Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zamanda yolculuk 3aya gerçek oluyor

S_h_a_D_o_W

Öne çıkan mesajlar

Einstein teoresi yanlis, uzay in boyutlari en boy genislik ve zaman demis, sen herhangi 3 tanesini kendine gore birimlendirebilir ve olcebilirsin. ancak zaman bir boyut degildir.

Sunu dusunun: Evrendeki akliniza gelebilecek tum atomlar 10 sn. line dursun. bu 10 saniye icerisinde ne degisecek? hicbirsey 10 saniye sonra hersey eskisi gibi olacak. Dikkat edin ZAMAN dursun demiyorum, tum atomlar dursun. Yani zaman denilen kavram evrendeki atomlarin hareketlerinin birbirini etkilemesinden dolayi ortaya cikan degisiklige verilen isimdir. Zamani olcmeniz icin yani kontrol edebilmeniz icin evrendeki tum en kucuk birimli hareketli parcaciklarin (Su anda atom diyoruz) hareketlerinin olculebilir ve birbirlerine olan etkilerinin ne oldugunun bilinmesi gerekir. Insan formu bunyesinde bulunan atomlarin belirli bir hizlari vardir ve insanlarin algi yetenekleri bunlarla sinirlidir. (Or: saniyede 25 kareden sonrasini algilayamamasi gibi). Iste zamanda yolculuk aldanmasi buradan gelmektedir. Normalde 1 km yi yurursem 30 dakkada kosarsam 15 dakikada gecerim dusuncesi ile aynidir. sadece daha hizli olmak bir yere daha cabuk dakikada varmayi saglar (aslinda zaman birimi dedikleri sey yol/hiz dir. Aslinda zaman birimi degildir bu, zaman sadece degisikligin sonucudur.)
teoride isik hizini gecersek zamanda yolculuk yapariz olayi yanlistir. dedigim gibi zaman olculebilir bir kavram degil sadece bir sonuctur. yani bir parayi havaya attiniz ne geldi? TURA. iste zaman budur, sen parayi etkilestiriyosun sonucunda birsey ortaya cikiyor. Evren etkilesiyor sonucunada ZAMAN adi veriyolar.

(NOT: Hepsi kisisel gorusumdur)
Sosyal ağlarda paylaş

reyou said:
Einstein teoresi yanlis, uzay in boyutlari en boy genislik ve zaman demis, sen herhangi 3 tanesini kendine gore birimlendirebilir ve olcebilirsin. ancak zaman bir boyut degildir.

Sunu dusunun: Evrendeki akliniza gelebilecek tum atomlar 10 sn. line dursun. bu 10 saniye icerisinde ne degisecek? hicbirsey 10 saniye sonra hersey eskisi gibi olacak. Dikkat edin ZAMAN dursun demiyorum, tum atomlar dursun. Yani zaman denilen kavram evrendeki atomlarin hareketlerinin birbirini etkilemesinden dolayi ortaya cikan degisiklige verilen isimdir. Zamani olcmeniz icin yani kontrol edebilmeniz icin evrendeki tum en kucuk birimli hareketli parcaciklarin (Su anda atom diyoruz) hareketlerinin olculebilir ve birbirlerine olan etkilerinin ne oldugunun bilinmesi gerekir. Insan formu bunyesinde bulunan atomlarin belirli bir hizlari vardir ve insanlarin algi yetenekleri bunlarla sinirlidir. (Or: saniyede 25 kareden sonrasini algilayamamasi gibi). Iste zamanda yolculuk aldanmasi buradan gelmektedir. Normalde 1 km yi yurursem 30 dakkada kosarsam 15 dakikada gecerim dusuncesi ile aynidir. sadece daha hizli olmak bir yere daha cabuk dakikada varmayi saglar (aslinda zaman birimi dedikleri sey yol/hiz dir. Aslinda zaman birimi degildir bu, zaman sadece degisikligin sonucudur.)
teoride isik hizini gecersek zamanda yolculuk yapariz olayi yanlistir. dedigim gibi zaman olculebilir bir kavram degil sadece bir sonuctur. yani bir parayi havaya attiniz ne geldi? TURA. iste zaman budur, sen parayi etkilestiriyosun sonucunda birsey ortaya cikiyor. Evren etkilesiyor sonucunada ZAMAN adi veriyolar.

(NOT: Hepsi kisisel gorusumdur)

1.İnsanların en önemli özelliklerinden biridir düşünmek.Gayet istediğini düşünebilirsin ama sen uzay-zaman kavramındaki zaman dokusunu beğenmedin diye mantıklı bulmadın diye Einstein 'ın Relativitesine yanlış diyemessin ancak anti-tez ile gelmen gerekir.Ama sorgulamak güzeldir elbet sorgulıcaksın
2.Zaman dursun demiyorum demişsin ama şöyle söyleyeyim bütün atomların 10 sn. durdurursan o 10 sn gelmez çöyle söyliyim kısaca Zaman zaten durur böyle bi durumda neden dersen sen bütün evreni etkileşimsiz statik bi duruma sokuosun aktivite 0 ve doğal olarak zaman dan bahsedemeyiz çünkü dediğin gibi zaman atomların birbirleriyle etkileşimlerinin ve sonuçlarının dokusudur.
3.Genel görelilikte uzay-zaman kavramı ortaya atılmıştır çünkü evrenin yapısı dokusal olarak uzay ve zaman yapılarının ve oluşumlarının kendisidir.Yani her atom her madde uzay içerisinde ve onunla bağlantılı zaman dokusunda yapısını sürdürür ve geliştirir sonuçlarını meydana getirir.Sadece uzayda -zaman ı çıkarttık- hiçbir halt olmaz çünkü doku kendini yapısal olarak oluşturamaz ve oluşamayan bu doku hiçbir olaya hiçbir yapıya oluşumlarını sürdürecek ve geliştirecek atomlar için izin veremez.Zaman etkileşimler sürdükçe ağını uzayla birlikte örer etkileşimsiz bir uzayda zaman hiçbirşey öremez yani zaman ;atomların etkileşimlerinin onlarla paralel işleyen bir sonucu ve onlarsız olamayan bir olgusudur.
birde tabi genel görelilikten çıkma bir düşünceki o da bu zaman dokusunun uzaydaki madde miktarına ve sıkıştığı hacme göre farklı desenler çizmesi ve bu farklı desenler üzerinde zamanın kendisinin desenden desene farklı çalışması hızlı yada daha az gibisinden

bende böyle düşünüyorum

edit:eksik kelime
edit:ek bilgi
Sosyal ağlarda paylaş

başka bir postta ek bir düşünce belirtmek istiyorum :
artık boyutları sen biçimlendirilebilir olgularla belirtemiyorsun çünkü artık mekaniksel bir olgu bu al sana sicim teorisi M teori 12 boyuttan bahsediyorsun uzunluk genişlik hacim bunlar hep uzayda tanımlanabilen olgular aynen zaman ve daha niceleri gibi yani yapısal durumunu belirleyebileceği çoklu alternatifler.
Sosyal ağlarda paylaş

gene başka bir posttan giriyorum kusura bakmayın reyou bende zamanı tıpkı aynen senin gibi düşünüyodum hızın yanılsamaları falan ama sonra relativiteyi öğrendiğin zaman cidden uzay ın zaman dokusuyla ve hızla nasıl birbirleriyle etkileştiklerini ve nasıl şekillendiklerini hissediyosun.İlk başta çok mantıksız gelen bu durum sonra sana evren deki güzel ve dıştan hadi ordan dedirten ama sonradan hakkatten olabilir yahu hemde mükemmel olur çok iyi olur diyebiliosun böyle daha güzel
Sosyal ağlarda paylaş

diablotg said:

2.Zaman dursun demiyorum demişsin ama şöyle söyleyeyim bütün atomların 10 sn. durdurursan o 10 sn gelmez çöyle söyliyim kısaca Zaman zaten durur böyle bi durumda neden dersen sen bütün evreni etkileşimsiz statik bi duruma sokuosun aktivite 0 ve doğal olarak zaman dan bahsedemeyiz çünkü dediğin gibi zaman atomların birbirleriyle etkileşimlerinin ve sonuçlarının dokusudur.

Evet bu biraz ben evrendeki tüm elektromanyetik etkileşimleri kaldırırsam elektromanyetik etkileşme diye birşey olmaz gibi olmuş. Olmaz tabi 1=1 sonuçta heh

Relativiteye burda nasıl girdik onu bilmiyorum ama relativitenin TAMAMEN yanlış olduğunu göstermek için önce ışığın her kaynağa göre sabit hızla hareket ettiği gözlemini çürütmeniz ve maxwell denklemlerinde hata olduğunu göstermeniz lazım... Onun yanında az önce dediklerimin geçerli olduğu kabul edilen bir durumda, ışıktan hızlı hareket eden bir cisim görürseniz relativiteyi de kapsayacak daha geniş bir tanım kümesi olan fizik alanı ortaya çıkar. Diğer konuda da demiştim burda demek istemedim ama konular birbirine girdi zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...