Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zamanda yolculuk 3aya gerçek oluyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Chaotic said:
zamanda değil o yolculuk..
zaman diye bişi yok zaten

1 önceki sayfada kendimi kasarak zamanla ilgili bir sürü şey yazdım bi okursan fikir tartışmasına girebiliriz
Mesaj tarihi:
yahu yapin artik su deneyi

ona gore kaldigim derslere kasicam
karadelik acilirsada haber verin hemen hic kastirmadan

dunyanin yok oluyor olmasinin verdigi hafiflik ve gaz ile dagiticam cok feci hatta mutlulugun doruklarina ulasicam

listem hazir bile pek cok insani ziyaret edicem iyi haberi alir almaz
Mesaj tarihi:
Deney hakkında en güncel bilgiler:

said:
Cern'deki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (Large Hadron Collider) ATLAS'ın büyük günü için hazırlanmaya başladı.

Projenin deneyden önceki son hazırlık evresi olan bu etapta 27 kilometre uzunluğundaki dairesel tünelin gömleğini ihtiva eden elektromıknatısların süperiletkenlik özelliği kazanabilmesi için mutlak sıfıra (0 K) çok yakın bir sıcaklığa getirilmaleri gerekiyor. Planlanan bu sıcaklık 1.9 Kelvin (-271°C). Ay ile Dünya arasındaki boşluğun sıcaklığı ise -270°C civarında. Yani şu an Cern'de uzaydan daha soğuk bir ortam elde edilmiş durumda.

deneyin flash animasyonu:
[hands-on-cern.physto.se]

[news.bbc.co.uk]

[tr.wikipedia.org]
Mesaj tarihi:
Yalan bu isler ya, ayrica zamanda yolculuk yapildisya coktan yapilmistir..

Bunu lafi dusunun biraz..

Zamanda yolculuk yapilabilir birseyse zaten coktan yapilmistir...

Gelecekten kimse gelmedigine gore zamanda yolculuk yapilamaz veya yapilabiliyor olmasi aciklanamaz insanlara.
Mesaj tarihi:
Recall06 said:
Yalan bu isler ya, ayrica zamanda yolculuk yapildisya coktan yapilmistir..

Bunu lafi dusunun biraz..

Zamanda yolculuk yapilabilir birseyse zaten coktan yapilmistir...

Gelecekten kimse gelmedigine gore zamanda yolculuk yapilamaz veya yapilabiliyor olmasi aciklanamaz insanlara.

geçmişe gidilmez sadece geleceğe gidilebilir denmiş oku diğer postları.

ayrıca evet gelecekten gelinse gelindiğini bilemeyebilirsin.
Mesaj tarihi:
Recall06 said:
Gelecege gitmek belki mumkun olabilir. Yaslanmayi durdurmak ve zamani hizli akitmak sureti ile gidilmesi olasi.

Ayni yerde ayni anda olmak diye birsey olamaz. Sen x senesi bir alete binip y senesine gidersen x asla y e kadar gecen sureyi yasamamis olacak. Boylece kendisi ile karsilasmasi falan mumkun degil.

Fakat gecmise gitmek imkansiz.

Guzel kardesim ben dedim o lafi neyini okuyacagim alla alla :)
Mesaj tarihi:
bir bilim adamı da geleceği değil ama geçmişe gidilebilir demişti hatta böyle iki bin bilmem kaç senesinde bir makina inşa edip o makina sayesinde misal 50 sene sonra ikibin bilmemneye geri dönme gibi bir fikirdi sanırım bu.
Mesaj tarihi:
Da harun yahya da pek safmış önemli olan yapılıp yapılmadığı değil, bunun hangi senelere yapıldığı ve bunu kimlerin bildiği, bunun etkileri ve bu yolculuğun fiziksel açıklamaları.(eğer yapıldıysa ama sanmıyorum)

özellikle bu yolculuğun fiziksel açıklamaları önemli olan ama kendisinin bilimde pek gözü yok zaten hehe
Mesaj tarihi:
Ardeth said:
harun yahya copy pastlediyse şaşırmam evrimcilerin yazılarını kesip biçip kolaj yapmayı çok seviyor kendisi zira

bana dedıysen yok bu kıtah harun yahyanın değil :) dan brown benım dedıgım adam. onun bu kıtabında o makalenın aynısı anlatılmıstı. cok garip, resmen oradan calınma. topiği tam okumadım da bu kıtaptan bahseden oldu mu acaba
Mesaj tarihi:
abi bişeyden korktukları falan yok o deneydeki kullanılan zilyon tane aletin erdavatın bir şekilde hata verior olması çok normal.Ayrıca çarpışa noktasında 0 K yakın bir sıcaklığı hata durumnda oda sıcaklığına geri getirmek tekrar soğutmak falan 1 ayı buluo
Mesaj tarihi:
en son bi vida üzerindeki basıncı doğru hesaplayamadıkları için kırılan bir yeri tamir etmeleri gerekmişti lol

ben sana yüksek enerjili parçacık fizikçisi olamasın demedim, klasik mekanikçi olamazsın dedim.
Mesaj tarihi:
Bir komplo teorisi;

Gerçekte cern de deney yapıldı bitti ve mükemmel bir enerji üreteci bulundu. ABD ve diğer büyük devletler ellerindeki petrolü satmak için fiyatı acaip şişiriyorlarki stokları güzel fiyatlarla değerlensin.

alıntı değildir.
  • Yeni Oluştur...