Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akademik Kariyer

LasT_SuRviVoR

Öne çıkan mesajlar

şimdi ben en az bi iki yıl çalışmak istiyorum daha sonrada master ımı yapmak istiyorum ve belki de büyük ihtimalle okulda kalmayı...

master yaprtığım zaman okulda kalmak istesem yine benden okul ortalamamın ne olduğu mu istenecek? yani Okul ortalamasının önemi nedir ? benim ortalamam 2.5 civarı..

Eğer okulda kalma ihtimalim yoksa hiç uğraşmayacağım....

bide endüstri müh. mezunu biri sosyoloji alanında master yapabilir mi? yada psikoloji?
Sosyal ağlarda paylaş

Akademik Kariyer ile ilgili bomba Haber:

[hr]

Araştırma görevliliği için merkezi sınav
Yükseköğretim Kurulu, araştırma görevlilerinin ÖSYM tarafından yapılacak merkezi bir sınavla seçilip yerleştirilmelerine yönelik çalışma başlattı. Yeni modele göre üniversitelerin ayrıca sınav yapmasına gerek kalmayacak.

ANKARA - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 14 Şubat’ta yaptığı Genel Kurul toplantısında, araştırma görevlisi olmak isteyenler için merkezi bir sınav yapılması amacıyla çalışma başlatılmasını kararlaştırdı. Sınavın, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) benzeri olması öngörülüyor. Bu amaçla oluşturulan komisyon, konuya ilişkin ayrıntıları belirleyecek

Düşünülen yeni modele göre, üniversiteler ihtiyaçları olan araştırma görevlilerinin özelliklerini merkezi sınavı gerçekleştirecek ÖSYM’ye bildirecekler. ÖSYM de bu bilgileri listeler halinde ilan edecek.

Araştırma görevlisi olmak için merkezi sınava girecek olan adaylar, aranan özellikler ve sınavda elde ettikleri puan dikkate alınarak, yerleştirilecek. Nitelikleri tutan adaylar arasında yerleştirme, yüksek puandan başlanarak yapılacak.

Yeni sistemde üniversiteler ayrıca sınav yapmayacaklar. Bu sistemle adayların objektif kriterler ve başarıları esas alınarak yerleştirilmeleri, ayrıca tüm üniversitelerin adaylar için cazip hale gelmesi amaçlanıyor. Yeni sistemin ayrıntıları belirlendikten sonra yasal düzenlemeye gidilecek.

MEVCUT UYGULAMA
Mevcut uygulamada, yükseköğretim kurumlarındaki araştırma görevlisi kadrolarına atanabilmek için Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (ALES) katılmak ve alanındaki puan türünde 100 üzerinden en az 70 almak gerekiyor.

Yükseköğretim kurumları, lisansüstü eğitim için öğrenci seçerken, ALES sonuçlarını kullanıyor. Lisansüstü programlara hangi puan türünde ve en az kaç puan almış adayların kabul edileceği ile ayrıca bir sınav yapılıp yapılmayacağı yükseköğretim kurumları tarafından karara bağlanıyor.

Kaynak: NTVMSNBC
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...