night906 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 bass gitar almayı düşünüyorum.aranızda bna öneride bulunabilecek varmı?ne alacağımı,nerden,nasıl başlayacağımı hiç bilmiyorum lütfen birileri yardım etsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 bi arama yapsan bi okusan onları sonra bunlar çoook konuşuldu çoookk ama ben yinede deyim sana yamaha bb 415 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 paran varsa fender usa jazz bass veya fender usa/japan Precision al direk.. hayatın boyu kullan uğraşma cartla cortla.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Parana bağlı. 1000YTL civarı birşey harcayabilirim diyorsan Cort ya da Dean öneririm. ESP LTD'ler de fena değil. Yok param var diyorsan Warwick ya da Yamaha ya da ESP. Jazz için Fender iyi diyorlar ama bilmiyorum ben. Metal istiyorsan aktif manyetikler daha iyi gider. Jazz konusunda biraz cahilim. EMG'nin bas manyetikleri kötü. 1000YTL altı arıyorsan para biriktir, daha önce çok tartıştık ucuz alet ile pahalı ama kalitelinin farkını burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 ha ilk defa başlıyorsan hiç bi bilgin yoksa cort action bass al 250 dolar tamam işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
night906 Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 aslına bakarsanız yeni öğrenicem o yüzden pahalı bişey düşünmüyorum.bişeyler otursun daha sonra ii bişey almayı düşünüyorum hem o zaman zevkime göre alırım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lethious Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2008 bende patiden tavsiye isteyip bu tavsiyeler sonucunda cort b5 almıştım. süper bi bas gerçekten tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Quivalen-soth said: paran varsa fender usa jazz bass veya fender usa/japan Precision al direk.. hayatın boyu kullan uğraşma cartla cortla.. Abi bırakın artık şu saçma (über,mükemmel,onun üstüne yok!) diye jazz bass tavsiyelerini.Evet fender usa jazz bass'lar efsane idi.Yeni çıkan serileri gerçekten çok kötü.Hele precision falan aman aman..Şu zamanda fender jazz bass'a gelene kadar zirilyon tane kaliteli gitar üreticileri var.Cort'un bazı serileri çok çok daha kaliteli ve çok daha iyi tonları var aletlerin unutmadan ekleyim bunu da. GERGE said: Parana bağlı. 1000YTL civarı birşey harcayabilirim diyorsan Cort ya da Dean öneririm. ESP LTD'ler de fena değil. Yok param var diyorsan Warwick ya da Yamaha ya da ESP. Jazz için Fender iyi diyorlar ama bilmiyorum ben. Metal istiyorsan aktif manyetikler daha iyi gider. Jazz konusunda biraz cahilim. EMG'nin bas manyetikleri kötü. 1000YTL altı arıyorsan para biriktir, daha önce çok tartıştık ucuz alet ile pahalı ama kalitelinin farkını burada. 1000ytl altına cort B serisi alınabilir.Senkoptaki fiyatı 675$,peşin alımda muhtemelen 600$'a falan alınır.Üzerinde bartolini manyetikler ve devre olduğu için,gayet güzel ton alınıyo aletten.ESP'ler bass gitarda gerçekten çok çok kötüler,kesinlikle tavsiye etmiyorum.Nekadar pahalı olursa olsun,ilerde elinizde patlayacak,rahatsız gitarlar.Dean gitarlardan herhangi birini denemedim ama duyumlarıma göre onlarda pek kaliteli gitarlar değiller.Warwick'in ucuz model olan basslarından(800-1500$ arası) pek bi hayırda gelmez buarada.Ucuz modeller "rock bass" adı altında üretiliyo.İyi modeller gerçekten uçuk fiyatlarda,ama verdiğin parayı kesinlikle hakeden aletler. Buarada aksine EMG bass manyetikleri oldukça iyi.Özellikle aguilar obp3 ile mis gibi ton alınıyo aletten,güzelde bi ağaç kombinasyonu varsa canavar çıkabilir gitardan :) Onun dışında, tarz = bass gitar olayı bence biraz yanlış.İyi bi gitardan her ton alınabilmeli/alınabilir.Ayarlayana da bağlı biraz,elbet gitarın kendi tonu var ama,"hmm bu gitar jazz'a gitmez" diye bişey söz konusu değil.Şahsen ben türkçe pop çalıp,2 gün sonra jazz,funk,rnb falan çalıyorum.Hepsinde de sound gayet dolu dolu ve temiz geliyo.Daha çok gitar ile ayarladığın tona bakıyo olay.Elbet elinde kaliteli bi gitarın var ise,direk mixere'de saplasan aletten güzel ton alırsın. Yani güzel ton = iyi + kaliteli gitar = rahat çalım = para = problem. Yamaha BB 415'te iyi bir tavsiye değil maalesef.Öncelikle pek rahat bi gitar olduğunu söyleyemem.İkincisi üzerindeki kombinasyon fazlasıyla basit.Ton ve Master volume'dan ibaret.Yani pek ton aralığı diye bişey yok alette. Yinede eğer "ben sıfırdan başlicam pahalı bişeye gerek yok 200$ versem yeter" diyosan,düşük seri cort,yamaha veya washburn xb serisinden düşünebilirsin.500 $ vericem diyosan,basgitarist.com'da birsürü 2. el gitar ilanı var.Orada 500$ a belki bi B5 yada o ayarda iyi bi gitar falan bulabilirsin. Hadi kolay gelsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 ESP'ler iyi bence ya, gerçi sen daha iyi bilirsin, ben sadece çalındıklarını duydum-gördüm, kullanmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 klavyesi rahat olsun nispeten hafif olsun (~3.5kg) bi de P manyetikleri olsun.parmaklarının gelisimi acısından en uygunu bence. diger ozellikler biraz fiyatla alakalı(agac,manyetik markası,vs)ama klavye olayına kesinlikle ozen goster derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 GERGE said: ESP'ler iyi bence ya, gerçi sen daha iyi bilirsin, ben sadece çalındıklarını duydum-gördüm, kullanmadım. Genelde metal çalan amcalar kullanıyo esp,kullanılıyo.Ama onlara da pek farketmiyo alet nekadar rahat,nekadar rahat değil.Yarısı pena ile çalıyo zaten.Diğer yarısının da bi çoğu tarzın gerektirdiği gibi girişiyolar alete,yanlış tekniklerle. Netekim eğer sık sık çalıyosanız,alet rahat değilse,bigün sağ yada sol elinizi bile sakatlayabilirsiniz."Muhalefet oluyum" diye söylemiyorum hiçbişeyi yanlış anlaşılmasın,sadece işim bu benim ve bildiklerimi aktarmaya çalışıyorum. Buarada pascalnouman P manyetik derken pasif manyetiklerimi kastettin?Eğer onu kastediyosan pek bi alakası yok olayın,aktif yada pasif olması açısından.Klavyesinin rahatlığı önemli,ama şöyle bi etkende var,iyi ton ağır gitardan çıkıyo genelde(istisnalar dışında).4 telli gitarlar genelde pek ağır olmuyo zaten.Ve evet klavye önemli gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 ESP kullanıyorum ben, electro klavyeleri mükemmel ötesi, demek ki basslar kötüymüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 al bi tane erkan sizarlar tamam yaa işte demi korax ne uğraşıyorsunuz bu kadar :P öbür boyu kullanın işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 GERGE said: ESP kullanıyorum ben, electro klavyeleri mükemmel ötesi, demek ki basslar kötüymüş. Esp'nin elektro gitarları baya güzel.Ama bass'ları gerçekten çok kötü oluyo :/ Erkan sızarlar için,doğru kombinasyon ile çok güzel gitarlar yapıyo.Açıkcası ben gitarı alana kadar bukadar güzel bişey olacağını tahmin etmedim.En sevdiğim olayı,üst eşikten,kulaklara,alt eşiğe kadar herşeyini kendin seçip en kalitelisini yada orta halli bişeyi kendin koyabiliyosun.Gitarın üzerinde kendine özel bişey yaptırabiliyosun vesaire vesaire :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 said: nispeten hafif olsun (~3.5kg) Gitar dediğin omuz kırar les paul gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Les Paul Studio'lar var hafif, ben seviyorum onları. Sesleri güzel, bir de EMG 60/81 taktın mı üzerine ... cillop. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
night906 Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için..aldığım zaman sizinle paylaşıcam bunu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
night906 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 aslında bişey daha öğrenmek istiyorum;öğrenmek için ille bilen biriyle çalışmak yada ders almak şartmı?kendi kendine öğrenemezmisin?çok istiyorum ama etrafımda çalan kimse yok öğrenciyim doğal olarak ders alacak durumumda yok şuan.kendi kendine öğrenmek çokmu zor olur?nerden başlanır ne yapılır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 kendi kendine de başlarsın bol bol vidyo izle internetten bilgi araştır falan. nota öğrenmeye çalış ama gerçekten nereden başlayacağını bilmiyosan en azından 1-2 ders al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
night906 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 yawaş yawaş bakmaya başladım zaten videolara :) bilmem faydası olurmu ama daha önce klasik gitarla kısa bi geçmişim olmuştu :)) yani az çok akor basabiliyorum nota bilgimde var az biraz çok ii olmasada... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Kimseden ders almadan kendi kendime öğrendim bende.Yalnız okuldan dolayı notasıydı,teorisiydi falan hepsini bildiğim için bana büyük faydası oldu.Eğer az çok nota bilgin varsa,bunu ilerleterekten,kendinde video'ları izleyerek falan bişeyler yapabilirsin.İlla ders şart değil,ki bu devirde herkes ders verdiği için,ders verenlerinde nekadar ne bildiği meçhul.Elbet güvendiğin birinden ders almanda büyük fayda olacaktır yinede.Ama kendi kendini eğitmekte okadar zor bişey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 ne yapmak istediğine bağlı ders alınmaz diye kesinlikle bişey olmaz belli bi zamandan sonra o videolar yetmiyor adama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 ya bende cort action serisinden bi bass gitar var. 35 watt lık da bi randall amfi. ortalama bi fiyat söyleyin de aramızı yapın bu arkadaşla:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
night906 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 bende öyle yapmak durumundayım zaten şuan pekte şansım yok.umarım yapabilirim..bi iki hafta sonra düşünüyorum almayı şimdi sadece bilgi ediniyorum zaten almaya karar verdiim zaman seninlede görüşücem ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
night906 Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 bu arada anlam veremiyorum kız olduğum için herkes garip bakıyo bass gitar çalmama nedir çokmu acaip ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar