LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 her Science Fiction bir film izlediğimde, matematik fizik kimya skillerini grandmasterlamak , elektroniğe tapmak , deli deli şeyler icat etmek isteyen birtek benmiyim ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 onu değil de olabildiğince uzun yaşayabilmeyi istiyorum şahsen sırf daha çok şey görebilmek için. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guden Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Çocukluğum gençliğim o filmleri izliyerek geçti, şimdi fizik okuyorum :P Yeterince açık bir cevap oldu sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Benimde çocukluğum öyle geçti. ABD'de falan olsam kesin bilim adamı olurdum, ama maalesef temebllik genine sahibim ve bilimadamı olmanın en zor olduğu ülkelerden birinde yaşıyorum. O yüzden şansıma küstüm. Ayrıca ben ölümsüz olmak isterdim, sırf teknolojinin, insanoğlunun gelişimini gözlemleyebilmek için :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Çocukluğum gençliğim o filmleri izliyerek geçti, lisede FM idim, şimdi işletme bitsin diye cebelleşiyorum. anladın sen onu :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Sam said: onu değil de olabildiğince uzun yaşayabilmeyi istiyorum şahsen sırf daha çok şey görebilmek için. :) +5 öff biraz hızlansın şu teknoloji ben artık süpersonik şeyler görmek istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Sam said: onu değil de olabildiğince uzun yaşayabilmeyi istiyorum şahsen sırf daha çok şey görebilmek için. :) aynen , nükleer enerjiden sonraki dönemi göremeyeceğim için bazen felaket sinir oluyorum yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 nileppezdel said: Benimde çocukluğum öyle geçti. ABD'de falan olsam kesin bilim adamı olurdum, ama maalesef temebllik genine sahibim ve bilimadamı olmanın en zor olduğu ülkelerden birinde yaşıyorum. O yüzden şansıma küstüm. Aynen. Çocukluk hayalimdi. Yavaş yavaş türkiyede yaşadığımı anladım ve vazcaydım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2008 lol arkadaslar; ordakilerle burdakiler cok da farkli degil. amac bilimadami olmaksa fizik kimya matematik okuyup universitede arastirmaci olarak kalabilirsiniz. Hatta genelde is bulamayanlar boyle islere basvuruyolar; siz dogrudan girersiniz bu amaci guderseniz. Ha yapmadiysaniz, bu zaten sizin seciminizmis, baskasini suclamayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2008 Yoo, tek alanda yoğunlaşmak falan var ABD'de. Biz lisede ABD'den çok daha ağırgörüyoruz her dersi. Bir de kalifiye eğitimci çok az. Özel lisede olsam belki fm seçerdim ama devlette olduğumdan seçmedim. Kadıköy Anadolu iyi okul ama bilimadamı çıkartacak hoca yok. Ayrıca olsan da aç kalırsın burada. Orada daha rahat, bi kere devlet kolluyor, devlet için çalışıp zengin olabiliyorsun. O yüzden kendimi suçlamam, ama devlet dışında kimseyi de suçlamam. Kimse istemedi böyle olmasını ama böyle. Ne yapalım, uzaktan izliyoruz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 1) Elinde imkan yoksa ve sen illa bilimadami olacam diyosan, imkani elde edecek sekilde ilerlersin. TR'de herhangi bir bilim dali okuduktan sonra buraya transfer olmak veya master ogrencisi olarak kabul olmak cok kolay zaten. 2) Burda da ogretim uyeleri, prof'lar oyle ahim sahim para almiyorlar. 3) Lise bilimadami cikarmaz ki? Ayrica o kadar da agir gormuyoruz. Tamam belki ABD'deki sistemden cok daha fazla sey ogreniyoruz ama bir IB sistemi TR'deki bircok okulda da mevcut. Bu ozellesmeyi ve bilimsel yontemi on plana cikaran bir calismaya zemin hazirliyor. 4) Kadikoy Anadolu'dan mezun olup da Fizik okumayacaksin diye bir kaide mi var, ayiptir sormasi? Yani lise bu isin basladigi yer degil zaten, bence son mesajindaki yanlis nokta bu. Insanlar ne okuyacaklarini universite 2. sinifin sonunda seciyorlar cogu zaman. Bizdeki sistemse bu yola cok daha onceden atilmayi ongoruyor. Soyle ki universite sinavina girmeden once ne olmak istedigini belirlemen gerek. Bir meslek secip onun icin uni. okuyup sonra begenmemek kotu bir sey tabii ki. Ancak sozkonusu bilimadami olmaksa, bu konuda onun cok daha acik. Cunku zaten bu yonde egitilmeye basliyosun. Imkanlar kisitli kismina biraz katilabilirim; ancak bu da devlet universitelerindeki malzeme yetersizliginden. Buna karsilik cozumu de yukarida soyledigim gibi istiyosan zaten secer yaparsin/yapardin. Biraz risk/kazanc soz konusu. Tekrar hatirlatmakta yarar goruyorum, ABD'de hocalarin aldigi para da para degil. Sanmayin ki Turkiye disi cennet... Dalga mi geciyosun benle diyeceksiniz ama Terminator: Sarah Connor Chron.'da yapay zeka uzerine calisan bir adam var. Turk'u gelistiren... Adamin isi cep telefonu satmak. Ancak eve gelip gece gunduz calisip platform olusturmus ve arastirmasina devam etmis. Hah iste durum aynen bundan ibaret. Buna karsilik simdi bana "cep telefonu saticisinin aldigi maas" diye gelmeyin cunku filmde aktarilmayan tarafi boyle insanlarin oldugu ve disinden tirnagindan artirarak, gece gunduz uyumadan bu islerle ugrasmasi. Kisacasi, ihtiyaciniz olan sey "adam gibi imkanlar olsa ben de yaparim"dan ziyade "elimdeki imkanlar dahilinde yapiyorum" demek. Bilmem anlatabildim mi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 13, 2008 Valla ben ÖSS'ye sayısaldan girsem bu hocalarla istediğim okulu kazanamam asla onu biliyorum. Ayrıca öğretim görevlisi olmazdım özel araştırma şirketlerinde projeler falan yürütmek olurdu amacım. Ve pozitif bilimlere hala gereken önem verilmeyen bir ülkede yaşıyoruz ne olursa olsun eğitimimi daha rahat ilerletebileceğim, daha kalifiye hocalara sahip bir ülkede olmak daha iyi olurdu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Gerçekten olmak isteyene kaynak mı yok? Bilmem kaç milyon kitap vardır, pozitif bilimler üzerine. Eğer gerçekten bir "kişisel menkıbe" olarak kendine bilim adamlığını seçmek istiyorsan seçersin. Birşeyler icad etmek için bilgi gerekiyor,diploma değil.Ünilerdeki derslere kaçak bile girebilirsin. Ama bunu yapabilmen için oldukça azimli ve tuzunun kuru olması, işsiz yaşayabilmen gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar