Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2007-2008 Bahar Dönemi Ders Programları

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

byzasz said:
hiç alakası yok bu konuyla ilgli türkiyenin yetiştirdiği en büyük bilim adamı olan Oktay Sinanoğlunun( ki kendisininin de eğitiminin en önemli bölümünü yurt dışında geçirdiğini düşünerek) bu konuyla ilgli açıklamları war okumanı tavsiye ederim.. Bazı bölümler hariç uluslar arası ilişkiler gibi yabancı dille eğitim vermenin osmanlının son zamanlarındaki fransız özentiliğinden bir farkı yok çoğu bölüm için.. Ki alınan inglizce eğitimi d bişeye yaramaz çoğu zaman yada insanlara çektirdiği çile kadar faydalı olmaz.. normal bir inglizcenin üsütne bir veya 2 dönem verilecek mesleki inglizce dersi bu açığı fazlasıyla kapatır..

Bilgisayar Kimyası, Biyofizik, Bilgisayar Fiziği ve hatta genetik ve moleküler biyoloji gibi bir çok alanda şuan türkçe kitap bulmak imkansıza yakın, olanların hepsi de çeviridir en fazla. Bunun için önce bir yerden başlayıp eğitim almış akademisyenlerin türkçe kitaplar yazması ya da çevirmesi lazım. Oktay Sinanoğlunu takdir ederim elbette ve eğitimde benden tecrübesi çok daha fazladır ama ortada kaynak olmadan türkçe eğitim yapmak zor. İTÜ gibi üniversiteler de bile bazı dersler türkçe işlenirmiş gibi gösterilirken yabancı kitaplar kullanılıyor. Şu an dünyada ki makale literatürünün çoğunluğu ingilizce, türkçe bir eğitim gerçekten başarılı bir şekilde verilmezse ben bir insanın o makaleleri anlayabileceğini sanmıyorum, özellikle ingilizcesini geliştirmeye devam etmezse. Mesleki ingilizce dersleri ise biyofizik vs gibi çok özelleşmiş alanlardaki terimleri anlamana yetmeyebilir, alınan ingilizce eğitimin işe yaramadığını düşünmek bence sığ bir argüman. Daha derin bir argüman Türkiyenin bilim dünyasında söze sahip bir ülke haline gelmesi ve kitapların başarılı bir şekilde yazılması, çevrilmesi olabilir. Evet şuanki konumu için ingilizce eğitim'in faydası çok. Ayrıca kaldı ki, buraya ders programlarımızı geçirirken ordaki isimleri türkçeye çevirince malesef türkiye'nin türkçe eğitimine birşeyler kazandırmış olmuyoruz. Dediğim gibi bir ara kitapları gönüllü çeviren bir gruba kmail atmıştım, adresini bulursam atarım bu konuda çok hassas olan arkadaşlar da o gruba katılarak gönüllü çeviri yapabilirler.

edit: tabi bunu tartışmanın yeri de bu konu değil ama eğitim bölümü altında ya da konu dışında türkiyede türkçe eğitim sorunu diye bir başlık açıp insanların görüşünü alabilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettiğim grup bu sitenin içinde bir yerde olamalı, MIT'in yayınladığı açık kaynak dersleri türkçeye çeviriyorlar ve ilk başladıkları zaman anadoluda türkçe eğitim veren üniversitelerden çok talep ve teşekkür gelmişti:

http://www.bilimadami.org/TR/

Vaktim olunca ben de tekrar başlayacağım bu işe (muhtemelen ya 4. sınıfta ya da masterda). Konuşmakla olmuyor eller biraz klavyeye hadi bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bilgisayar Kimyası, Biyofizik, Bilgisayar Fiziği ve hatta genetik ve moleküler biyoloji gibi bir çok alanda şuan türkçe kitap bulmak imkansıza yakın, olanların hepsi de çeviridir en fazla.
bu knuda haklısın, bu açıdan düşünmedim... Nese zaten anlaması zor kuramların hayal etmesi bile zor kuramların bana bir de inglizce anlatılması garip geliyor. bunun dışında da iyi inglizce ile mesleki iyi inglizce arasında çok fark var.. mükemmel bir mesleki inglizcesi olan asistanların kız arkadaşımın yarısı kadar puan alamamadığı yabancı dil sınavları biliyorum..

Nese düzeltmede yazdığın üzere tartışma konusu açılabileck bir konu.. Peki neden programlarınızı buraya atıyorsunuz konuyu sen başlattığınına göre sebebini biliyorsundur, walla merak ettim mantıklı bişey çıkacakmı?
Sosyal ağlarda paylaş

Aşağıdaki gibi tartışma ortamlarının doğması için, zira forum bir tartışma ortamıdır:

aquila said:
algebra ne alaka lan? programming languagesde de hicbisey ogrenmedim ben, sabah sekizdeydi ve prof turktu, gerce language senin ilgi alanin.

bolum computer science

fizban said:
oha che 598 mi alacan lol ?

fizban said:
Ardeth said:
evet ondan öncesini ben kendim öğrendim zaten sdf proje bile yapıyorum hatta protein flexbility üzerine çok şık

Buarada bu dönem sonunda hiç 4. sınıf dersi almamış olmama rağmen mezuniyet kredisini yaklaşık bi 20 kredi geçmiş olcam asıl bu nası? sdf

iyi derstir al. türkan hoca süper bi insandır. asistanı da muhtemelen ben olacam dersin. ahahheaheaehaehaeh.

bu arada chem dersi değil o, che dersi.

matama said:
en yalan derslerden artificial alanlara slm soliyim :)

hic oyle hayal ettiginiz gibi cikmiyor

birde onun babasi var ki ben bir donem alip hic birsey anlamamistim neural networks

Kithnos said:
Ardeth said:
Kithnos said:

GEP1118 Information and Entropy

Çok şık bir ders bu hatta bence çağımızın konusu. MITden gelen fizikçiler bizde de açıyorlar daha uydurup da almak nasip olmadı inşallah seneye

Sizin hocanız geliyor zaten bize de.Taylan Hoca... GE dersi yani seçmeli olarak verilceği için light version olarak verilcek..Sadece muhendislere ozgu olarak acılmadı cunku ders

Ardeth said:
Anladım Taylan Hoca quantumu çok iyi işlediydi ama o dersini almadım hiç. Fakat o dersi süper anlatan bir hoca vardı Yaşar hoca google kaptı adamı gitti bu sene sdf. lanet olsun özel sektör

Penthesilea said:
aquila said:
algebra ne alaka lan? programming languagesde de hicbisey ogrenmedim ben, sabah sekizdeydi ve prof turktu, gerce language senin ilgi alanin.

bolum computer science
PL baya kazik ya, Compiler Design'in on kosuluydu bi de ondan o kadar CD girdi dote, bari burda iyi not alayim da ise yarasin diyorum. Kesin al falan dedi bi de iste proje hocam.

Algebra mat yandal zorunlu dersi, patlicak ya =/

Gördüğün gibi bu tartışmalar içersinde faydanılabilecek çok fazla bilgi var. Aynı okulda olmayan insanlar birbirlerinden bu dersler hakkında bilgi alabilir, aynı okul veya hoca denk geldiği zaman ise hocalar ve ders ile ilgili daha detaylı bilgiler edinebilirler. Misal burda information ve entropy tartışmasını gören bir insan o dersi daha önce fark etmemiş ve merak etmemiş olabilir ama şimdi burda o dersi alacak ve almış olan insanlardan bilgi edinebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

mat309 Complex Analysis
mat316 Probability
com407 Computational Intelligence
com498 Thesis
com496 Research Seminar
at301 Seminar in Arts and Tech.

AI'i niye abartmasin insanlar anlamadim ben. Gayet de dolu bir ders. NN konusunda da katilmiyorum ayrica. Tabi ufak bi faktoru unutmamak gerekiyo, oturup anlamak, anlamak icin ugrasmak.
Sosyal ağlarda paylaş

CMPE101 Foundations of Computer Engineering
ENGL191 Communication in English - I
GEED101 Spike - I
GEED119 Ecology and Environment
MATH151 Calculus - I
MATH163 Discrete Mathematics
PHYS101 Physics - I

ilk dönemim ezmeyin plsss. :P

ayrıca derslere çalışma yöntemi,özel noktalar hede hödöler herşey için yardımlarınıza açığım :P
Sosyal ağlarda paylaş

Normalde 3 hafta önce tamamlamam gereken kayıtlarımı tamamladım bugün, baya imkansız şeyler başardım zaten ders alırken; çok başarılı bir ders programı hazırladım=)

EC102 - Principles of Macroeconomics
TR492 - Localization Project Management
EL102 - Survey of English Literature II
FA348 - Introduction To Film Analysis
TR216 - Note Taking From Speech & Research Paper Writing
TR213 - Language of Journalism

makroekonomiye gitmiyorum, dolayısıyla tüm derslerim 12de başlıyor en erken. film analizi gibi consenti imkansız bir dersi son sıradan consent alarak girdim; şaka gibi. English Literature'de de 4 hoca vardı, en süper olanı ve consenti en zor olanından dersi kaptım. Language of Journalism de keza aynı şekilde.

Sosyal ağlarda paylaş

• 9 ay sonra ...
Dersler açıklanmış, teorik ders programımı yazıyorum:

PHYS 412: Quantum Mechanics II (Kuantum Mekaniği 2)
PHYS 58A: Computational Algebra & Differential Equations
(lie cebiri ve diferansiyel denklemler)
MATH 332: Abstract Algebra II (Soyut cebir 2)
MATH 232: Intro. to Complex Analysis (Kompleks Analize giriş)
BIO 402: Molecular Biology II (Moleküler Biyoloji)
BIO 684: Novel Cancer Therapy Approaches (Kanser terapisinde
yeni metodlar)
BIO : Henüz karar vermediğim bir biyoloji seçmeli daha
HSS1,HSS2 : 2 tane sosyal seçmeli, muhtemelen felsefe ve
sosyolojiden alcam

Evet çok oldu galiba ne yapsam acep. allahım nasıl bir ders programı bu biyoloji fizik matematik
Sosyal ağlarda paylaş

20814 General Course on International Law
20785 A Theory of Rights in Practice: The European Convention on Human Rights
20860 Introduction to the Finnish Corporate Law
20856 Seminar on Competition Law
20854 Seminar on Issues in the Theory and Practice of Company Law
20841 Law and Justice
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...