Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tavsiye: Boogiepop Phantom

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Not: Tanıtırken değişimi ve büyümeyi anlatan güzel bir anime izleyin demek yerine animeyi tam olarak anlamak için gereken kültür referanslarını da kullanmaya çalıştım. Bahsettiğim öteki eserlerle aranız iyi ise bunu da büyük ihtimalle seveceksinizdir. Tam bana göre birşeydi aslında. Death Note ya da Naruto, Bleach gibi şeyleri hiç sevmediğimi de biliyorsunuz; az çok nasıl bir şey olduğunu tahmin edebilirsiniz sanırım. Banal ve entel diyebilirim kendi kendimle alay ederek ya da derin ve açılımcı.

Serial Experiments Lain sevenlerin sevebileceği bir anime. Gerçi konusu çok farklı ama benzer anlatım yolları kullanıyor öykü gelişiminde denilebilir.

Postmodern bir eser. Pynchon gibi yazarlara göndermelerle dolu. Aslında tam bir kavrayış için iyi bir mitoloji ve postmodern kültür bilgisi gerek diyebilirim. Mitolojik öğeler Kitsune'lerden Chimera'lara ve Antik Sümer(ya da Inanna'nın yer altına yolculuğu) öykülerine kadar uzanıyor. Arthur C. Clark ve Asimov tarzı sosyal bilimkurgu etkilenmeleri de belirgin.

Ana teması büyümek. Değişim, gördüğümüz ve algıladığımız arasındaki fark ve yorumun önemi. Metaforlar kullanıyor sık sık; Nietzschean metaforlar. Din de önemli bir konu. Yine de kesinlikle propaganda taşımıyor(ki propaganda postmodernizmin en nefret ettiği şeylerden biridir). Fikirler konunun en önemli yönlerinden biri.

Anlatım biçimi bana The Life and Opinions of Tristram Shandy, Gentleman'ın ve Finnegans Wake'in bir hibridi gibi geldi; sürekli değişip duran bir protagonist anlatımın önemli bir öğesi. Aynı olayları sık sık farklı bakış açılarından görmemizi de başka bir önemli öğe olarak sayabilirim.

Çizim öğeleri gerçekçi kalırken, onları süsleyen renklerdirme ve bir araya gelerek oluşturdukları kompozisyonlar ilginç ve sürreal bir hava katmış.

Kesinlikle tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Berbat çizimleri, renksiz atmosferine rağmen cult classic olmuş bir anime. Tek sorunu sıradan izleyiciye ulaşamaması. İlgisini çeken sınırlı kitle için ise başyapıt. Aynı zamanda light-novelların da atası sayılır. Live-action ve mangasıda mecvut. Live-actionı o kadar başarılı değil ama seriyi bitirdikten sonra tadımlık izlenebiliyor.

Ha birde Yuu Asakawa seslendiriyor Nagi'yi ki benim için yeterli izleme sebebidir :>
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...