Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tavsiye İsteği

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Aman Gerge ne yaptın ya?

Death Note gördüğüm en iyi animelerden.Gerçekten de Suspense sonun kadar var,zaten o animeyi ayakta tutanda o. "Şimşek saldırısı geber ulaaan11!!111bir1!" diyen tipler pek bulunmadığı için, action ancak surekli bitmeyen akıl oyunları rekabeti ile sağlanabiliyor.Müzikleride bayağı iyi ustelik (Bence tabii)

Bu arada konu istemişsin Death Note topici var,orda yazıyor galiba.

Ama bence konusuna hiç bakmadan izlersen çok daha iyi edersin.
Sosyal ağlarda paylaş

FMA gibi uzak metaplotlu, bölümsel, son bölümlerde revelation üstüne revelation Bones animesi sevdiysen aynı stüdyonun yüksek bütçeli animelerinden devam edebilirsin.

Rahxephon : Eğer romance + mecha (ki bu kısmı gözünü korkutmasın çünkü baya arka planda kalıyor) uyar dersen

Wolf's Rain : Cenneti arayan emo kurtlar hoşuna giderse

Scrapped Princess : Odun karakterlere dayanabileceksen ortaçağ fantazi büyü kılıç vs. Aynen FMA gibi yolculuk animesi

Eureka 7 : Robotlu veletler kısmına dayanabileceksen gerisi şahane

Ouran Host Club : Homo eğilimli kardeşlere dayanabilirsen ve shoujo (genel olarak kızlara hedefli anime) bizi bozmaz diyorsan baya gülersin

Darker than Black : superpower vs superpower yüksek bütçeli, efsane müzikli, güzel atmosferli ve yarım yamalak konulu izlemek istersen gayet doyurucu olur

Witch Hunter Robin : Mükemmel müzik, kurgu, atmosfer, karakterler eşliğinde ilk yarısı bölümsel cadı avı, ikinci yarısı esas konu olan bir anime izlemek istersen kesinlikle dene. Cadı avı demişken ortaçağ falan değil, günümüzde geçiyor :>
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Arkadaşlar Kenichi'yi bitirdim baya güzeldi, sonu biraz zayıf kalsa da güzel ve eğlendiren bir diziydi. Death Note'a başladım. Şimdi o bitince izlemek için yeni birşey istiyorum. Bilimkurgu tarzında olsun istiyorum ama öyle mech'ler falan olmasın. Daha değişik, güzel bir bilimkurgu istiyorum.

Buay Oyungezer'de tanıtılan Dennou Coil hoşuma gitti mesela ama onu indirmeye başlamadan o tarzda daha güzel bir anime biliyorsanız çekinmeden söyleyin yani :)

Savaş çok ağır olsun istemiyorum yani en fazla FMA kadar savaş olsun istiyorum. Çok şey istediğimin de farkındayım ama anladığım kadarıyla bu Dennou Coil de o kadar savaş ağırlıklı olmayan bir bilimkurgu. O yüzden yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya işte ben bilimkurgu'nun aşırı savaşlı ve mechli robotlu olan türleri dışında her türünü yerim.

FMA gibi bir yolculuk animesi de olabilir bu, yada hani gelecekte toplum - teknoloji ilişkisini anlatan felsefi bir yapım da olabilir fark etmez.

Yada illa tür söylememi istiyorsan önerebileceğin türleri söyle ben şu türden olabilir diyeyim mesela, çünkü aklıma öyle türler gelmiyor bilimkurgu ile beraber giden. Hepsi gider yani bence :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya mesela FMA'yı fantasy-adventure-drama olarak kabul edersek bunun fantasy yerine sci-fi gelenini alabilirim.

Death note gibi psikolojik gerilim de olabilir gelecekte geçen.

Ama içinde drama öğeleri, duygusallık falan olursa iyi olur. FMA'da kardeşlik duygusu ve sevgi harika yansıtılmıştı mesela onun gibi.

Fazla action olmasın, mümkünse sci-fi adventure drama tarzında olsun. Umarım tavsiye verebilirsin buna göre :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...