Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türbana Hayır!!!

mawiman

Öne çıkan mesajlar

Simdi bir saniye..

Kimsenin inanciyla dalga gecmeyin diyorsunuzda.. Diyelim gectik bundan size ne? Sizi ne alakadar eder? Sizi niye uzer?

Isinize gelince karismayin.. isinize gelince karisin..

Universitelere turban ile girilmesinide ben Ataturk un kurdugu Laik turk devletine yapilmis bir saygisizlik olarak goruyorum bu ulke ile dalga gectiginizi dusunuyorum ama siz buna devam ediyorsunuz degilmi..

Islam dini ozgurluk dini degildir.. Hem Ataturk un kurdugu laik devletin nimetlerinden faydalan.. Medeni hukuk kadin haklari vs vs vs hangi din devletinde var bunlar?? Ondan sonrada ben laik degilim kemalist degilim turbanimi takarim benim ozgurlugum benim secimim desin.. Yok ya iyi be bunun adi kaba tabirle "Ne emmeye geliyorsun ne gommeye geliyorsun" derler..

Ulan o cok ozendiginiz ulkelerde kadinlar sokaga cikamiyor araba kullanamiyor bunun ozgurlugu nerde? Aptalmisiniz aptal taklidimi yapiyorsunuz??

Cunku bir insanin bu kadar aptal olabilecegi dusuncesi beni gercekten uzuyor benimle ayni havayi solumasi bana dokunuyor cunku haketmiyor olmeyi hakediyor..
Sosyal ağlarda paylaş

@ gellidus

Hiçbir din özgürlük dini değil ki.Her dinin şartları vardır.Din mensubu olmak için.Özgürlük dini diye bir şey yoktur.Sadece başkalarının seçim şansını dikkate alan din diye birşeyden söz edilebilir.

Kesinlikle katılıyorum yazdıklarına zaten bence türbanın üniversitelerde serbestleştirilmesi gerçekten olacak,kabul edilebilecek bir iş değil.
Sosyal ağlarda paylaş

gellidus said:
Simdi bir saniye..

Kimsenin inanciyla dalga gecmeyin diyorsunuzda.. Diyelim gectik bundan size ne? Sizi ne alakadar eder? Sizi niye uzer?

Isinize gelince karismayin.. isinize gelince karisin..

Universitelere turban ile girilmesinide ben Ataturk un kurdugu Laik turk devletine yapilmis bir saygisizlik olarak goruyorum bu ulke ile dalga gectiginizi dusunuyorum ama siz buna devam ediyorsunuz degilmi..

Islam dini ozgurluk dini degildir.. Hem Ataturk un kurdugu laik devletin nimetlerinden faydalan.. Medeni hukuk kadin haklari vs vs vs hangi din devletinde var bunlar?? Ondan sonrada ben laik degilim kemalist degilim turbanimi takarim benim ozgurlugum benim secimim desin.. Yok ya iyi be bunun adi kaba tabirle "Ne emmeye geliyorsun ne gommeye geliyorsun" derler..

Ulan o cok ozendiginiz ulkelerde kadinlar sokaga cikamiyor araba kullanamiyor bunun ozgurlugu nerde? Aptalmisiniz aptal taklidimi yapiyorsunuz??

Cunku bir insanin bu kadar aptal olabilecegi dusuncesi beni gercekten uzuyor benimle ayni havayi solumasi bana dokunuyor cunku haketmiyor olmeyi hakediyor..

+1000
Sosyal ağlarda paylaş

karşınızdaki insan sizin için çok değerli olmadığı halde size ait olmayan bir şeyle ilgili (inandığınız veya beğendiğiniz vs. olsa dahi) dalga geçmesinden neden alınıyorsunuz? her inananın kendine değil midir. böyle bold yazmak çok güzelmiş lan.

gellidus da bold yazmış yukarda hayır bi gönderme yapmadım yanlış anlamayın
Sosyal ağlarda paylaş

gellidus said:

laiklik devletin her dine eşit mesafede olması ise eğer mantıklı olarak bir dini aşşağılaman ve o dine bilmem ne yapman laikliğe ters...

diğer düşüncelerine katılıyorum ama islam ülkeleri diye adlandırdığımız şey aslında islam değil ben kuranda şöle şeyleri taşlayın şunları asın diye okumadım yada öyle birşey duymadım
Sosyal ağlarda paylaş

Madem islamiyet ozgurluk dini degil..

Ee be arkadasim niye bu kizlarimiz ozgurlugumuzu soke soke aliriz diye kiyameti kopartiyorlar..

Bilmiyorlarmi? o ozgurluk geldigi zaman ikinci asamada zaten okula adim atamayacaklar yerleri yine kopegimizden okuzumuzden sonra gelicek.. Bu dinine muthis saygili arkadaslarim bilmiyormu afganistanda hala kizlar okula gonderilmiyor 5 yasinda baskalariyla (dikkat edin) evlendirilmek uzere satiliyor..

Bu ulkelerde kadinlara vaat edilmis ne tur bir ozgurluk varda Turkiyeye gelince bunun muhabbetini yapiyorlar..

@PhysX: Laik devletin temelinde her dine ayni mesafede olmasi gerekmiyor.. Devlet islerini duzenlerken dini gormezden gelmesi geliyor.. Yani ilkokul tanimi ile ve en dogru tanimi ile din ve devlet islerini birbirinden ayirmasi geliyor.. Yoksa %99 u musluman yada %99 hristiyan olan bir ulkede her dine ayni mesafede olmasini bekleyemezsin -ki olamazsin zaten.. Senin dedigine gore kendini mesih ilan eden her adama dokunulmazlik vermemiz lazim herif mesih yani..

Diger yandan Islam ulkelerinde uygulanan din ile senin kuranda okudugun farkliysa burda bir problem var.. Neredeyse 1500 senedir islamiyetin catisi altinda olan ulkelerde islamiyet kutsal kitabi olan Kuran dan farkli bir sekilde yasaniliyorsa.. Ben Islamiyete acirim..

Ki acimamda lazim.. Islamiyet kaybetmis bir dindir malesef.. Dunyada en fakir ulkeler islam ulkeleri, Dunyayi terorize eden ulkeler islam ulkeleri.. Islami teror diye bir bela var.. Saatlik nikah kiyiyorlar be fuhus yapmak icin kimi kandiriyorsun o gunde 5 kere ibadet ettigin allahi kandirmak bu kadarmi kolay?

Dunya tarihinde basarilara imza atmis bir tane islam devleti yok..

Turkiye demeyin lutfen henuz islam devleti olmadik..
Sosyal ağlarda paylaş

@gellidus Din ile ilişiği kesilmesi her din ile 0 iletişim demektir ve bu da her din ile eşit iletişim demektir. Kendini her mesih ilan edenlere dokunulmazlık konulamaz peygamber de olsa o bir kişidir ve yasa önünde diğer bir kişi ile aynı cezayı görür

islamın saptırılması konusunda hemfikiriz zaten ki islam saptırılınca da konu türbana geliyor. Yok açık saç azdırırmış anlayamıyorum yani açık saç azdırıyorsa kadınlarda neden saç var? Erkeklerin ile kadınların saçları farklı mı o azdırıyor da bu azdır mıyor mu? O zaman erkekler neden saçını örtmüyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Malesef ayni sey degil.. Senin sozunu ettigin sey utopya.. Turk devleti islamiyete daha yakin bir devlettir boyle olmasida normaldir zaten.. Buna kimseninde itiraz etme hakki yok bence..

Bu ulkenin yonetenler Mustafa Kemal Ataturk ten Abdullah Gul e Ismet Inonu den Tayyip Erdogana kadar islam geleneklerini yerine getirmistir.. Yani acilis yaparken onemli bir is yaparken iste en basitinden bir "bismillah" demek bile her dine ayni mesafede olmadigini gosterir..

Diger yandan bu ulkede kurban bayrami kutlaniyor yav..

3. bir etki ise devlet ile dinin iliskisi kesilemez din toplumu bir arada tutan asayisi saglayan cok onemli bir olgudur bunu gormezden gormek imkansizdir..

Ama sen her dine ayni mesafede kalirsan ve gormezden gelirsen ne olur biliyormusun.. Bu ulkede camilerde ezan okunmaz kurban bayrami kaldirilir yani herkes ile alakan 0 lanir.. Yada herkese eyvallah dersin ama karismassin o zamanda isin boku cikar..

Yani devletler dini gormezden gelemez.. Sadece ona gore ayarlamaz kendini.. Yani
Sosyal ağlarda paylaş

Sactan tahrik olma konusunda konusmak istemiyorum.. Seninle ayni fikirdeyim vede bu konuda sakin kalamiyorum agzimi bozmak zorunda kaliyorum :)

off topic: erkegin saci azdirmiyorda kadininki niye azdiriyor demissinde.. Beckham in poposu bana birsey ifade etmiyor ama Eva Mendez e hastayim :) ikiside popo :P

edit2 : popo da ne komik bir kelimeymis arkadas..
Sosyal ağlarda paylaş

ülke çoğunluğu müslüman olduğu için çoğunluk tatil yapınca haliyle bir nevi zorunlu tatil oluyor. Ben demiyorum ki her dinle ilişki nötr olsun yani nüfusa oranlı yapılsın bazı şeyler ama kayırmadan kimseyi yani aynı nüfuslu 2 köyün alevi olan halkına cem evi sünni olan halkına da aynı anda cami yapılabilsin olması gereken böyle bir devlet

said:
off topic: erkegin saci azdirmiyorda kadininki niye azdiriyor demissinde.. Beckham in poposu bana birsey ifade etmiyor ama Eva Mendez e hastayim :) ikiside popo :P

ahahaha o senin erkek olduğundan kaynaklanıyor bence, kızlar da aynı düşünmüyorlardır senle herhalde :)
Sosyal ağlarda paylaş

Yurdum insanı her konuda ve heryerde kendini gösterdiği gibi bu forumda da gösterdi işte. Nekadar sapkınız ve sapıyoruz konulardan tartışmalardan. Oturup tartışmasını bilmiyoruz ki hangi sorunu çözeceğiz ? kimi eleştirip doğru cevabı bulacağız ?

Tüm avrupa ülkeleri kılık kıyafete hak ve özgürlük açısından bakıyor biz din inanç yönünden bakıp o dinsiz bu dindar diyoruz. Kendi kendimizi bölüyoruz. Yüzyıllardır böyle bir kavga veya ayrımcılık olmayan Türk milletinde bu yasak geldiğinden beri bu ayrımcılık ortaya çıkmadımı ? Tarihe bakarak konuları değerlendirin. İnsanların arasında birçok gurup vardır ve her gurubun içinde sapkınlık yapanlar çıkar. Siz bu sapkınlık yapanlar yüzünden her gurubu yasaklarla asimile etmeye çalışırsanız karşı tarafta aynı taktiği uygulamaya çalışabilir ve bu iç çatışmaya döner. Bu yüzden ki artık buna gruplar din inanç ile ilgili bakmayıp genel olarak insanların hak ve ögürlükleri açısından bakmanız gerekir. Aksi taktirde dünyanın tersine doğru yönlenmiş oluruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Öneri mi istediğin;

Asacan 4-5 tanesini taksim meydanında, 4-5 tanesini alsancak meydanında yakacan diri diri, 4-5 tanesini kızılay meydanında kazığa oturtcan bak bakam bir daha türban lafını kimse ediyor mu?

Al sana öneri. Evet faşistim. Demokratik bir kişilik değilim. Faşist FTW!!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...