiğin pek bilgi yok o yüzden bi$i diyemiyorum hala çok mutsuzum ama neden vnc gibi bi soru gelmi$ ona cevap vermek gerekirse sanırım gayet kullanımı kolay olduğu için.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 aa unutmusum buraya yazmayi.. evet vnc kullanma nedenim tamamen kullanim kolayligi.(newbie oldugum icin linux sistemlerinde.) mum'un soyledigi aklima takildi. acaba sunucu bir router arkasinda ve vnc'nin kullandigi 5900 portunu kapiyor olabilir mi? bu bir ihtimalse o portu nasil acabiliriz veya herhangibir port'u acmak icin ssh de ne yapmak gerek. ssh de route yazdigimda ise sunlar cikiyor route Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface localnet * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0 default gi7-0.hsrp.sbp. 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Simdi kavram kargasasi yasamisiz biraz, o yuzden bir kac konuya degineyim. SSH 'da nasil acariz ? diye bir soru yok. Cunku "SSH" sadece sana sunucuda o kullanici ile tanimli shell 'i calistirip, sana ulastiran bir servis. Telnet 'den daha farkli bir mimariye sahip, ama evet, telnet gibi. Eger ki bir Linux sunucuda ya da Unix sunucuda belirli bir portu belirli bir yere yonlendirmek istiyorsan, oncelikle o sunucu uzerinde calisan firewall tarzinda bir packet handler/filter 'i bulman gerekiyor. Linuxlarda genelde bu iptables, Unixlerde ipfilter genelde. Gel gelelim kurulu da olmayabilir elbette :) Senin kullandigin su anda Linux oldugundan kelli ( diye varsayiyorum ), yapacagin isler once iptables 'i ogrenme uzerine olmali. Cok advanced olarak bilmesen de en azindan SNAT nedir DNAT nedir, ne ise yararlar, bunlari ogrenmende fayda var. Cunku bir paketi bir yerden bir yere yonlendirmenin tek bir yolu yok. Senin ne istedigine bakar bu olay. Ama muhtemelen DNAT uzerinden bunu yapmak senin icin yeterli olacak. VNC 'nin kolay kullanima sahip olup olmadigina gelince, hayir. Kolay degil, aksine isinizi zorlastiran bir sey. KDE 'nin bile kendine ait remote desktop 'u vardi bir aralar, onu birakin eger ki baglantiniz yavassa, VNC uzerinden bir aleti yonetmek, tam bir iskence.. Benim tavsiyem, senin icin hem yeni bir seyler ogrenme acisindan, hem de VNC den kurtulmak icin, X-Forwarding nasil yapilir, DISPLAY variable 'i ne ise yarar seklinde sorulari arastirarak gecmeli. 1 saat icerisinde aslinda uzaktaki bir Linux sisteminde hic X calistirmadan, X uzerinde calisan bir programi nasil kendi bilgisayarindaki X Emulasyonu/Sunucusu uzerinde calistirabilirsin ve sanki karsi makinadaymissin gibi kullanabilirsin cok rahatlikla ogrenebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar