Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zamanda yolculuk 3aya gerçek oluyor

S_h_a_D_o_W

Öne çıkan mesajlar

Deney hakkında en güncel bilgiler:

said:
Cern'deki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (Large Hadron Collider) ATLAS'ın büyük günü için hazırlanmaya başladı.

Projenin deneyden önceki son hazırlık evresi olan bu etapta 27 kilometre uzunluğundaki dairesel tünelin gömleğini ihtiva eden elektromıknatısların süperiletkenlik özelliği kazanabilmesi için mutlak sıfıra (0 K) çok yakın bir sıcaklığa getirilmaleri gerekiyor. Planlanan bu sıcaklık 1.9 Kelvin (-271°C). Ay ile Dünya arasındaki boşluğun sıcaklığı ise -270°C civarında. Yani şu an Cern'de uzaydan daha soğuk bir ortam elde edilmiş durumda.

deneyin flash animasyonu:
[hands-on-cern.physto.se]

[news.bbc.co.uk]

[tr.wikipedia.org]
Sosyal ağlarda paylaş

Recall06 said:
Yalan bu isler ya, ayrica zamanda yolculuk yapildisya coktan yapilmistir..

Bunu lafi dusunun biraz..

Zamanda yolculuk yapilabilir birseyse zaten coktan yapilmistir...

Gelecekten kimse gelmedigine gore zamanda yolculuk yapilamaz veya yapilabiliyor olmasi aciklanamaz insanlara.

geçmişe gidilmez sadece geleceğe gidilebilir denmiş oku diğer postları.

ayrıca evet gelecekten gelinse gelindiğini bilemeyebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Recall06 said:
Gelecege gitmek belki mumkun olabilir. Yaslanmayi durdurmak ve zamani hizli akitmak sureti ile gidilmesi olasi.

Ayni yerde ayni anda olmak diye birsey olamaz. Sen x senesi bir alete binip y senesine gidersen x asla y e kadar gecen sureyi yasamamis olacak. Boylece kendisi ile karsilasmasi falan mumkun degil.

Fakat gecmise gitmek imkansiz.

Guzel kardesim ben dedim o lafi neyini okuyacagim alla alla :)
Sosyal ağlarda paylaş

Da harun yahya da pek safmış önemli olan yapılıp yapılmadığı değil, bunun hangi senelere yapıldığı ve bunu kimlerin bildiği, bunun etkileri ve bu yolculuğun fiziksel açıklamaları.(eğer yapıldıysa ama sanmıyorum)

özellikle bu yolculuğun fiziksel açıklamaları önemli olan ama kendisinin bilimde pek gözü yok zaten hehe
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
harun yahya copy pastlediyse şaşırmam evrimcilerin yazılarını kesip biçip kolaj yapmayı çok seviyor kendisi zira

bana dedıysen yok bu kıtah harun yahyanın değil :) dan brown benım dedıgım adam. onun bu kıtabında o makalenın aynısı anlatılmıstı. cok garip, resmen oradan calınma. topiği tam okumadım da bu kıtaptan bahseden oldu mu acaba
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...