Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toribash


Nosfe

Öne çıkan mesajlar

Toribash ne derseniz tanımlaması biraz zor. Ancak "online, tur bazlı, ragdoll physics kullanan bir dövüş oyunu" gibi garabet bir tanım yapabildim. En iyisi videoyu izleyin:


Oyun trailerı kadar hızlı değil tabi. Sunucudaki herhangi bir odaya girip klasik duel mantığıyla sıraya giriyosunuz. Yani iki kişi dövüşüyor geri kalanlar onları izliyor. Her odanın kendi modu var; judo,aikido,twin swords,jousting vs. gibi. Bu modlara göre tur başına düşen frame sayısı, toplam frame sayısı ya da kullanılan silah değişiyor. Dövüş sırası size geldiğinde belirli eklemleri sıkarak ya da bırakarak hareketinizi belirliyorsunuz. Anlatması biraz zor ama oyunu açtığınızda anlarsınız. Neyse patiden gelen olursa 7. ve 8. sıradaki twin swords odalarında oluyorum.
Sitesi şu>>tık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Püf noktası söylemek biraz zor çünkü oynanan moda göre değişiyor. Ama genel olarak bi kaç tane söyleyeyim:

-C'ye basınca tüm eklemleri tutuyor ya da bırakıyor. İlk başta tüm eklemleri tutup hareketi ona göre yaparsanız daha kolay alışırsınız. Zaten çoğunluk açılışta C'yle başlar.

-Setup>Options>Mouse Buttons:2 yaparsanız (default:1) kolaylık olur. Böyle yapınca sol tık tutma ya da bırakma, fare tekeri eklemi iki yöne çevirme oluyor.

-Multiplayerda odaların yanında atıyorum 500/50 gibi sayılar olur. Soldaki sayı toplam frame sağdaki ise tur başına düşen frame. Tur başına düşen framei çok olan odalar daha eğlenceli olur, az olanlar ise daha kolay.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
Turn Based Martial Arts Simulator
Wtf dediginiz duyar gibyim, konsept gayet acik halbuki, demenize gerek yok, bildigimiz turn based dovus sanati simulatoru, hem de multisi bile var :)

Toribash 3d modelleme kullanarak bir insan vucudundaki temel eklemleri gevseterek, rahatlatarak, kasarak ve acarak bir takim hareketler yapmaniza izin veriyor ve bu sayede cilgin atip rakibinize akil almaz zararlar verebiliyorsunuz... Turn based olmasi ise daha da ilginc, her "mac" belirli bir frame sayisindan olusuyor, mesela 1000 frame ve size bir 20-25 sn sure taniyor bidahaki frame'e gecmeden hareketini belirlemeniz icin. Daha sonra bu frame'i oynatiyor ve tekrar hareketlerinizi seciyorsunuz.

Anlatmak zor, oynamaniz lazim... http://www.toribash.com buradan indirin ve oynayin, sadece 16mb, ve oyun inanilmaz keyifli. bilmeniz gereken tek sey 3 tane tus kullandiginiz... c tusu vucuttaki tum kaslari ya kasiyor ya da gevsetiyor, z tusu secili bir eklemi aciyor veya cekiyor, x tusu ise bir tane eklemi kasip gevsetiyor... space'e basarak turn'u bitiriyorsunuz ve bidahaki frame'e atliyorsunuz, cok acaip hareketler yapmak mumkun zamanla cok guzel alisiyor insan :)

http://www.toribash.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 9 ay sonra ...
  • 8 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...