Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türbanlıya otobüste yer vermek?vermemek?

rayka

Öne çıkan mesajlar

şimdi türban takan var türban takan var. bu noktada 12 yaşındaki kıza zorla türban takacak kadın ile takmayacak kadını ayırmak zor oluyor. bizim okulda tanıdığım insanlar var kendisi türban takmayıp da annesi takan (gizli bir olay da değil yani ailesi ile yan yana gördüm kızı). Bu durumda insan çelişkide kalıyor. Bazı aileler gerçekten bu işin bireysel bir olay olduğunu kavramış ve baskıcı olmayan aileler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth işte sorun burada. Kimsenin bu insanların vicdan özgürlüğü kapsamında mı baskıyla mı siyasi simge mi olarak taktığını anlayamaz. Bu durumda otobüsteki tanımadığımız insanlara karşı yargılama asla adil olmayacaktır. Ve genel insani değerlere ters hareket etmek riski var.

Ha özellikle İslam dininden nefret eden, tahammül edemeyen kimselerin durumu farklı tabii. Eğer makul medeni kurallarla yaşamak istiyorsak yukarıdaki dediklerim geçerli.
Sosyal ağlarda paylaş

ben asla yer vermem. üstüne bi de başımda o tarz bi konuşma yaparsa kavga çıkartırım orda kim ki o ?

Yolda geçerken bile nefretle bakıyorum suratlarına tiksinti veriyolar bana gerikafalılar, bide gelmiş başımda kafir diyecek, işi orda biter

sdfsd
Sosyal ağlarda paylaş

yapmaya said:
bleda ayıptır sorması yaşın kaç?veya ogrenim durumun?

altı (6), sıfır altı (06). anaokulu

@soulless: Son yıllarda ben nadiren "dindar" insan görüyorum. Çünkü "dinciler" dindar olmanın içini boşalttılar. bugunlerde dindar olmak, "metalci" olmak gibi birşey. %95 kendinin öyle oldugunu zannediyorsun ama aslında yakınından geçmiyorsun.

Neyse, paticik ben 2-3 fake e küfür edip kendimi banlatmadan bu konudan çekiliyorum, ama bilesinizki benim sorunum dinciler ve kendini dindar zanneden dincilerle ve onların savunduklarıyla.

ps: Lathspell, eger yapmaya = newdonis ise cidden ona cevaben yazı yazdıgıma utanacagım, eger newdonisse bu kaçıncı bumerang gibi dönüşü olucak, 5 mi? 6 mı? 7 mi?

bir an kendimden igrendim, umarım newdonis degildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Yerinizi otobüste veya başka bir toplu taşıma aracında istediğiniz kişiye verip vermemekte serbestsiniz. Bu sizi ve yerinizi verdiğiniz dışında kimseyi ilgilendirmez. Neden yerinizi verdiniz neden vermediniz ise gene sizi ilgilendiren konulardır.
Karşınızdakileri çeşitli kalıplara oturtup ona göre davranmak gün geldiğinde size de aynı şekilde davranılmasına yol açar.
Otobüste kime yer verip kime vermeyeceğinizi ise bizimle burda paylaşmak yerine kendi içinizde halledin.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...