Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kudurucam nedir bu 4x4 düşmanlığı!

MrMarvelous

Öne çıkan mesajlar

vodan ben nukleerde yokum deme nedeni fransizlara ve amerikalilara bu pazari kaptirmis olmasi

yoksa almanya daha yeni anlasti fransayla yeni nukleer santraller kurmak konusunda.

onun disinda termik santral konusunda haklisin, ama zaten hukumet sadece nukleer diye tutturmuyor bunu diyen biziz. Termik santralede yatirim yapiliyor ama termikteki en buyuk problem adam akilli turkiyedeki komur yataklarini kullanmamiz gerekiyor. Birde turkiyedeki komurun kalorisi dusukluk problemide var. Neyse bir yola girecek.

Ruzgar enerjisinde ozel sektor sapitmis durumda gorunen oku her yere yatirim yapacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu nükleer santral işi ülkede ilk gündeme gelince bazı saptamalar yapılmıştı.

2 tane nükleer santralin üreteceği güç ülkenin enerji ihtiyacının yüzde %30 unu karşılıyor gibi. Rakamları tam hatırlamıyorum ancak nükleer santrallerden elde edilecek gücün aynısı; elektrik dağıtım santrallerinin revize edilmesi ve kaçak elektriğin önüne geçilmesiyle çok rahat elde edilebiliyordu...

Nükleer enerji bizim için elzem değil evet. Ancak kesinlikle Türkiye'de de nükleer enerji bulunması lazım. Bu ihtiyaçtan çok, modernleşme adınadır...

Zaten nükleer santral projesini hükumetten çok asker istiyor. O da elektriğimiz bol olsun diye istemiyor yani =) Allahın mollaları bile iranda nükleer bomba yapabilir hale geldi, biz dünyanın en güçlü ordularından birisinin ülkesinde nükleer in N si yok...
Sosyal ağlarda paylaş

matama kömür konusunda haklısın. Bizim ülkemizdeki kömürün kalitesi düşük ve bazı yerlerde yerli kömür yerine ithal kömür kullanılıyor. Hatta ismi bile İthal Kömür Santrali. Fakat bu santrallerinde deniz kenarlarında olması veya limanlara yakın olması gerektiğinden iç bölgelerde gerçeklenemiyor.

Türkiye'nin rüzgar haritası sanırım enerji bakanlığı tarafından çıkartılmış. Özel sektör bu işe girer mi bilmiyorum fakat Türkiye'nin rüzgar potansiyeli de yeterli değil. Bildiğim kadarıyla sadece Çanakkale civarında yatırıma değer rüzgar var.

Nükleer tecrübe konusunda ise, aslında elimizde nükleer çalışma yapmak gibi bir hakkımız malesef bulunmuyor. Zamanın birinde nükleer güce sahip ülkeler bir araya gelmiş ve demişler ki, nükleer enerji kötü amaçlar için kullanılabilir. Bitek bizde olsun bundan sonra kimse nükleer silah yapmasın ancak bizde nükleer enerji konusunda diğer ülkelere yardım edeceğimizin taahütünü verelim.

Bu yüzden o tarihte nükleer güce sahip olmayan ülkeler kendi başlarına nükleer enerji veya nükleer silah konusunda açıktan açığa çalışma yapamıyor. İran ile uğraşılmasının sebebi olarak bu gösteriliyor. Tabiki ABD'nin bu konuda farklı amaçları olduğunu bende düşünüyorum ancak işi kılıfına uydurmak gerekirse İran haksız görünüyor.

Birde şöyle bir durum var. 2 tane nükleer santral bütün ülkenin enerji ihtiyacını iyi bir oranla sağlayabilecek olabilir ancak elektrik depolanamayan bir enerjidir ve üretildiği gibi kullanılması gerekir. Bunun yanı sıra üretilen elektriğin %90 gibi bir oranı sadece iletim sırasında ısıya dönüşerek yitirilmektedir. Demek istediğim kağıt üzerinde 2 nükleer santral yeterli gözükse de 500 kilometrelik hatlar üzerinde bu enerjinin yayılması mümkün olmadığı gibi 2 santral ile bahsedilen reel orana ulaşılması da mümkün değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

2 santral %30 unu karşılar demişlerdi, bi önceki postta da yazmıştım...

Ayrıca asker "ben santrali nükleer silah çalışmalarına ön ayak olsun diye istiyorum" diyecek değil tabi.. üstü örtülü yapılır böyle şeyler...

GAP projesinde de askerin çok büyük payı ve katkısı oldu. Onda da çıkıp "suriyeden olası bi işgal durumunda barajı üstlerine boşaltıp savuşturmak için" yapıyoruz demediler...
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
bende soyle soyliyim size

nukleer santralin korkutan o cekirdegi scud la degil cruise la bile vursaniz ucmaz. Zaten nukleer santraller ucmaz :) mevzu cekirdegin reaksiyona girince, sogutulamamasidir. Bombalarlada oyle reaksiyonu baslatamazsiniz. Ancak iste 50 tane bomba aticaklar o bombalar cok yogun bir sicak olusturacak, sonra o sicaklik bayag uzun bir surede reaksiyonu baslatacakta vs. Okuz degilsen sogutursun zaten.

Ha nukleer santral nasil patlar iki yolla,

bir bilim adamlari okuzluk yapar(cernobil)
nukleer santral cok eskidir, gerekli yenilemeler yapilmaz iste buda ermenistandaki patlarsa butun agriyi ardahani goturecek santral. Acikcasi oturup TR de santral karsi cikan artist greenpeaceler once gidip o santrali kapattirsinlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet insanlar çok korkuyo nükleer kelimesinden...

bu patlar çatlar havaya uçar söylemleri ondan...

bi adamın eline uranyum versen kendini öldüremez :D en kötü çocuğu olmaz, ya da kanser olur 50 sene sonra ölür :P

nitro gliserin versen mesela çok daha tehlikeli...

nükleer tepkime zaten barut ateşler gibi başlatılmıyor. elektron tabancaları falan var yani çakmak çakınca havaya uçan bişey değil nükleer materyaller...
Sosyal ağlarda paylaş

bak

cam tabak. %25 uranyum katkısı var içinde. zamanında üretilip kullanılıyormuş yani, soğuk savaş öncesi...

bunu alan neden ölmüyor? ya da neden böyle bişeyin üretimine izin verilmiş?

radyoaktif maddeler zararsızdır demiyorum. ancak abartıyorsunuz.

süpermenin kriptonu görür görmez zayıflaması gibi çabuk etki etmez yani...

Sosyal ağlarda paylaş

mrmarv diyarbakir olmuyor abi

su lazim bu nane icin :) deniz kenari gol kenari falan oldumu cok daha rahat oluyor

mrmarv cim birde

o tur naneler oyle bir gunde kanser etmez, bir yerde kanserin artigi(cernobil tipi patlamalar haric) minumum 10 15 senelik arastirmalarin sonucuna gore cikar

sehirdeki daha onceki kanser orani, nukleer santral geldikten sonraki 10 senelik oran, dogumlardaki anormallik falan :)
Sosyal ağlarda paylaş

prozzak said:
Bir kimyager olarak şunu belirtmek istiyorum,Bush cok bastiriyor Ethanol için ama, çevreye uzun vadede daha zararli olacak.

wiki said:
Etanol, yaygın olarak şeker kamışı ve mısırdan elde edilmektedir. Ancak etanol elde etmek için, bugün kullanılan teknolojiler, etanolden elde edilen enerjinin yaklaşık %70 fazlasını harcamayı gerektirdiğinden, hala fosil yakıtlar karşısında yeterince rekabet edici değilidir.

Etanol ün dünyaya yetecek seviyede üretilmesi zor.

Bush petrolun bitmek üzere olduğu, dünyadaki en fazla mısır & şeker kamışı üreten ülkenin ABD olduğundan dolayı Ethanol için bastırıyor olmasın? Zaten 40 yıllık petrol rezervi var. Mısır daha 400 sene bile üretilir kanımca..
Sosyal ağlarda paylaş

hmm abd aslında sadece kendisi üretmiyor ki. kuzey brezilyada abd şirketleri yağmur ormanlarını talan edip hem hayvan yemi için hem de diğer amaçlar için şeker kamışı ve mısır ekiyor. sonra da buları dev tankerler ile taşıyıp, dünyanın köküne kibrit suyu, yaptıkları işe de tüy dikiyorlar..

adamların hayatı epic fail. çok şiddet yanlısı bir adam değilim ama şu petrol&devlet işlerinin başındakileri evire çevire dövme oyunu olsa arcade büyük zevkle oyanırım..

öle diyim.

bi de uranyum olayı var tabii.. hangi uranyum tehlikesiz? du (depleted, zayıflatışmış seyreltilmiş) ise tehlikesizdir radioaktivite bakımından ama metalle tepkimesi sonucu kimyasal zehirleyicidir. diğer uranyum ise açık havada kolayca oksitlenir. doğal olanı çok fazla yaygın bir kanser yapmaz yani. sadece dokunduğu bölgelere zarar verir. fakat dediğim gibi kimyasal olarak ağır zarar verir. böbreklerinizi öper, karaciğerinizi okşar hafif hafif ^_^

zenginleştirilmesi ise ayrı bir olay. yeraltından çıkardığınız uranium çok bi işe yaramadığı için zenginleştirmek gerekiyor tabii.

tehlikeli işler lan bunlar! eğer tr'de santral yapılacak olursa homer simpson gibi başvurucam hemen işe girmek için..

bu arada burasının seviyesi bizden (konu dışı) iyi vallahi.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
mrmarv diyarbakir olmuyor abi

mrmarv cim birde

o tur naneler oyle bir gunde kanser etmez, bir yerde kanserin artigi(cernobil tipi patlamalar haric) minumum 10 15 senelik arastirmalarin sonucuna gore cikar

sehirdeki daha onceki kanser orani, nukleer santral geldikten sonraki 10 senelik oran, dogumlardaki anormallik falan :)

biliyorum bende sabahtan beri onu anlatmaya çalışıyorum insanlara...

bunları bana diiş Cuce ye söleseydin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...