Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şubat-Mart Donanım Rehberi

Mirage

Öne çıkan mesajlar

MSI'nin resmi sitesine göre DDR2 değil DDR destekliyor anakartın. http://www.msicomputer.com/product/detail_spec/product_detail.asp?model=K7N2_Delta-l Supports DDR 266/333/400 (PC2100/2700/3200) demiş

Eski ram'in DDR2-400 olduğunu söylemişsin. Ama muhtemelen DDR-400 o. Öyleyse bir tane daha DDR-400 (= PC3200) alman iyi olur. Yalnız kötü bir haberim var, DDR ram'ler DDR2'lere göre daha pahalı. Artık üretilmiyor çünkü sanırsam. Yeni bilgisayar alana kadar idare edeyim diye geçende ben de aldım ordan biliyorum.

Not: Aslında aynı frekansta alman gerekmiyor. Ama frekansları farklı birden fazla bellek takılı olursa frekansı düşük olanın frekansında çalışırlar. O yüzden DDR-400 almanı tavsiye ederim. Bellek miktarı aynı olması gerekmiyor. Bulabilirsen 1GB al 512MB yerine. Daha rahat edersin. Aynı marka olması da gerekmiyor. Ama aynı marka olursa uyumsuzluk ihtimalini azaltmış olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

bugün şöyle bi pcye sahip oldum

core2 duo e4500 2.2.ghz 64bit işlemci
gigabyte ga-p35c-ds3 dddr2 dddr3 destekli ana bellek ayrıcıca dört çekirdek ve extrem desteği var bu kartın
2 gb ddr2 667 mhz pc2 5300 ram
samsung 500gb 16mb sata2 hardisk

aldım
ve bu toplamaya sapphıra hd 2600 xt 512mb gddr3 dx 10 ekran kartını takmayı düşünüyorum ama izmirde vatanda tekmarda ve almirada bulamadım.. daha araştırcam bula bilirsem bu ekran kartını alıcam.. ama size göre yada bu karte eş değer ekran kartı tavsiye edebilirmisiniz...
Sosyal ağlarda paylaş

o fiyat araligindaki en mantikli kartlardan biri daha once venom da yazmis 8600gt** dir. Fakat gddr3 kullandigindan emin olmali,

fiyati birazcik daha yukari cekersek 8600gts*(dx10 ve shader4 fakat 128bit) ile guzel bir secenek, ayni sekilde birde ati tarafinda x1950pro* var(dx9 shader3 ve 256bit)

(ornekleri temsili olarak koydum, fiyatlar dukkandan dukkana oldukca farkedebiliyor, birde sirf 512mb ram i var diye 256mb gddr3 un ustune tercih edilmemeli, karta yonelik review okumak yerinde olur- her seride her kart basarili olacak diye bir kaide yok)
Sosyal ağlarda paylaş

1-2 hafta once senarious bu konuda seninle benzer kriterlerde bi tavsiye istemisti, 3. veya 4. mesajdan itibaren okursan yardimi olacaktir diye dusunuyorum.

Kendi dusundugun monitore gelince, ben yeni alinacak bi lcd icin normal ekran almanin mantikli olmadigini dusunuyorum(4:3), artik cogu oyunun da widescreen destegi oldugunu ve oldukca da rahat birsey oldugunu dusunursek secimini wide screen den yana kullanmani oneririm. Birde iyi arastirip 19inch lik widescreen monitor bulabiliyormusun, buna bakmak lzm.

dvi girisin lafini dahi etmiyorum, bu fiyat araliginda pek de olasi bir secim degil, illaki analog monitor olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

4:3 ve 16:9 luk aspect ratio dedigimiz sey ekrandaki enin boya oranidir. Widescreen(16:9) haliyle daha genis acili goruntu manasina gelir ayni dvd lerde oldugu gibi. 4:3 ise siradan tv ve cogu bilgisayar monitorunde alisilageldik orandir.

tft ise bir lcd teknolojisidir, tum panel ozel bi transistor setiyle aydinlatilir/kontrol edilir. Populer olarak TN veya MVA panel olarak satilirlar. Bu fiyat ve boydaki bir monitor icin bu panellerin teknolojilerinin farkedecegini zannetmiyorum. Linkteki monitore gelince bence fiyatina gore iyi bir monitor fakat ustune birazcik daha cikabiliyorsan 19inchlik bir monitor aldigina ileride oldukca sevinebilirsin. Sonucta bir pc icin en uzun omurlu parcalar.

Umuyorum bilgilerde bir yanlislik yoktur, varsa kusura bakmayin
Sosyal ağlarda paylaş

yahu ekran kartı piyasası benim için o kadar karışık ki soracağım şeyi dahi bilemiyorum

8800gtslere baktım. 2.el tabii. fakat 320mb likler ile ilgili çok sorun okudum. alt-tab probleminden, 96paralel işlemci ile çıkmasından (8800gt ile birlikte 112olmuş falan) dem vurularak "2.el almak akıl kârı değil hacı!" tarzı reviewlar gördüm gavur sitelerinde (ehah.. gavur..)

diğer yandan nvidia'nın 9600leri çıkarması ile (9800lerde gelmek üzere, eli kulağında) ATI'nın HD3850'lerde indirme gittiği haberide gecikmedi

HD3850'nin fiyatı aslında halen 9600lere göre uygun gözüküyor (fiyat/performans) ilk incelemelere göre.

