Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lazer

Marveloth

Öne çıkan mesajlar

youtube videolarını izledim 10 tane videosu var adamların değişik tür laserlerinin.. Videoda bariz görüyorsun, kibrit yakıyo, balon patlatıyo.. kilometrelerce uzağa ulaşıyor.. en güçlüleri siyah SERT plastik bile yakıyor.. videoda hepsi var..

Adamlar videoları youtube'a reklam amaçlı koymuş zaten millet de nerden aldın ben de istiyorum diyince sitenin adresini vermiş.

Ben de heveslendim güzel lan diye girdim baktım o herşeyi yakan versyonu 360 küsür dolardan başlıyor.. daha güçlüleri 1500 dolara kadar çıkıyor.. İlk önce o 300 küsür dolar olanını almayı falan düşündüm sonra amaaan napıcamkı abi laserle çocukmuyum etrafta milletin poposunu yakıcam gibi bir düşünceyle vazgeçtim. Ama para bol olsaydı bir kez bile düşünmez alırdım yani :)

Şuanda HDR-CX7 Sony Camcorder ihtiyacım ağır basıyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:
benim koyduğum linkte de adamlar zaten "o kadar para vermektense" mantığıyla yazmış.

basit bi yeşil lazerin bi noktasını havya ile ısıtıyorlar bi süre, o artık ne ise yanıyor ve devre dışı kalıyor. böylece gücü artmış oluyor lazerin

onu da izledim de bana fake gibi geliyo.. Yani bi kere adamın o işi yaptığı laser tek bir tür.. senin alıcağınkinde o parça yoktur allah bilir. Onu bırak, laser modülünü kırma şansın çok yüksek. Ancak bu işin elektroniğini çok iyi anlayan, elektrik elektronik okumuş birine yaptırıcan.. o direk sana sıfırdan bilmemkaçyüz mW'lık laser yapar.

ahanda der önüne kor.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
ayrıca 50mW olan lazer öyle naylon torbayı falan kesemiyor, balon patlatır belki ama naylon keseninden isterseniz 100mW lık lazerlere bakın.

Sen öyle deyince ben ne hatırladım biliyo musun?

MAHQ Net said:

Fixed armaments : double beam rifle, power rated at 21.2 MW total (2 x 10.6 MW), mounted on right forearm; 2 x hyper beam saber, power rated at 1.1 MW, stored in recharge racks in backpack, hand-carried in use, both hyper beam sabers double as double beam cannon, fire-linked, power rated at 40 MW (2 x 20 MW)
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:
ışınlanmaya moleküler transportasyon şaapalım :P

bu arada gerçekten, yani bilimsel olarak bi lazer degil dimi bunlar
yok abi sanmıyorum laser demek herhangi bir maddenin absorbsyon yaptığı dalga boyundaki ışınını ona gönderip daha sonra maddenin yaptığı ışımayı tekrar o maddeye göndererek elde edilen çok saf kesin dalga boyu nerdeyse belli bır ışın.. bu dalga metreler falan bu işi yapıyoor olamaz.. Yapıyorsada teknoloji dediğin çok ilerlemiş :D

düzeltme Max absorbsyon yaptığı dalga boyunda
Sosyal ağlarda paylaş

byzasz said:
SeaGle said:

yok abi sanmıyorum laser demek herhangi bir maddenin absorbsyon yaptığı dalga boyundaki ışınını ona gönderip daha sonra maddenin yaptığı ışımayı tekrar o maddeye göndererek elde edilen çok saf kesin dalga boyu nerdeyse belli bır ışın.. bu dalga metreler falan bu işi yapıyoor olamaz.. Yapıyorsada teknoloji dediğin çok ilerlemiş :D

3 kez okudum bişeyler çıkartmaya başladım ancak :D :D
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:
byzasz said:
SeaGle said:

3 kez okudum bişeyler çıkartmaya başladım ancak :D :D
yaaa öle hızlıca yazdım noktalama da yok okumakta zorlanmışsındır.. işin aslı , bi maddeye belli dlga boyunda bir ışın gönderiyorsun maddeye ( her madde kendine has belli dalga boylarında max absorbsyon yapar. zaten bu da spektroskopinin temelini oluştur) oda kendine ait olan dalga boyundaki ışınları abrobluyor, sonra etkiyi üsütünden çekince, tabiki absorbladığı bu enerjiyi gene ışıma olarak dışarı vermek istiyor herşey normale dönsün diye.. sonra sen bakalım ne olcak diye maddenin yaydığı bu belli dalga boyundaki ışını tekrar maddeye gönderiyorsun.. Sonuçta tam maddenin istediği kıvamda bir ışın göndermiş oluyorsun.. tabii maddedede buna doğal olarak çok seviniyor acayip mutlu oluyor hatta olayı abartıp dışarıya çok daha güçlü etkisi katlanmış laser diye tabir edilen ışımayı yapıyor...
Sosyal ağlarda paylaş

byzasz said:
abi senin bu konuşmaların ve sunum şeklin tam gittigidyor ağızları.. aynı ürünü aynı marka herşeyi aynı satıyorlar, ' abi işte falanda aynı ürün şu kadar sen niye böle pahalı satıyon' diyorsun cevap da hazır.. lütfen ürünlerimizi çin malı ürünlerle kıyaslamayın .. lol ki ne lol

ahuahsduhauhdajhdaşljdhalşjhda

sinir krizi geçiriyorum.

hahahaha.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...