Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 byzasz said: hiç alakası yok bu konuyla ilgli türkiyenin yetiştirdiği en büyük bilim adamı olan Oktay Sinanoğlunun( ki kendisininin de eğitiminin en önemli bölümünü yurt dışında geçirdiğini düşünerek) bu konuyla ilgli açıklamları war okumanı tavsiye ederim.. Bazı bölümler hariç uluslar arası ilişkiler gibi yabancı dille eğitim vermenin osmanlının son zamanlarındaki fransız özentiliğinden bir farkı yok çoğu bölüm için.. Ki alınan inglizce eğitimi d bişeye yaramaz çoğu zaman yada insanlara çektirdiği çile kadar faydalı olmaz.. normal bir inglizcenin üsütne bir veya 2 dönem verilecek mesleki inglizce dersi bu açığı fazlasıyla kapatır.. Bilgisayar Kimyası, Biyofizik, Bilgisayar Fiziği ve hatta genetik ve moleküler biyoloji gibi bir çok alanda şuan türkçe kitap bulmak imkansıza yakın, olanların hepsi de çeviridir en fazla. Bunun için önce bir yerden başlayıp eğitim almış akademisyenlerin türkçe kitaplar yazması ya da çevirmesi lazım. Oktay Sinanoğlunu takdir ederim elbette ve eğitimde benden tecrübesi çok daha fazladır ama ortada kaynak olmadan türkçe eğitim yapmak zor. İTÜ gibi üniversiteler de bile bazı dersler türkçe işlenirmiş gibi gösterilirken yabancı kitaplar kullanılıyor. Şu an dünyada ki makale literatürünün çoğunluğu ingilizce, türkçe bir eğitim gerçekten başarılı bir şekilde verilmezse ben bir insanın o makaleleri anlayabileceğini sanmıyorum, özellikle ingilizcesini geliştirmeye devam etmezse. Mesleki ingilizce dersleri ise biyofizik vs gibi çok özelleşmiş alanlardaki terimleri anlamana yetmeyebilir, alınan ingilizce eğitimin işe yaramadığını düşünmek bence sığ bir argüman. Daha derin bir argüman Türkiyenin bilim dünyasında söze sahip bir ülke haline gelmesi ve kitapların başarılı bir şekilde yazılması, çevrilmesi olabilir. Evet şuanki konumu için ingilizce eğitim'in faydası çok. Ayrıca kaldı ki, buraya ders programlarımızı geçirirken ordaki isimleri türkçeye çevirince malesef türkiye'nin türkçe eğitimine birşeyler kazandırmış olmuyoruz. Dediğim gibi bir ara kitapları gönüllü çeviren bir gruba kmail atmıştım, adresini bulursam atarım bu konuda çok hassas olan arkadaşlar da o gruba katılarak gönüllü çeviri yapabilirler. edit: tabi bunu tartışmanın yeri de bu konu değil ama eğitim bölümü altında ya da konu dışında türkiyede türkçe eğitim sorunu diye bir başlık açıp insanların görüşünü alabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Bahsettiğim grup bu sitenin içinde bir yerde olamalı, MIT'in yayınladığı açık kaynak dersleri türkçeye çeviriyorlar ve ilk başladıkları zaman anadoluda türkçe eğitim veren üniversitelerden çok talep ve teşekkür gelmişti: http://www.bilimadami.org/TR/ Vaktim olunca ben de tekrar başlayacağım bu işe (muhtemelen ya 4. sınıfta ya da masterda). Konuşmakla olmuyor eller biraz klavyeye hadi bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 said: Bilgisayar Kimyası, Biyofizik, Bilgisayar Fiziği ve hatta genetik ve moleküler biyoloji gibi bir çok alanda şuan türkçe kitap bulmak imkansıza yakın, olanların hepsi de çeviridir en fazla. bu knuda haklısın, bu açıdan düşünmedim... Nese zaten anlaması zor kuramların hayal etmesi bile zor kuramların bana bir de inglizce anlatılması garip geliyor. bunun dışında da iyi inglizce ile mesleki iyi inglizce arasında çok fark var.. mükemmel bir mesleki inglizcesi olan asistanların kız arkadaşımın yarısı kadar puan alamamadığı yabancı dil sınavları biliyorum.. Nese düzeltmede yazdığın üzere tartışma konusu açılabileck bir konu.. Peki neden programlarınızı buraya atıyorsunuz konuyu sen başlattığınına göre sebebini biliyorsundur, walla merak ettim mantıklı bişey çıkacakmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Aşağıdaki gibi tartışma ortamlarının doğması için, zira forum bir tartışma ortamıdır: aquila said: algebra ne alaka lan? programming languagesde de hicbisey ogrenmedim ben, sabah sekizdeydi ve prof turktu, gerce language senin ilgi alanin. bolum computer science fizban said: oha che 598 mi alacan lol ? fizban said: Ardeth said: evet ondan öncesini ben kendim öğrendim zaten sdf proje bile yapıyorum hatta protein flexbility üzerine çok şık Buarada bu dönem sonunda hiç 4. sınıf dersi almamış olmama rağmen mezuniyet kredisini yaklaşık bi 20 kredi geçmiş olcam asıl bu nası? sdf iyi derstir al. türkan hoca süper bi insandır. asistanı da muhtemelen ben olacam dersin. ahahheaheaehaehaeh. bu arada chem dersi değil o, che dersi. matama said: en yalan derslerden artificial alanlara slm soliyim :) hic oyle hayal ettiginiz gibi cikmiyor birde onun babasi var ki ben bir donem alip hic birsey anlamamistim neural networks Kithnos said: Ardeth said: Kithnos said: GEP1118 Information and Entropy Çok şık bir ders bu hatta bence çağımızın konusu. MITden gelen fizikçiler bizde de açıyorlar daha uydurup da almak nasip olmadı inşallah seneye Sizin hocanız geliyor zaten bize de.Taylan Hoca... GE dersi yani seçmeli olarak verilceği için light version olarak verilcek..Sadece muhendislere ozgu olarak acılmadı cunku ders Ardeth said: Anladım Taylan Hoca quantumu çok iyi işlediydi ama o dersini almadım hiç. Fakat o dersi süper anlatan bir hoca vardı Yaşar hoca google kaptı adamı gitti bu sene sdf. lanet olsun özel sektör Penthesilea said: aquila said: algebra ne alaka lan? programming languagesde de hicbisey ogrenmedim ben, sabah sekizdeydi ve prof turktu, gerce language senin ilgi alanin. bolum computer sciencePL baya kazik ya, Compiler Design'in on kosuluydu bi de ondan o kadar CD girdi dote, bari burda iyi not alayim da ise yarasin diyorum. Kesin al falan dedi bi de iste proje hocam. Algebra mat yandal zorunlu dersi, patlicak ya =/ Gördüğün gibi bu tartışmalar içersinde faydanılabilecek çok fazla bilgi var. Aynı okulda olmayan insanlar birbirlerinden bu dersler hakkında bilgi alabilir, aynı okul veya hoca denk geldiği zaman ise hocalar ve ders ile ilgili daha detaylı bilgiler edinebilirler. Misal burda information ve entropy tartışmasını gören bir insan o dersi daha önce fark etmemiş ve merak etmemiş olabilir ama şimdi burda o dersi alacak ve almış olan insanlardan bilgi edinebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 anlladım, nese bişey daha söleyip uzatmıyım.. saol verdiğin bilgliler ve iyi niyetin için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 sly-one said: malik tekstil mühendisliği mi okuosun ? evet sly Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 site göçmüş okulun c/p yapamıycam ama cuma alttna da hayvan gibi derslerim olmasına rağme nboş günüm,ilginç oldu sevindim falan =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 CTP 106 Business Applications CTP 201 Object Oriented Programming I CTP 203 Operating Systems CTP 209 Systems Development HISTR 202 History of Turkish Republic II Tarihi Gönül hocadan alan Bilkent li varsa, kaynaşalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Ardeth said: evet ya ben de sevdim türkan hocayı çok yardımcı oluyor sağolsun bir şey sorduğum zaman. evet asistanı sen olabileceğini tahmin ettim ama proje dersi olacak sanırım d:msn ini pm at hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Math 114 - Multi Variable Calculus Phys 226 - Quantum Physics Chem 102 - Principles of Chemistry Phys 112 - Electricity and Magnetism Turk 102 - Turkish 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 mat309 Complex Analysis mat316 Probability com407 Computational Intelligence com498 Thesis com496 Research Seminar at301 Seminar in Arts and Tech. AI'i niye abartmasin insanlar anlamadim ben. Gayet de dolu bir ders. NN konusunda da katilmiyorum ayrica. Tabi ufak bi faktoru unutmamak gerekiyo, oturup anlamak, anlamak icin ugrasmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 CMPE101 Foundations of Computer Engineering ENGL191 Communication in English - I GEED101 Spike - I GEED119 Ecology and Environment MATH151 Calculus - I MATH163 Discrete Mathematics PHYS101 Physics - I ilk dönemim ezmeyin plsss. :P ayrıca derslere çalışma yöntemi,özel noktalar hede hödöler herşey için yardımlarınıza açığım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 madcat calculustan çakma sakın abi=) sonra başına dert olur calculus ve arkadaşları başka da bişi demiyorum=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Normalde 3 hafta önce tamamlamam gereken kayıtlarımı tamamladım bugün, baya imkansız şeyler başardım zaten ders alırken; çok başarılı bir ders programı hazırladım=) EC102 - Principles of Macroeconomics TR492 - Localization Project Management EL102 - Survey of English Literature II FA348 - Introduction To Film Analysis TR216 - Note Taking From Speech & Research Paper Writing TR213 - Language of Journalism makroekonomiye gitmiyorum, dolayısıyla tüm derslerim 12de başlıyor en erken. film analizi gibi consenti imkansız bir dersi son sıradan consent alarak girdim; şaka gibi. English Literature'de de 4 hoca vardı, en süper olanı ve consenti en zor olanından dersi kaptım. Language of Journalism de keza aynı şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 EE 234 Electronic Circuit Components EE 332 Electronic Circuits Laboratory - II EE 342 Microprocessors EE 352 System Control EE 374 Digital Signal Processing 4. sene bitiyo benim ama 1 sene uzadı malesef :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Dersler açıklanmış, teorik ders programımı yazıyorum: PHYS 412: Quantum Mechanics II (Kuantum Mekaniği 2) PHYS 58A: Computational Algebra & Differential Equations (lie cebiri ve diferansiyel denklemler) MATH 332: Abstract Algebra II (Soyut cebir 2) MATH 232: Intro. to Complex Analysis (Kompleks Analize giriş) BIO 402: Molecular Biology II (Moleküler Biyoloji) BIO 684: Novel Cancer Therapy Approaches (Kanser terapisinde yeni metodlar) BIO : Henüz karar vermediğim bir biyoloji seçmeli daha HSS1,HSS2 : 2 tane sosyal seçmeli, muhtemelen felsefe ve sosyolojiden alcam Evet çok oldu galiba ne yapsam acep. allahım nasıl bir ders programı bu biyoloji fizik matematik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Aslında almak istediğim iki ders daha vardı Simulation of Biopolymers ve Topology diye ama bakıyorum ki mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 sayın mod. bu geçen akademik yıla ait bir topik. dikkatinize sunarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teddy Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 20814 General Course on International Law 20785 A Theory of Rights in Practice: The European Convention on Human Rights 20860 Introduction to the Finnish Corporate Law 20856 Seminar on Competition Law 20854 Seminar on Issues in the Theory and Practice of Company Law 20841 Law and Justice Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2008 asinanyavuz said: sayın mod. bu geçen akademik yıla ait bir topik. dikkatinize sunarım. artık değil :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 ama ama... negzel her dönem yeni topik açıyorduk 2009 Bahar Dönemi Ders Programları diye açsak fena mı olurdu yani? yok tek topik takdir buyurduysanız tabii işler değişir :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2008 istiyosanız açın bunu kitlerim :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 ME 325 - Computer Applications MATH 555H - Differential Equations Honors HNRS 151R - Science, Religion & Philosophy AE 223 - Statics ME 398 - Thermodynamics I Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 şu ders programlarını gördükten sonra , verdiğim kararın ne kadar doğru olduğunu birkez daha anladım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2009 ne gibi nası bi karar verdin bilmiyorum ama ben o matematik ve fizik derslerini alırken zevkten ölüyorum (zaman zaman) mesleğini sevmek ayrı güzel bir şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar