Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Semum

Valeron

Öne çıkan mesajlar

Bugün itibariyle vizyona girdi.Hasan Karacadağ'ın dabbe'den sonra 2.filmi.Direk kadıköy Rexx te 11 matinasına gittim.Kocaman salonda 4 kişi vardı tabi o saate : ) Film açıkcası dabbe den sonra Hasan Karacadağ'ın gelişimini gözler önüne seriyor ve ben bayağ beyendim.Eskiden korku filmi yapmaya korkardık,şimdi gayet hoş bi kaç bişey çıkıyor diyebiliriz.Efektler hoş sonda biraz saçmalıor gerçi efektler.Biraz exorcist le exorcism of emily rose karması bi film olmuş ama hristiyanların şeytan girmesi,müslümanların cin girmesi dediği olayı yansıtıyor hatta Canan Karaca diye bir kadının başına gelen bi olayı aynen aktarıyor film. Ben pişman olmadım açıkcası gittiğime,ön yargıyla yaklaşılmaması lazım.Ha çokta bişey beklememek gerek ama açıckası ben çok beğendim diyebilirim.

Not: Arattım direk semumla ilgili bi başlık bulamadım,2 video nun kıyaslanmasından film üstüne konuşulmuş bi konu buldum,bunun daha aydınlatıcı olduğunu düşündüm.
Sosyal ağlarda paylaş

http://forum.paticik.com/read.php?11,3095683 burada tartışıyorduk ama,

oradaki mesajlarım:

said:
filmi izledim bugün, eh işte, keşke az daha kaynak bulup daha iyi oyuncularla böyle projeler yapsalar dedim, oyunculuklar berbattı (canan hariç).

yine de hakkı yeniyor filmin, efektler falan o kadar iyi olmasa da fena bulmadım ben.

ayrıca musallatı da izlerken bunu da izlerken bişi farkettim, bizim insanımız korku filmine gidince, özellikle de türk korku filmine, böyle ani ses efektleriyle bezenmiş insanı zıplatmaya yönelik sahnelerde yerinden başarıyla zıplayıp sonra EUHAHEHHEHAEUHEUAHEUH çok komikti laaaağğğnnn diyor, filmden çıkınca da valla izlediğim en iyi komedi filmiydi UEHHAUEHE tarzı laflar ediyor.

şöyle geriye baktığımda bir kere efektler olarak en iyi türk filmi diyebilirim (yabancı filmlere göre komik kaçsa da büyük bir gelişmedir), sonra en iyi senaryolu (dini öğeleri kullanması sayesinde) türk korku filmi diyebilirim, efendim oyunculukta en kötülerinden olmuş ona bişi diyemem.

said:
sinemadan çıktığımda aynen "baya din propagandası yapmışlar yahu ne öyle bilim imajını komik duruma düşürmek falan" dedim de arkadaşlarım "olm ona bakarsan egzorsistte de konstantinde de çok daha fazla din propagandası vardı" diyerek beni kendime getirdiler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de gerçek hikayeden uyarlama diyerek insanları hurafelere, korkunç yaratıklara inandırmıyorlar mı?

Ayrıca evet zıplatma tekniği korkutucu olabilir ama kaliteli korkutma değildir. Ortamı düzgün gereceksin. Öyle koracak, ilikleri titreyerek izleyecek seyirci filmi anlık korkularla değil. Ayrıca din üzerinden korkutma insanların hassas noktasından yararlanmadır. Din zaten korkular dogmasıdır ve bunun üzerinden korku filmi yapmak ucuzdur. Yiyorsa halka gibi yada freddy gibi daha orjinal dinle alakasız senaryolarla korkutsunlar.

Sinirlendiriyorlar beni..
Sosyal ağlarda paylaş

valla insanları en çokmkorkutan konulardan biri din olunca bu konu üzerine korku filmi yapmak kolay zaten daha önceden çok fazla korku filmimiz olmadığı için geçmişe bekıp yabancılar en çok nasıl başarılı olmuşlarsa bizde öyle yapalım demişlerdir büyük ihtimalle

geçen sene pijama partisi ve film izleme olayına çok sardırmıştık bir grup teenager olarak ve hertürlü exorcist i izledik =) beni onların arasında da en çok ilki ve emily rose korkutmuştu
bide bu filmlerde bi latince konuşma olayı vardır semumda da var mı bu?

yinede herşeye ramen en güzel türk korku filmi budur http://www.youtube.com/watch?v=vSoReHzrIRY&feature=related

tanrım gül ile regan arasındaki ölümcül benzerlik beni korkuttu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...