Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bass gitar(tavsiye)

night906

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Parana bağlı. 1000YTL civarı birşey harcayabilirim diyorsan Cort ya da Dean öneririm. ESP LTD'ler de fena değil.

Yok param var diyorsan Warwick ya da Yamaha ya da ESP.

Jazz için Fender iyi diyorlar ama bilmiyorum ben.

Metal istiyorsan aktif manyetikler daha iyi gider. Jazz konusunda biraz cahilim. EMG'nin bas manyetikleri kötü.

1000YTL altı arıyorsan para biriktir, daha önce çok tartıştık ucuz alet ile pahalı ama kalitelinin farkını burada.
Sosyal ağlarda paylaş

Quivalen-soth said:
paran varsa fender usa jazz bass veya fender usa/japan Precision al direk.. hayatın boyu kullan uğraşma cartla cortla..

Abi bırakın artık şu saçma (über,mükemmel,onun üstüne yok!) diye jazz bass tavsiyelerini.Evet fender usa jazz bass'lar efsane idi.Yeni çıkan serileri gerçekten çok kötü.Hele precision falan aman aman..Şu zamanda fender jazz bass'a gelene kadar zirilyon tane kaliteli gitar üreticileri var.Cort'un bazı serileri çok çok daha kaliteli ve çok daha iyi tonları var aletlerin unutmadan ekleyim bunu da.

GERGE said:
Parana bağlı. 1000YTL civarı birşey harcayabilirim diyorsan Cort ya da Dean öneririm. ESP LTD'ler de fena değil.

Yok param var diyorsan Warwick ya da Yamaha ya da ESP.

Jazz için Fender iyi diyorlar ama bilmiyorum ben.

Metal istiyorsan aktif manyetikler daha iyi gider. Jazz konusunda biraz cahilim. EMG'nin bas manyetikleri kötü.

1000YTL altı arıyorsan para biriktir, daha önce çok tartıştık ucuz alet ile pahalı ama kalitelinin farkını burada.

1000ytl altına cort B serisi alınabilir.Senkoptaki fiyatı 675$,peşin alımda muhtemelen 600$'a falan alınır.Üzerinde bartolini manyetikler ve devre olduğu için,gayet güzel ton alınıyo aletten.ESP'ler bass gitarda gerçekten çok çok kötüler,kesinlikle tavsiye etmiyorum.Nekadar pahalı olursa olsun,ilerde elinizde patlayacak,rahatsız gitarlar.Dean gitarlardan herhangi birini denemedim ama duyumlarıma göre onlarda pek kaliteli gitarlar değiller.Warwick'in ucuz model olan basslarından(800-1500$ arası) pek bi hayırda gelmez buarada.Ucuz modeller "rock bass" adı altında üretiliyo.İyi modeller gerçekten uçuk fiyatlarda,ama verdiğin parayı kesinlikle hakeden aletler.

Buarada aksine EMG bass manyetikleri oldukça iyi.Özellikle aguilar obp3 ile mis gibi ton alınıyo aletten,güzelde bi ağaç kombinasyonu varsa canavar çıkabilir gitardan :) Onun dışında, tarz = bass gitar olayı bence biraz yanlış.İyi bi gitardan her ton alınabilmeli/alınabilir.Ayarlayana da bağlı biraz,elbet gitarın kendi tonu var ama,"hmm bu gitar jazz'a gitmez" diye bişey söz konusu değil.Şahsen ben türkçe pop çalıp,2 gün sonra jazz,funk,rnb falan çalıyorum.Hepsinde de sound gayet dolu dolu ve temiz geliyo.Daha çok gitar ile ayarladığın tona bakıyo olay.Elbet elinde kaliteli bi gitarın var ise,direk mixere'de saplasan aletten güzel ton alırsın.
Yani güzel ton = iyi + kaliteli gitar = rahat çalım = para = problem.

Yamaha BB 415'te iyi bir tavsiye değil maalesef.Öncelikle pek rahat bi gitar olduğunu söyleyemem.İkincisi üzerindeki kombinasyon fazlasıyla basit.Ton ve Master volume'dan ibaret.Yani pek ton aralığı diye bişey yok alette.

Yinede eğer "ben sıfırdan başlicam pahalı bişeye gerek yok 200$ versem yeter" diyosan,düşük seri cort,yamaha veya washburn xb serisinden düşünebilirsin.500 $ vericem diyosan,basgitarist.com'da birsürü 2. el gitar ilanı var.Orada 500$ a belki bi B5 yada o ayarda iyi bi gitar falan bulabilirsin.

Hadi kolay gelsin :)
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
ESP'ler iyi bence ya, gerçi sen daha iyi bilirsin, ben sadece çalındıklarını duydum-gördüm, kullanmadım.

Genelde metal çalan amcalar kullanıyo esp,kullanılıyo.Ama onlara da pek farketmiyo alet nekadar rahat,nekadar rahat değil.Yarısı pena ile çalıyo zaten.Diğer yarısının da bi çoğu tarzın gerektirdiği gibi girişiyolar alete,yanlış tekniklerle.

Netekim eğer sık sık çalıyosanız,alet rahat değilse,bigün sağ yada sol elinizi bile sakatlayabilirsiniz."Muhalefet oluyum" diye söylemiyorum hiçbişeyi yanlış anlaşılmasın,sadece işim bu benim ve bildiklerimi aktarmaya çalışıyorum.

Buarada pascalnouman P manyetik derken pasif manyetiklerimi kastettin?Eğer onu kastediyosan pek bi alakası yok olayın,aktif yada pasif olması açısından.Klavyesinin rahatlığı önemli,ama şöyle bi etkende var,iyi ton ağır gitardan çıkıyo genelde(istisnalar dışında).4 telli gitarlar genelde pek ağır olmuyo zaten.Ve evet klavye önemli gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
ESP kullanıyorum ben, electro klavyeleri mükemmel ötesi, demek ki basslar kötüymüş.

Esp'nin elektro gitarları baya güzel.Ama bass'ları gerçekten çok kötü oluyo :/

Erkan sızarlar için,doğru kombinasyon ile çok güzel gitarlar yapıyo.Açıkcası ben gitarı alana kadar bukadar güzel bişey olacağını tahmin etmedim.En sevdiğim olayı,üst eşikten,kulaklara,alt eşiğe kadar herşeyini kendin seçip en kalitelisini yada orta halli bişeyi kendin koyabiliyosun.Gitarın üzerinde kendine özel bişey yaptırabiliyosun vesaire vesaire :)
Sosyal ağlarda paylaş

aslında bişey daha öğrenmek istiyorum;öğrenmek için ille bilen biriyle çalışmak yada ders almak şartmı?kendi kendine öğrenemezmisin?çok istiyorum ama etrafımda çalan kimse yok öğrenciyim doğal olarak ders alacak durumumda yok şuan.kendi kendine öğrenmek çokmu zor olur?nerden başlanır ne yapılır?
Sosyal ağlarda paylaş

Kimseden ders almadan kendi kendime öğrendim bende.Yalnız okuldan dolayı notasıydı,teorisiydi falan hepsini bildiğim için bana büyük faydası oldu.Eğer az çok nota bilgin varsa,bunu ilerleterekten,kendinde video'ları izleyerek falan bişeyler yapabilirsin.İlla ders şart değil,ki bu devirde herkes ders verdiği için,ders verenlerinde nekadar ne bildiği meçhul.Elbet güvendiğin birinden ders almanda büyük fayda olacaktır yinede.Ama kendi kendini eğitmekte okadar zor bişey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...