Bone Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Azeri ve Alevi türküleri konusunda bilgisi olan, şarkıcıları takip eden var mı? biraz anlatırsa, bahsederse, sevdiği şarkıları söylese, popüler olanları belirtse felan işte aklına ne gelirse. Direk Azerice değil de, Türkçe olan Azeri türküleri dinliyorum, çok hoşuma gidiyor. Yudum - Evlenirem, Burçin - Daşlı Gala, Cansu Koç - Gas Gabah... gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ebemünk Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 ezginin günlüğü'nün bir albümü var azeri türküleri söyledikleri hep. adı Alagözlü Yar, 1987 yılında çıkarmışlar sanırsam. onu bulabilirsen dinle ben çok severim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S_h_a_D_o_W Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Dinlediğimiz türkülerin çok büyük bir kısmı alevi türküleridir,zaten çoğuda Pir Sultan Abdal'ın eserleridir. Şarkı olarak tek tek söylemek yerine 2tane albüm tavsiye ediyim,biri 2004,diğeri 2005 çıkışlı,dinlediğim türkü albümleri arasında en iyileridir; Yeni Nur Ada (2005) Pir Sultan Dostları (2004) - özellikle bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Azeri ve alevi değil de, tüm anadolu türkülerini işleyen Kardeş Türküler de var mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Şiire Gazele adlı bir Azerice bir türkü vardı o güzeldir mutlaka dinleyin. Özellikle Ahmet Kaya yorumunu çok beğendim. En sevdiğim Alevi deyişi/türküsü Turna Semahı'dır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Aziza Mustafa Zadeh var piyanist,aynı zamanda şarkıda söylüyo.Pek popülere girmez ama,güzeldir.Türküleri farklı düzenliyo vesaire.Tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 bu ezginin günlüğü değişik bişey ya, bende de 1-2 bossa nova-caz parçaları var. Pop falan yapıyolar sanıyodum, ya da indie gibi bişeyler işte neyse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar