Brigand Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Selam arkadaşlar; Bir konuda kafamda soru işareti var. Sizlere de sorayım dedim. vBulletin ve günde 4k hiti olan bir forum düşünün. vBulletin biliyorsunuz biraz ağır bir sistem. 4k hit de az değil. Aşağıdaki makina bu siteyi kaldırır mı ? Bunun yanında birkaç site daha olacak tabi ama onlar yük bindirmez zaten küçük siteler. Intel® Pentium™ III 1.0 GHZ 512MB DDR-RAM 20GB 7.2K RPM IDE-HDD Makina vps değil, direk dedicated. Ama vBulletin biraz işlemciye yüklenen bir sistem biliyorsunuz. Ne dersiniz? Yeter mi ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 4k hite yeter sanırım ama hitin hep 4K 'da kalıcak mıki artmicak mı bu hit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 işlemci sakat geldi bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 db nin boyutuda önemli, kaldırır bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 db 110mb. 80k mesaj 15k üye. Yani kaldırması dediğim sayfa yüklenmeleri 1 sn altında olsa bana yeter. Zaten bir template cache plugin bulmuştum onu da kullanıyorum sayfaları cacheliyor. Ne kadar etkisi olur bilemiyorum. Ama şu anki hostingdem db error alıp duruyorum ve bundan bıktım usandım. Birşey de yapmıyorlar. Bende mi oluyor onu da bilmiyorum ama siteyi bir kere 3-4 saat kapattığım halde db error almaya devam ettim. Db error derken de too many connectionsu kastediyorum, resellerdeki bütün siteler gidiyor :). Benim zaten 1 site kastırabilir serverı ama onu da kapattığım halde kastığına göre benden değil diye bakıyorum. Artık bir servera geçme zamanı geldi. Bıktın usandım türk hostinglerinin verdiği desteklerden yau. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Ayrıca şunu da eklemek istiyorum yukardaki makina mı daha iyidir yoksa şu VPS mi? Intel Core 2 Duo E6300 yada AMD X2 3800+ 512 MB RAM (* x2 arttırımlı ) 60 GB HDD Aylık 120 GB Data transferi Ayrıca bu vps yurtiçi sunucularda. Üstteki dedicated almanyada. Ne diyorsunuz acaba? VPS olması beni biraz caydırıyor ama üstteki makinadan iyi gibi. Fiyatları eşit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Makinan kaldırır. ama VPS alırsan Bandwith sorunu olabilir. Önemli olan baglantı kaldırması yoksa makinadan dolayı sorun olmas :)ram'i 1GB yapabilirsen cok daha iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Yok bw sorun olmaz. Şu anda 40gb yiyor zaten ayda. 120gb rahat rahat yeter. Hangisini öneriyonuz VPS mi yoksa üstteki P3 mü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Brigand said: Yok bw sorun olmaz. Şu anda 40gb yiyor zaten ayda. 120gb rahat rahat yeter. Hangisini öneriyonuz VPS mi yoksa üstteki P3 mü? eğer öyle bir sorunun yoksa VPS cok daha iyi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Bir sorun olmaz... vb genelde odbc islemi db islemi yaptigindan dolayi Random access memory kullanir.. Cpu'nun pek bir onemi yok ancak que artarsa cpu'de artar tabi.. Kuracagin tripod Apache ve Php iss onemli.. tr'den almanin bir mantigi yok webbased applicationlar icin.. yurt disindan almani tavsiye ederim.. www.webhostingtalk.com bakmani oneririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Tek sorunun disk. Linux uzerinde calistiracaksan, Apache 2 ve uzeri kullan disk ve file caching ile. PHP yi optimize configure et ve mutlaka CFLAGS lerinde -O3 u kullan -O2 yerine. MySQL de RAM problemin oldugu icin biraz sikinti cekeceksin ama guzel bir configurasyonla, neden olmasin.. Cok canavar hizla calistirabilirsin bu makinayla 4k hitlik bir siteyi. 4k hit sandigin kadar yuksek bir hit degil, oldukca dusuk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Tabi ki yüksek değil ama şu anki resellerimde sunucuda hangi siteler var bilemiyorum, birçok site öldürüyor sunucuyu. Sayfalar da çatır çatır açılıyor ama host mysql connection sayısını arttırmıyor. Yani sunucuya yük olsa sayfalar da zorlanır açılırken ama zorlanmadığına göre connections arttırılabilir. Ne söylesem boş yani :). Neyse 1 aylık buradaki 2. paketi aldım, bir deneyeyim bakayım. İyi olursa devam ederim. Pingleri de çok güzel 80ms ping alıyorum. Daha önce hiç lighttp ile çalışmadım acaba çalışsam mı diye düşünüyom. Bu arada sharky vps için mi demiştin ordakileri yoksa üstteki p3 makina için mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 p3 icin soyledim. Connection 'u arttirmamalarinin sebebi RAM consume etmesi her connection icin. Onun bir hesabi var, ona gore herkes optimal bir connection limiti belirliyor dogal olarak. lighttp adindan da anlasilacagi gibi light-weight cok tatli mini mini bir sunucu. Bir suru seyi de yapabiliyor. Calisilabilir problemsiz sekilde. Ama yuklu bir site icin Apache yi tercih ederdim yerinde olsam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Brigand said: Selam arkadaşlar; Bir konuda kafamda soru işareti var. Sizlere de sorayım dedim. vBulletin ve günde 4k hiti olan bir forum düşünün. vBulletin biliyorsunuz biraz ağır bir sistem. 4k hit de az değil. Aşağıdaki makina bu siteyi kaldırır mı ? Bunun yanında birkaç site daha olacak tabi ama onlar yük bindirmez zaten küçük siteler. Intel® Pentium™ III 1.0 GHZ 512MB DDR-RAM 20GB 7.2K RPM IDE-HDD Makina vps değil, direk dedicated. Ama vBulletin biraz işlemciye yüklenen bir sistem biliyorsunuz. Ne dersiniz? Yeter mi ki? DDR ram ve PIII bir arada? böle anakart mı var ya? alala... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 sharky said: p3 icin soyledim. Connection 'u arttirmamalarinin sebebi RAM consume etmesi her connection icin. Onun bir hesabi var, ona gore herkes optimal bir connection limiti belirliyor dogal olarak. lighttp adindan da anlasilacagi gibi light-weight cok tatli mini mini bir sunucu. Bir suru seyi de yapabiliyor. Calisilabilir problemsiz sekilde. Ama yuklu bir site icin Apache yi tercih ederdim yerinde olsam :) Ne adminler geldi geçti paticikten ama senin gibi açıklama yapmasını bilen birini daha görmedim yahu helal olsun ne diyim :) Kafamdaki soru işaretlerini direk temizliyon :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar