EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Şimdi benim bas gitar çalmam gerekiyo :) Basit türkçe şeyler çalcaz.Sormak istediğim nokta bas gitarda dikkat edilmesi gereken hususlar hehe Mesela crossa göre hareket etmem falan gerekiyomuş. Yada atıyorum "yanımda sen olmayınca" yı çalcaz, onun baslarını nasıl çıkarıcam gitarın notalarına göremi çalıcam. Ya özetle bana bas gitarın görevi hakkında biraz bişiler yazarsanız sevinirim :) tips and tricks :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 bass gitarda önemli olan tek şey uyumlar bazı şarkılar gitarlara göre bazıları baterilere göre bazıları direkt apayrı sanki 2. gitarmış gibi oluyo(bkz:RHCP) sen basit türkçe şarkılar çalcaksan metronom çalış yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 bas gitarın esas amacı insanları azdırmak meme uçlarını ve bilimum organları havalandırmaktır.. diye girdikten sonra bas gitarın gruptaki amacı boşlukları doldurmak ve koyu bir kıvam vermektir diye devam ediyorum. crosslara göre gitmen ritmi kaçırmamanı sağlar . ki genelde bas ile davul dengeli ve ortak bi biçimde giderler .. -bazı yerler hariç tabiki :D - gitar notalarına göre bakarsan pek büyük bi sorun olmaz ama kendin düşünerek daha üstten yada alttan çalmayı çıkarabilir bulabilirsin müzik kulağın varsa. parmak hareketlerine dikkat et çalarken çabuk yorulma . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 zenci olsan yeterdi al çal çalışmana gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 metronom çalıştan kastın? gitar çalıyorum ben normalde, yani ne çalacağımı bilirsem sorun olmaz basıda çalarım :) zaten tabı olan şeylerde problem yok ama bazı şarkıların tablarını bulamadım, o yüzden kendim şeettirmem gerekicek, o yüzden sordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 hea ben ilk kez gitar çalıyosun sandım önceden gitar çaldıysan bassta zorlanmazsın çalışmana bile gerek yok :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akerfeldt Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 bass akorlarin kok notalarini calar genelde. crossla uyumlu gitme olayini da dogaclamada goz onunde bulundurursun. basit turkce sarkilar calcaksanz zaten pek bi atraksiyon yok cogunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 gitar tablarına bak ayarla kafana göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 cross olayını söyleyim, ilk önce san çalıcaksın ki metronumu sağlam tutasınki elemanlar sana göre çalsın genel olarak baktıgındada crosla aynı şeyi yapıyormuşun gibi gözüküyor senin ilk vuruşun cors ikinci tranpettir.. böylelikle metronom kaçırsan bile nerde oldugunu ölçünün böylelikle anlıya bilirsin.. gelelim başka boyutuna bass gtarın. istersen kök sesleri çalarsın parçanın akorunu bildikten sonra dım dım dım dım 4 4 lük halde gidersin yada parçanın yine tonunu bildikten sonra kendi kafana göre yürüyüşler yapabilirsin tonu bildikten sonra gidersin 3lu 5lü 7lisi 9lusu falan filan ne bilem kafana göre dizersin ölçüsü boyunca. hadi ben cover yapıcaz diyorsan adamlar ne yaptı ise aynısını yapıcam diyorsan notaları iyi ezberlicen parçada ne oluyorsa sende güzel bi metronomla çalıcan.. yani kısaca ne anlıyorum bassın olayı cros değil metronomu sabit tutup güzelcene çalmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Ehmn,yanlış yönlendirme yapmayalım,adama saatlerce metronommu çalıştırıcaksınız yahu? diyerekten söze giriyorum. Öncelikle bass gitarın görevi,hem davulun vuruşlarına uyarak(en başta kick olmak üzere) uyumlu olarak çalarken,hemde akorların kök seslerini basaraktan aradaki uyumu sağlayıp,alt yapıdaki boşluğu doldurmaktır. Vuruşların dışına çıkamazmıyım? Elbette çıkabilirsin,belirli riff'leri çalarakta ensemble sağlanabilir.Örneğin(çok basit bi örnek olcak ama çok bilindiği için söylüyorum),barış manço - dönence'deki olay bi riff'tir.Birebir davulla uyumlu bişey değil,ama güzel duyuluyo,riff yapmışlar bitane,üstüne çalmışlar. Elbet arada bir bu vuruşları beraber gelmende yine ensemble yani uyum olayıdır. Space'imde Lose & Win var mesela dinlersen onda da bi riff çalıyo bass sadece.Ama 10. ve 19. saniyede davulla aynı şeyi yapıyo örneğin. Bunun dışında, bass gitar,elektro gitar gibi unison'da çalınabilir(örnek john myung).Netekim ben bu olaya fazlasıyla karşıyım,çünkü bass'ında bi amacı var,grupta bi görevi var,yeri geldiğinde acelite(hız) ve unison partiler elbette yapılmalı.Ama tamamen bu şekilde çalmaya karşıyım. "Bişeyler yapıyım" hissi duyabilirsin genelde gitar çaldıktan sonra :) Hiçbişey bilmiyosan sadece kök akorları basarsın kick'e uyumlu olarak.Atıyorum mi minör altına tutupta 9'lusunu(fa diyez) basarsan,oldukça kötü ve yanlış duyulur.Oyüzden atıyorum o andaki akor mi minör ise,mi basarsın altına,kök ses yani olur biter :) Bass'ın gereken bütün görevini yapmış olursun aslında."Simple is the best" olayı."Bişeyler yapacam" diye bişeyler yapmaktansa,yanlış yapmamak ve kötü çalmamak çok daha iyi benim fikrimce.Bu sade yürüyüş ve kick'le uyum içinde yine space'imdeki "just the 2 of us" ı dinleyebilirsin. Bi sorun olursa bana ulaşabilirsin,hadi kolay gelsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar