Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dragonlance ve Forgotten Realms

GeeM

Öne çıkan mesajlar

korkmayın drizztmi döver raistlin mi muhabbeti yapmıycam..
ara ara her iki realm'in de kitaplarını okudum,
ne bilim işte ruhdöveni'ni okudum, kristal parçasını okudum sonra ikizlerin zamanını okudum, arada heri potır okudum falan karıştı iyice..

Sıkıntıdan ve çok bişey anlamadan okudum zaten bu kitapları..
Şimdi ciddi ve hakkını vererekten okumak istiyorum, sonuçta bu kadar hayran kitlesine sahipler, aslında baya bi geciktim okumak için ama geç olsun güç olmasın demişler.

Konuya döniyim,
2 seriyi (her ne kadar seri olmasalarda başka bi isim koyamadım tam bilmediğim için) de okuycam, hangi kitaptan başliyim? En önemli sorun bu 6544442564536 tane ejderha mızrağı kitabı var ondan bi kaç eksik forgottenrealms var..

Bi de bunun dışında, Şannnaranın kılıcı, Kara kılıcın dayak yemesi gibi bazı kitaplar gözüme çarpıyo, bunlar nedir ne değildir okunası varmıdır?

Şimdiden teşekkürler..[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

shannara cok kotu bir seri. adam bariz Tolkien gibi yamaya calisip basaramamis.

turkcesini bulabilecegin ejderha mizragi kitaplarinin kronolojik sirasi soyle:
Ruhdoveni
Silah Kardesligi
Ejderha Mizragi Destani[Guz alacakaranligi, Kis Gecesi, Ilkbahar safagi Ejderhalari]
Efsaneler Uclemesi[Ikizlerin Zamani, Savasi, Sinavi]
Ikinci Nesil
Yaz Alevi Ejderhalari

Bu kitaplar bayagi bir sure idare eder seni. bunlardan sonra birkac ejderha mizragi kitabi daha cikti ama bunlar en okunasi en zevkli kitaplar. Bir de yazarlarin ruh doveni ve silah kardesligini Ejderha mizragi destanindan sonra yazdiklarini dusunursen, direk ejderha mizragi destanindan baslayip Sonra diger ikisi okuyabilirsin.

Turkcesini bulabilecegin Drizzt kitaplari
Kara elf uclemesi [Anayurt, surgun, goc]
Buzyeli vadisi uclemesi [Kristal Parcasi, Gumus Damarlari, Bucuklugun mucevheri]
Drizzt Do'urden'in maceralari [Miras, ]

galiba mirastan sonra 2. drizzt maceralari kitabi da cikti. Birde Avatar serisi var, o da time of troubles i anlatiyor. epey onemli bisiyleri anlatmasina ragmen roman oldukca kotu. tasvirler, anlatimlar cok basarisiz.ama okunabilir donem hakkinda bilgi almak icin. Bunun disinda ejderha mizraginin yazarlarinin yazdigi Olum Kapisi serisi [7kitap] okunmali. yani begenmeyen pek yok gibidir. Harry Potter okunmasi zevkli bir seri, ciktikca okuyorum bende :)

Bunlarin disinda Ravenloft sisteminin bir iki romani cikti, Strahd Von Zarovich ile bayagi guzel vakit gecirebilirsin.

Sislerin Vampiri
Ben, Strahd. bir vampirin anilari
Ben, Strahd. Azalinle Savas

Sonra yine ejderha mizragindan tanidigimiz Lord Loren Soth da bir sekilde ravenloft a dusmus.

Karagul Sovalyesi
Karagul'un Hayaleti

Daha fazla bilgi icin [signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.
Sosyal ağlarda paylaş

Realms demişken, bende tavsiye istiyorum son 10-15 yıl içinde çıkmış fr romanlarından en okumaya değer seriler, dünya ve tarihi hakkında bilgi içeren romanlar hangileridir? (salvatore,greenwood ve cunningham kitapları dışında, onları zaten alyorum ama bunlardan da sattığınız seri varsa alırım)

Lost Empires serisini ve Netheril Trilogy i ve Shadow of Avatar serisini alacağım ben, ayrıca Return of the Archwizards da listemde bekliyor.

başka önerileride dikkate alacağım :) ayrıca bu serilerden elinde olupta satmak isteyen varsa alıyorum direk (kitapların durumu iyi olacak ve tek tek almıyorum, komple seri istiyorum )[signature][hline][i]Wow - MM - SmS

[Bu mesaj Norak tarafından 27 January 2004 13:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

drizzt do urden in maceraları 2 de çewrildi 1 ay önce.
yıldızsız gece.
ben derim ki
drizzt'in olayı ilk 3 lemeden sonra sıçtı.
okunuyo 2 günde çat çut bitio kitaplar güzel de kitaplar ama
genel olarak bakınca pek bi bok yok.
yani bi kahraman bi yere gidio
diğerleri onun peşinden onu kurtarmaya.. 1-2 ordu kesip kurtarıolar. bu yani olay. bi estetik yok.
mesela avatar 3 lemesi drizzzitin kitaplarından daha güzel geldi bana. onu tavsiye ederim şiddetle.
bunun yanında dragonlace de ingilizcen warsa o söylenen kitapları oku
sora hemen war of souls 3 lemesini edin bi yerden. onları da oku we rahatla hehe.
dragonlance de ek kitap olarak the citadel i tavsiye ederim.
onlarca gereksiz dl kitabı arasında en güzeli bence beklenmedik bir şekilde.(Gereksizden kastım yok fistan rebornmuş bilmemneymiş ws.)
David Eddings in kitaplarını da oku onlar da çok hoştur..[signature][hline]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar
Baturaabi 8 Eylül 2003 Saat 22.21 de demiş ki :
Ya resmen Kamp kuruyollaw ya..

Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben de...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GeeM, 27 January 2004 04:57 tarihinde demiş ki:
korkmayın drizztmi döver raistlin mi muhabbeti yapmıycam..

raist döver(gıcığım galiba)

dragonlance:ejderhan serilerini okumanozı öneririm,ejderhan kurlları ve dieğr kitabını okudumi,çok beğendim.[signature][hline]I don't discriminate, I hate everyone!
Sosyal ağlarda paylaş

bak dragonlance falan bitirdikten sonra Belgariad ve Malloreon 5lilerini oku ki gerçekten seveceksin sonra da karakılıç 3lemesini oku o da güzel gerçi alışımış büyü kalıplarının dışına çıkıyor ama yani hayat tamamaen büyüden ibaret falan ama hoş kitaplar,zaten ilk kitabı atlatırsan 2. ve 3. kitaplar ve özellikle 3. kitap çok güzel[signature][hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Neyin varsa bilmiş senin!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...