tabii ilk çıkacak 9600gt lerin basic stock versiyonlar olacağını umuyordum ben fakat oc'li modelleri de (nasıl çıktı lan bunlar bi anda!) görülmeye başlamış. diğer ilk örneklerine şuradan bakabilirsiniz. ancak onlar doğrudan ilk fabrika çıkışı üretimler. ee galiba buna karşı da ATI'de Sapphire'ın HD3850 Toxic OC'lisini piyasaya sunmuş hemen

türkiyeye kartların kaça geleceğini bilmiyorum. ne zamana geleceğini de bilmiyorum. fakat geldiğinde high-end ve performans manyağı kesimin ellerindeki her şeyi satıp bunları almak isteyeceğini ve bu ürünlerin çıkmasının da rakiplere fiyat kırdıracağını biliyorum..

ya evet. lakırdı kolay, soru zor. beklemek en iyisi galiba diyorum. en azından mart ortasına kadar beklemek en güzeli galiba diyorum. diyorum da doğru mu diyorum? 2.eller için pusuda beklemek uygun gibi gözüküyor şu an.

hmm?
Sosyal ağlarda paylaş

Anladığıma göre 9x00 serisi mayıs ortasına doğru çıkacakmış. Seri çıkar çıkmaz fiyatlar düşer mi, düşse de bu düşüş Türkiye'ye hemen yansır mı bilemiyorum. Ama ben nisan başına kadar beklemeye niyetliyim. Hatta çatlamadan durabilirsem belki nisan ortasına kadar da beklerim.

Bu arada belki biliyorsundur, ama ekran kartı piyasasından uzağım dedin diye Nvidia'nın isimlendirme politakası hakkında bir not geçeyim. GeForce xy00 kartlarında ilk rakam (x) kartta kullanılan teknolojiyi belirtirken, ikinci rakam (y) performansı belirtiyor.

Mesela 7 ile başlayan kartlar DirectX 9 destekliyor, 8 ile başlayan kartlar DirectX 10 destekliyor. Ama 7900 performans olarak 8600'lere göre daha üstün. Bu durumda 9600 serisinini 8600'lerin bir üst modeli olarak görmek lazım. 9600 ile 8800 karşılaştırılmaz. Fiyatları da ona göre oluyor zaten.

Model numarasından sonra gelen harfler de yüksek performanstan başlayarak şöyle: Ultra -> GTX -> GTS -> GT -> GS
Sosyal ağlarda paylaş

valla 9600'ün ilk gelen benchmarkları 8800gt'den çok fazla geride kalır değil (?) gördüğüm kadarı ile 8800gs'lerden daha iyiler.

[edit:]8800gs'den iyiler demişim s/c link falan koymamışım.
link

farklı sayfalarda farklı grafikler görmektense hepsini bir arada görmek daha uygun olur diye düşündüm. koydum hepsini.

tabii daha yeniler diye geneli fabrika çıkışlı ancak newegg'den 180$'a alabilirsiniz şu an. kargoyu halledebiliyorsanız aslında Tr'deki kartlara göre güzel bi çözüm olabilir. [lol]

benim hedefim ise ucuza bi 2.el hd3850-hd3870-2900xt kapamak gibi gözüküyor.. duruma göre gelecekte crossfire'a da gidelebilir tabii.keza bu 9600gt'nin hd38 serisine -nihayet- doğru bir alternatif olduğu aşikar.

diğer kartların fiyatı verdiği performansa göre çok! fazlaydı gerçekten. tabii bi anda gaza gelip ebay'den falan da alınabilir bu bekleme süresi içerisinde. (gümrük ve kargo konusuna falan girmeyin! hayal kuruyorum şimdi)

diğer satılan modeller de var elbet. aralık 179-210$ arası şu an 9600gt için. 9800'ü de çok yakında bekliyorum ben.

çok can sıkıcı şeyler bunlar yaw.. rakamlar, grafikler falan.. ders gibi allah inandırsın. yok konuşuyorum falan ama çok da bi fikrim yok. ben paradan anlarım zaten.

Sosyal ağlarda paylaş

unbreaker said:
Gigabayte GA-M61VME-S2 anakart var bu ana karta maksimum taka bileceğim işlemci ekran kartı rem vs. neler _?_ Anakart iyimi ? (başka anakart mı alim_?_) :D

dur lan ben burada bariz patlatmışım senin mesajı :(

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-m61vme-s2.html

revizyon 2.0'da bu
http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-m61vme-s2_20.html

cevaplarım ise bilmiyorum, bakmadım, bir fikrim yok.

ancak sorunu da legal bir şekilde uplamış oluyorum sanırım.

işlemci desteği
said:
Socket AM2 AMD Athlon™ 64 FX / Athlon™ 64 X2 Dual-Core / Athlon™ 64 / Sempron™
Sosyal ağlarda paylaş

GA-M61VME-S2 micro-atx forma sahipmiş. Normal anakartlara oranla küçük. Bu da en basitinden bellek ve PCI kartları için daha az yerin olacak demek. Bilerek mi micro-atx seçtin?

Edit: Hangi ekran kartları arasında kararsız kaldığını belirtmemişsin ki? Bütçen nedir amacın nedir onu söyle en azından. Ben gözümden kaçırdıysam affola.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni orta düzey ekran kartınız: nvidia 9600 GT

Dün gördüm incelemelerini, 180$ + KDV gibi bir fiyatı var ve testlerde 8800GT'nin biraz gerisinde. Crysis falan oynatır rahatlıkla. Yeni sistem kurmak isteyen varsa buraya yazıp haber vereyim dedim. İyi bir seçenek.

Ayrıntılı test:
http://www.pclabs.gen.tr/2008/02/21/geforce-9600gt-testte-yeni-fiyatperformans-karti/
http://www.tomshardware.com/2008/02/21/nvidia_geforce_9600_gt/
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...