Vingthor Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 şimdi şöyleki önümüzdeki hafta gidiyorum 6 gün kesin görülmesi gereken yerleri falan kurduk kafada bir plan fakat onun dışında geceleri takılınacak mekan olur. değişik cafe olur falan bilen gören varsa yazarsa mesuud olabilerem
metal Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Eiffel e giderken Seine Nehri üzerindeki köprünün hemen alt çaprazında cafe vardı (hala durması lazım),orada açık havada nehrin kenarında bişeyler içmesi güzel olur ;)
c_a_p_t_a_i_n Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Mümkün olduğunca orada yaşayan türklerden uzak dur.İnsanın başını derde sokabiliyorlar.Ayrıca notre dame'a giderken(gitmeyi düşünmüyorsan bile git)muhtemel suretle üstü açık otobüsleri kullan.Dönerkende tekne gibi acayip bişeyler var onlara bin.Loure'a zaten gidiyorsundur.Söylemeye gerek duymuyorum.Gece takılmak için kulenin etrafındaki sokaklarda bol çeşit var.Beğendiğin yere takılırsın.Yanında fransızca bilen biri varsa x2 rahat olursun.İyi eğlenceler:)
eldar Mesaj tarihi: Şubat 10, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 10, 2008 İlgin varsa dünyanın en büyük açık hava pazarı Clignacourt'da marché aux pouces'u gör. Hem zencilerin ucuz alışveriş mekanıdır burası hem de en pahalısından ucuzuna antikacıların olduğu binlerce dükkandan oluşan bir bit pazarı. En meşhur ve turistik iki kafesi Paris'in Saint-German'de, Café de Flore ve Les deux magots var, ama illa git demem ben. Montparnasse'da Les innocents yer altı mezarı ilginç olabilir. Umberto Eco'nun Foucault sarkacı romanının başının ve sonunun geçtiği şapeli de barındıran musée des arts et des métiers müzesi de ilgi alanına göre gidilebilir; teknik bir müze gibi bir şey eski bilgisayarlardan, mimari tekniklerine vs güzeldir. Zaten paris klasiklerini saymıyorum ama Versailles'la güzel sanatlar müzesi Centre Pompidou'yu klasiklerin arasına kat. Versailles şehir dışı olduğu için zamanın kalmazsa gitmeyebilirsin. Onun dışında gece eğlencesi için bastille civarında takılabilirsin ucuz genç işi fln. Ama sen yine de kaldığın yere göre yakınlardaki yerleri resepsiyona sor. Bilmiyorum karizma mekan arıyosan biraz araştır trend neresi. Buddha bar'ın modası biraz geçse de hala gidilebilir. Batofar var;electro-techno falan bir tekne içinde güzel bir mekan. Pariscope al gazetecilerden, onda bütün haftanın eğlence-müzik olayları var, hoşuna giden bir şey varsa gidersin. Süpermarketten 10 euro altına muhteşem şaraplar al, Bordeaux, Beaujolais... yanına peynir al; Fransa'da yılın he günü için bir peynir olduğu iddia edilir ama keçi peyniri alma bence midene dokunabilir. Şarap-peynir yapıp kafay bul sonra Paris'in tadını çıkar.
turambarturin Mesaj tarihi: Şubat 11, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 11, 2008 elbet bir gilbert jeune bulacaksın, içine gir, gerisine karışma zaten bir 4-5 saat ve min 100 euro harcamadan çıkarmıorsun =)
Öne çıkan mesajlar