Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugatti Veyron'dan da iyisini yapıcam dedi...

MrMarvelous

Öne çıkan mesajlar

bir arabanin 300-400 milyon euroya uzay mekigi yapilabiliyorken, kimsenin 1.5 milyar euroyu cope atacagini zannetmem. kesinlikle boyle fanboy kitlesi yaratmak icin olusturulmus bir dedikodu, cikis kaynagi da kesinlikle resmi bir agiz degil, baska fanboylar.

ayrica veyron iyi bir araba degil, tam bir kro arabasidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

İspatlamak için 300 bence de makûl bir üretim adedi :D VW zaten ürettiği otomobilllerle neler yapabileceğini ispatladı. LeMans falan ortada. ASF şase teknolojisi ortada. W motor zaten ortadaydı. quattro markası altındaki AWD sistemleri ortada. CVT tipi ve diğer tip şanzımanlar ortada (tedarikçiden temin ama olsun). Lüks ve işçilik desen A8 ve Bently gibi markalar zaten bunu gösteriyor. Turbo ve FSI deneyimi zaten aşikâr. Ee daha neye bunca para? Neyin araştırmasına? Akışkanlar mekaniği araştırmalarını Fluent gibi yazılımlarla PC destekli yapmak çok daha kolay eskiye nazaran. Sizi rüzgâr tünelinde paso model deneme derdinden kurtarıyor.

Kârı 2,75M € olan bir firma, bir otomobil için 1,5M €'u gözden çıkaramaz onu demek istedim. Eğer bu para harcanmasa 4,25M € kâr açıklayacaktı :P Ayrıca yukarıdaki yazımda da belirttiğim gibi W motoru falan çok önceden zaten projelendirilmiş ve hazırda var olan birşeydi.

VW firması çıkıp Bugatti markası için yapılan yatırımı, üretim tesislerindeki yenilemeyi ve geçmişteki W motor ar-gelerini falan toplayarak bu rakama ulaşıyor ve ondan sonra da toplam harcamayı Veyron'a mâl ediyorsa diyecek sözüm yok. Sanki rüzgâr tüneli Veyron harici hiç kullanılmayacak. Azıcık hesap bilen herkes yapılan yatırımın maliyete yansımasını ve amortisman mantığını bilir. VW kısa yoldan 'bölü 300 eşittir 5M €' diyorsa yuhh derim. Bu sadece otomobili ulaşılmaz ve karizmatik göstermek için doğrunun çarpıtılmış halidir.

VW'e benden daha ılımlı bakan yoktur ama son birkaç haftadır yazdıklarımla davaya ihanet ediyormuşum gibi geliyor :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
binlerce ortağı olan bir firma hiçbir şeyi zararına satmaz, satamaz. belki kar etmez ya da ufak bir zararı göze alabilir ama yukardaki rakamalara bi göz attım da, öyle nerdeyse araba başına 2 milyon € zararlar çok saçma.

Porsche yöneticileri mırın kırın ediyodu bi ara bugattiye. :)

bi de yeni model pist arabası gibi bişey olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Kafamda şu soru oluştu. her bir veyron 5 milyon euro total üretim maaliyetine sebep olmuşsa ve 30 adet düşünmüşlerse ilk etapta totalde 150 milyon euro ya mal olmuşsa çok düşük bir rakam ama 300 veyron içinse orada duralim.

300x5 eder 1.5 milyar euro

Genellikle her bir markaya yeni bir kasa nin maaliyeti 700 800 milyon dolar veya euro dur. ( Markadan markaya modelden modele 3 aşağı 5 yukarı oynar)

1.5 milyar euro über spor bir araç için normal karşılayalım.

Peki ilk etapta 30 model satılacagi düşünülüyorsa ve buradan gelecek paranin en fazla 50 60 milyon euro olacaksa adamlar geriye kalan 1.440 milyar doları nereden buldu :) ve bu zarar yüzünden neden batmadi :)

Bi tutarsizlik var gibi geldi..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya okudum hepsini ama herkes haklı olabilir bence=)

Tamam VW AR-GE'de tecrübeli bir marka, Bugatti'yi yeniden gözde bir marka yapmak adına arabayı zararına da satıyor olabilirler. Fakat böylesine büyük bir fark fazla, bu kadar zararı şu an hiç bir markanın göze alabileceğini sanmam.

Yani söyleyeceğim şudurki, evet bu araba için yapılan masraflar, arabanın satışından çıkarılamayacak olabilir, zarar ediyor olabilirler fakat o kadar da değildir. Araba başına 1milyon Euro belki tahamül edilebilir ama diğer rakam çok yüksek.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.volkswagenag.com/vwag/vwcorp/info_center/en/publications/2007/03/Abschluss_2006.-bin.acq/qual-BinaryStorageItem.Single.File/2006_VWAG_Abschluss_englisch.pdf

Mali Tabloyu buldum Veyron'un çıktığı sene için. Ancak alt markalar detayına inmemişler, o yüzden veyronun maliyeti konusunda birşey bulamadım...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...