Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

QTrax


Gilean

Öne çıkan mesajlar

Aradım baya ama bulamadım. Eğer hakkaten açılmadıysa ilginç.
Bu QTrax korsanla başetme adına kurulmuş yeni bir sistem. Bir P2P programı üzerinden şarkıları yine bedava indiriyoruz ancak programda reklamları da görmüş oluyoruz bir yandan. dolayısıyla reklamlar şarkıların para açığını kapıyor. 250.000+ şarkı var ve daha henüz betada. açıkçası bu iş büyürse çok güzel olur. abuk subuk bol adwareli p2plerden kurtuluruz ve gönlümüz rahat mp3 download ederiz=)

site: QTRAX
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

haberi bende yeni okudum çok iyi oldu bu. İpod a mp3'ü atarken abuk subuk isimlerde çıkıyor hatta bazen bulamıyorsun.Gerçekten iyi oldu
CNN Türk said:
İnternet dünyasının yeni yasal online dosya paylaşım hizmeti Qtrax, kullanıcıya izleteceği reklam karşılığında ücretsiz müzik indirmesine izin veriyor.

Reklam gelirlerini müzik şirketleriyle paylaşacak Qtrax'in İcra Kurulu Başkanı Allan Kelpfisz yaptığı açıklamada, şu anda beta versiyonu bulunan web sitesinin yakında büyük plak şirketlerinin desteğiyle 25 milyon ile 30 milyon şarkıyı kullanıcıların ücretsiz indirmelerine olanak tanıyacağını belirtti.

Kullanıcıya hiçbir kısıtlama getirmeden çalınan şarkı sayısı karşılığında telif hakkı sahibinin tazmin edileceğini belirten Qtrax yöneticileri, sistemlerinde özellikle diğer paylaşım sitelerindeki "pop-up" uygulamalarıyla gelen casus veya solucan yazılımlardan bulunmadığına dikkat çekiyor.

Qtrax bu kapsamda Vivendi's Universal Music Group, Sony BMG, Warner Music ve EMI gibi büyük plak şirketiyle anlaşma yapıldığını duyurdu.

Ancak açıklama dünyanın önde gelen müzik şirketleri Warner, EMI ve Universal tarafından yalanlandı. Universal ve EMI şirketleri, Qtrax ile görüşmelerin sürdüğünü, ancak henüz anlaşmaya varılmadığını açıklarken, Warner firması, henüz böyle bir görüşmenin yapılmadığını ve şirketlerinin içeriğinin bu sitede kullanılmasına izin verilmediğini bildirdi.

Dördüncü büyük plak şirketi, Sony BMG ise henüz bir açıklama yapmadı.

Yasal paylaşım sitesi Qtrax'tan şarkı "download" etmek isteyen kullanıcı, öncelikle sitenin yazılımını indirmek zorunda bulunuyor.

Kullanıcı şarkı ararken veya bunu indirirkende reklam izliyor. Yeni yasal paylaşım sitesi ayrıca "Last Night" adını verdiği ve kullanıcıların bir gece önce kaydedilmiş canlı konser kayıtlarını arayıp indirebilecekleri bir özel uygulama da başlatıyor.

Sitede ayrıca müzik videoları, sanatçılara ait belgeseller, röportajlar, albüm eleştirileri ve biyografiler de yer alacak.

Qtrax, reklam desteği karşılığında bedava şarkı download etme imkanı sunan ilk yasal web sitesi değil. Spiral Frog, geçen eylülde Universal Music ile anlaşarak, reklam karşılığında ücretsiz şarkı hizmeti başlatmıştı.

Beta versiyonu olmasına karşın büyük bir ilgiyle karşılaşılan Qtrax internet sitesine şu anda yoğun talep yüzünden girilemiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu sabah kurdum, daha download edemiyoruz. şarkılar çıkıyor, download butonu da var ama indirmek istediğimizde "yakında açacağız saki bre" diyor.

şu haliyle diğerleri gibi bir media player diyebilirim. önemli olan da şarkı havuzu ve indirme hızı, onu da şu anda bilemiyoruz. beklemedeyiz efem.

düzeltme: 250.000 değil, 25.000.000 şarkı var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ruckus başarılı bir sistem; dizi, stand-up videolarıda var. Sanırım aynı reklam mantığıyla çalışıyor. Şu aralar eğer free muzik dinlemek istyorsanız kullanıcı lazım bize amcanıza teyzenize söyleyin kampanyası başlattılar. Yane kısaca sen saol! 1 millyon yeni kullanıcı lazım :) :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ruckus super birseymis hem sisteme hasta oldum hem programa, artık onu kullanıyorum zaten library'i de ayarladım, yeni sarkı indirdigimde de otomatik atıyor duzenleyip zaten... yalnız bir sorun var ya, bu neighborhood olayı super ama beceremedim, kurdum playlist'leri, asıl bilgisayardan rahatca dinliyorum, ama lan'daki diger bilgisayardan girdigimde, bilgisayar gozukuyor, playlistler gozukuyor ama icindeki sarkılar gozukmuyor, sanki playlist bosmus gibi, refresh diyip duruyorum, tık yok... çözüm ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...