dufrasne Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 sin^2(2x) (sinüs kare iki x) sin3x.cos3x (sinüs üç x çarpı kosinüs üç x) şunların türevleri nasıl alınıyor anlatabilir mi biri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 yannış hatırlamıyosam böle bişi 2.sin(2x).cos(2x).2 =2.sin(4x) 3cos(3x).cos(3x)-3sin(3x).sin(3x) =3(cos^2(3x)-sin^2(3x)) =3.cos(6x) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 dufrasne said: sin^2(2x) (sinüs kare iki x) sin3x.cos3x (sinüs üç x çarpı kosinüs üç x) şunların türevleri nasıl alınıyor anlatabilir mi biri? Başta, 1- (f(y).g(y))' = f(y)'.g(y) + f(y).g(y)' 2- f(g(y))' = g(y)'.f(g(y))' diye iki formülümüz/kuralımız (kanıdını yapmak basit istiyorsan yaparım) mevcut. ilkini sin(2x).sin(2x) gibi düşün. sin(2x) in türevi 2cos(2x) dir. Neden dersen sin'in türevi costur ama içersinde x cinsinden ayrıca bir fonksiyon olduğundan (2x) onun da türevini alıyorsun yani yukardaki ikinci kuraldan dolayı. sin(2x)^2 nin türevi ise sin(2x)'.sin(2x) + sin(2x).sin(2x)' (birinci kuraldan dolayı). = 2sin(2x)'.sin(2x) = 4.cos(2x).sin(2x). İkinci soru için yine birinci ve ikinci kuralı kullanıyoruz (sin(3x).cos(3x))' = sin(3x)'.cos(3x) + sin(3x).cos(3x)' sin(3x)'= (3x)'.sin(3x)' = 3. cos(3x) (sin'in türevi cos, 3xin türevi 3) cos(3x)' = (3x)'.cos(3x)' = -3. sin(3x) (cos'un türev -sin, 3xin türevi 3) Yani cevap 3.cos(3x).cos(3x) + sin(3x).(-3.sin(3x)) = 3.cos^2(3x) - 3.sin^2(3x) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 4sin2x.cos2x'ten nasıl 2sin4x'e gidiyoruz trigonometrik bir çeviri mi var orada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 tabi ginalynin yaptığı gibi küçültümek gerekebilir cevabı eğer öss için falansa d: evet trigonemetrik tanımlar onlar wikipediadan bakabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 2.2.sinacosa 2sin2a gibi bişeydi dfsk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 http://www.sosmath.com/trig/Trig5/trig5/trig5.html Burda double angle formulas altında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 4.cos(2x).sin(2x) = 2sin(4x) aha bu eşitliği hala anlamadım yarım açıdan nasıl çıkıyor ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 trigonometrinin en başı dönüşüm formulleri vs. türeve girme hiç ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 dunyanin en angut ve mantiksiz isi bu kurallarin ezberletilmesi turk ogretim sisteminin aptalliginin en buyuk kaniti universitedeki basarisizligimin nednei resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 3 günde sıfırdan -lise- trigonometri, limit, türev bitirdim kafam çok leyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 dufrasne said: 4.cos(2x).sin(2x) = 2sin(4x) aha bu eşitliği hala anlamadım yarım açıdan nasıl çıkıyor ki. sin(4x)= 2sin(2x).cos(2x) (başına 2 koy). Öf hayatta en sevmediğim şeydir şu trigonometri formülleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 abi mevzu öss ise ezberleyeceksin tabii ki. ne olduğunu bildikten sonra ezberlersen sorun yok, her soruda genel türev formülünden sıfır bölü sıfır belirsizliğini çözmek kasış yani sadeleştirme ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 hayir ezberlemeyeceksin formula sheetle girceksin sinava bakcaksin ordna yazcaksin muhendis gibi muhendisin olmasi gerektigi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 dufrasne said: 4.cos(2x).sin(2x) = 2sin(4x) aha bu eşitliği hala anlamadım yarım açıdan nasıl çıkıyor ki. 2sinxcosx = sin2x formüldür bu aynı şekilde 2.(2cos2xsin2x)=2sin4x eder. ardeth varken yazmak istemiyodum ama artisliğimi yapmam lazım. ayrıca bunları trigosuz türeve girme patlarsın. Az ama öz konu çalış. Trigonun en başında bu sorduğun şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 ardeth eyvallah anladım şimdi. trigonometri çalıştım yarım açı mevzularını biliyorum. salak gibi sin2x'i yarım açıdan yazmaya çalışıyordum iki saattir, bütünü göremedim sorun orada :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PassivE_KesH Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 2 gündür bende trig. çözüyorum nefret iğrenti(öeh) arası birşey hissediyorum bu konuya karşı hala formülleri tam ezberlemedim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 http://archives.math.utk.edu/visual.calculus/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Trigonometri candır ya,türevi integrali neyi varsa alın.Zevk-i sefa resmen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar