Suark Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2008 bunca olay bunca masraf sırf " anaa hakkaten varmış" demek için :P aç bi rakı, nası kendılerıne gelıo bunnar sorguluolar mı bıde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 zamanda yolculuk 3 aya gerçek oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Ordaki atomlardan birinin Falı; 3 vakte kadar karşına sevdiğin biri çıkıcak. Çok gezeceksin. Çevreni daha iyi tanıyacaksın. Ama bir çarpışmada öleceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 zamanda ileriye gider geçmişe gidemez örn. beni freezleseler 1000 yıl sonra geleceğe giderim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spompas Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 SturmVogel said: zamanda yolculuk 3 aya gerçek oluyor benimde aklıma 3 aylar geldi recep ramazan şaban :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 zamanda ılerı gıtmıs olmuosun kı ozaman beklemıs oluosun benı freezelemeselerde ben 1000 yıl soraya gıderım kalplerde yasarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 ZAMANDA YOLCULUK 3 AY ÖNCE GERÇEK OLDU! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 so? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 ya bu saçma sapan topic niye halen bu bölümde ardeth sorarım sana?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 cunku bilim acisindan cok onemli bir kurulus olan cernin bilim acisindan cok onemli bir deneye imza atmasini konu aliyor bu topic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 tamam, en azından zaman yolculuu yapıyoruz amaneey postları uçsun ya :) bi de başlık da ironi içinde :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
suBzer0 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 nooldu ya bu deney? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 suBzer0 said: nooldu ya bu deney? evet ya noldu hakkaten? Yok olmadıkta... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 ölmedik lalalalala Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Einstein teoresi yanlis, uzay in boyutlari en boy genislik ve zaman demis, sen herhangi 3 tanesini kendine gore birimlendirebilir ve olcebilirsin. ancak zaman bir boyut degildir. Sunu dusunun: Evrendeki akliniza gelebilecek tum atomlar 10 sn. line dursun. bu 10 saniye icerisinde ne degisecek? hicbirsey 10 saniye sonra hersey eskisi gibi olacak. Dikkat edin ZAMAN dursun demiyorum, tum atomlar dursun. Yani zaman denilen kavram evrendeki atomlarin hareketlerinin birbirini etkilemesinden dolayi ortaya cikan degisiklige verilen isimdir. Zamani olcmeniz icin yani kontrol edebilmeniz icin evrendeki tum en kucuk birimli hareketli parcaciklarin (Su anda atom diyoruz) hareketlerinin olculebilir ve birbirlerine olan etkilerinin ne oldugunun bilinmesi gerekir. Insan formu bunyesinde bulunan atomlarin belirli bir hizlari vardir ve insanlarin algi yetenekleri bunlarla sinirlidir. (Or: saniyede 25 kareden sonrasini algilayamamasi gibi). Iste zamanda yolculuk aldanmasi buradan gelmektedir. Normalde 1 km yi yurursem 30 dakkada kosarsam 15 dakikada gecerim dusuncesi ile aynidir. sadece daha hizli olmak bir yere daha cabuk dakikada varmayi saglar (aslinda zaman birimi dedikleri sey yol/hiz dir. Aslinda zaman birimi degildir bu, zaman sadece degisikligin sonucudur.) teoride isik hizini gecersek zamanda yolculuk yapariz olayi yanlistir. dedigim gibi zaman olculebilir bir kavram degil sadece bir sonuctur. yani bir parayi havaya attiniz ne geldi? TURA. iste zaman budur, sen parayi etkilestiriyosun sonucunda birsey ortaya cikiyor. Evren etkilesiyor sonucunada ZAMAN adi veriyolar. (NOT: Hepsi kisisel gorusumdur) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 reyou said: Einstein teoresi yanlis, uzay in boyutlari en boy genislik ve zaman demis, sen herhangi 3 tanesini kendine gore birimlendirebilir ve olcebilirsin. ancak zaman bir boyut degildir. Sunu dusunun: Evrendeki akliniza gelebilecek tum atomlar 10 sn. line dursun. bu 10 saniye icerisinde ne degisecek? hicbirsey 10 saniye sonra hersey eskisi gibi olacak. Dikkat edin ZAMAN dursun demiyorum, tum atomlar dursun. Yani zaman denilen kavram evrendeki atomlarin hareketlerinin birbirini etkilemesinden dolayi ortaya cikan degisiklige verilen isimdir. Zamani olcmeniz icin yani kontrol edebilmeniz icin evrendeki tum en kucuk birimli hareketli parcaciklarin (Su anda atom diyoruz) hareketlerinin olculebilir ve birbirlerine olan etkilerinin ne oldugunun bilinmesi gerekir. Insan formu bunyesinde bulunan atomlarin belirli bir hizlari vardir ve insanlarin algi yetenekleri bunlarla sinirlidir. (Or: saniyede 25 kareden sonrasini algilayamamasi gibi). Iste zamanda yolculuk aldanmasi buradan gelmektedir. Normalde 1 km yi yurursem 30 dakkada kosarsam 15 dakikada gecerim dusuncesi ile aynidir. sadece daha hizli olmak bir yere daha cabuk dakikada varmayi saglar (aslinda zaman birimi dedikleri sey yol/hiz dir. Aslinda zaman birimi degildir bu, zaman sadece degisikligin sonucudur.) teoride isik hizini gecersek zamanda yolculuk yapariz olayi yanlistir. dedigim gibi zaman olculebilir bir kavram degil sadece bir sonuctur. yani bir parayi havaya attiniz ne geldi? TURA. iste zaman budur, sen parayi etkilestiriyosun sonucunda birsey ortaya cikiyor. Evren etkilesiyor sonucunada ZAMAN adi veriyolar. (NOT: Hepsi kisisel gorusumdur) 1.İnsanların en önemli özelliklerinden biridir düşünmek.Gayet istediğini düşünebilirsin ama sen uzay-zaman kavramındaki zaman dokusunu beğenmedin diye mantıklı bulmadın diye Einstein 'ın Relativitesine yanlış diyemessin ancak anti-tez ile gelmen gerekir.Ama sorgulamak güzeldir elbet sorgulıcaksın 2.Zaman dursun demiyorum demişsin ama şöyle söyleyeyim bütün atomların 10 sn. durdurursan o 10 sn gelmez çöyle söyliyim kısaca Zaman zaten durur böyle bi durumda neden dersen sen bütün evreni etkileşimsiz statik bi duruma sokuosun aktivite 0 ve doğal olarak zaman dan bahsedemeyiz çünkü dediğin gibi zaman atomların birbirleriyle etkileşimlerinin ve sonuçlarının dokusudur. 3.Genel görelilikte uzay-zaman kavramı ortaya atılmıştır çünkü evrenin yapısı dokusal olarak uzay ve zaman yapılarının ve oluşumlarının kendisidir.Yani her atom her madde uzay içerisinde ve onunla bağlantılı zaman dokusunda yapısını sürdürür ve geliştirir sonuçlarını meydana getirir.Sadece uzayda -zaman ı çıkarttık- hiçbir halt olmaz çünkü doku kendini yapısal olarak oluşturamaz ve oluşamayan bu doku hiçbir olaya hiçbir yapıya oluşumlarını sürdürecek ve geliştirecek atomlar için izin veremez.Zaman etkileşimler sürdükçe ağını uzayla birlikte örer etkileşimsiz bir uzayda zaman hiçbirşey öremez yani zaman ;atomların etkileşimlerinin onlarla paralel işleyen bir sonucu ve onlarsız olamayan bir olgusudur. birde tabi genel görelilikten çıkma bir düşünceki o da bu zaman dokusunun uzaydaki madde miktarına ve sıkıştığı hacme göre farklı desenler çizmesi ve bu farklı desenler üzerinde zamanın kendisinin desenden desene farklı çalışması hızlı yada daha az gibisinden bende böyle düşünüyorum edit:eksik kelime edit:ek bilgi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 başka bir postta ek bir düşünce belirtmek istiyorum : artık boyutları sen biçimlendirilebilir olgularla belirtemiyorsun çünkü artık mekaniksel bir olgu bu al sana sicim teorisi M teori 12 boyuttan bahsediyorsun uzunluk genişlik hacim bunlar hep uzayda tanımlanabilen olgular aynen zaman ve daha niceleri gibi yani yapısal durumunu belirleyebileceği çoklu alternatifler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 gene başka bir posttan giriyorum kusura bakmayın reyou bende zamanı tıpkı aynen senin gibi düşünüyodum hızın yanılsamaları falan ama sonra relativiteyi öğrendiğin zaman cidden uzay ın zaman dokusuyla ve hızla nasıl birbirleriyle etkileştiklerini ve nasıl şekillendiklerini hissediyosun.İlk başta çok mantıksız gelen bu durum sonra sana evren deki güzel ve dıştan hadi ordan dedirten ama sonradan hakkatten olabilir yahu hemde mükemmel olur çok iyi olur diyebiliosun böyle daha güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 diablotg said: 2.Zaman dursun demiyorum demişsin ama şöyle söyleyeyim bütün atomların 10 sn. durdurursan o 10 sn gelmez çöyle söyliyim kısaca Zaman zaten durur böyle bi durumda neden dersen sen bütün evreni etkileşimsiz statik bi duruma sokuosun aktivite 0 ve doğal olarak zaman dan bahsedemeyiz çünkü dediğin gibi zaman atomların birbirleriyle etkileşimlerinin ve sonuçlarının dokusudur. Evet bu biraz ben evrendeki tüm elektromanyetik etkileşimleri kaldırırsam elektromanyetik etkileşme diye birşey olmaz gibi olmuş. Olmaz tabi 1=1 sonuçta heh Relativiteye burda nasıl girdik onu bilmiyorum ama relativitenin TAMAMEN yanlış olduğunu göstermek için önce ışığın her kaynağa göre sabit hızla hareket ettiği gözlemini çürütmeniz ve maxwell denklemlerinde hata olduğunu göstermeniz lazım... Onun yanında az önce dediklerimin geçerli olduğu kabul edilen bir durumda, ışıktan hızlı hareket eden bir cisim görürseniz relativiteyi de kapsayacak daha geniş bir tanım kümesi olan fizik alanı ortaya çıkar. Diğer konuda da demiştim burda demek istemedim ama konular birbirine girdi zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 relativiteye ben soktum :=) ve kesinlikle haklısın yani en önce ışığın her çerçevede sabit olmasını çürütmen gerekir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Show haberde çıktı bugün, labı gezdiler falan mükemmeldi cidden. Deney 3 hafta sonra yapılacakmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 zamanda değil o yolculuk.. zaman diye bişi yok zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 dağılın şimdi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 bence zaman var ama biz sadece gölgesini algılıyoruz muhtemelen :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 zamanda yolculuk yapılsaydı coktan yapılırdı harun yahya,1999 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar