Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zamanda yolculuk 3aya gerçek oluyor

S_h_a_D_o_W

Öne çıkan mesajlar

lucifertr said:

Işık hızını geçebilirsen zaman kavramı ortadan kalkabilir deniyor ancak bunu başarabilen birçok atomdan küçük parçacıklar var.Böyle birşey şu an için açıklanamadı.

var mı yoksa sen teorik olarak öne sürülen parçacıklardan mı bahsediyorsun? varsa kaynak ya da isim de ver biz de öğrenelim ama tahminim eğer olsaydı türk medyası bunu %100 arka sayfa haberi yapardı hadi literatürde görmedim diyelim.

bir şeyin pratik olarak var olması ile teorik bir hipotez olarak var olması arasında fark var tekrardan buna dikkat çekeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Elektromanyetik bir dalga'nın bazen, ve sadece çok kısa süreler için özel durumlarda, phase ve/veya group velocity'si ışık hızını geçebilir ama aslında pek de bişey ifade etmiyor, zira burada önemli olan bilgi transferinin hala ışık hızından yavaş olduğu. Propagation delay ışık hızıyla limitlendiği sürece manasız yani.

Öte yandan fotonların ara ara ortalama hızlarını geçebilmeleri gibi ilginç fenomenler de var ama ortalama olarak yine aynı hızda gidiyorlar. Bir nevi gürültü kaynagı aslında, elektronlar bir telde giderken görülen gürültünün başka bir versiyonu gibi bir "foton gürültüsü" bu. Aslında öyle bir konsept var (bkz. shot noise), ve de herhangi bir fotodetektör için çok kritik bir parametredir ama ilk konsept buna ne kadar baglıdır o kadar detayını bilemeyecegim.

Elektromanyetik herhangi bir gerçek dalga/parçacık için böyle bişeyi duymadım, tabi alternatif quantum mekanigi "teorilerinden" çıkabilen abuk subuk çıkarımları göz önüne almazsak.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
fizban said:

eğer ki geçmişe yolculuk mümkün olsaydı, herhangi bir insan bugünün zamanına gelirdi ve biz de bunu biliyor olurduk.

şimdi şöyle bir iddam olacakdı.. gelecekten gelenler sayısal loto vs gibi ikramiylerei kazanan insanlardır diyecektim ya da iddiaadan rekor para kazananlar ama gel gör ki akıllı adam geldimi rekor kıracak paralar kazanmazdı low profile takılırdı.. ya da borsada iyi kağıtlara para ytırırdı.. belkide dünya krizini atlatabilen şirketlerin başında hep bu adamlar var.. olamazmı? ne bileyim bilemedim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...