0ne Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 arkadaslar, bayer'in hemofili hastalığı için ürettiği factor VIII ilacının icinden HIV(aids) virusu cikmis. asagidaki youtube linki, cnbc deki programin bir bolumu. avukatlar dava acmis ve kazanmislar. amerikada yasaklanmis. Dava sebebi ise bu ilacın amerikan piyasasından toplatılıp, bazı avrupa ve asya ülkelerine satılmış olması imiş. Artık yaşamayalım da yani bunu gördükten sonra Not:Youtube vidyosu türkçe kelime içermemektedir,Mümkünse bir arkadaş konuşulanları çevirirse güzel olur,Zaten başlık kendini belli ediyır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 bunun yerinin konu dışı falan olması lazım, buraya giren fazla insan olmuyo. Kişisel yorumum ise "OHAAAAAAAAAAAAaa" Gerçekten ihtiyacım olduğunda ilaç içiyorum normalde, gayet mantıklı bi hareketmiş bu, artık kesinlikle başım ağrıyınca falan cart diye ilaç içmem. Bi de anlatılana göre hemofili hastaları için abd pazarında satılan hiv virüsü taşıdığı Bayer tarafından bilinen bi ilaç, toplanıp abdde satılmıyo, gidiyo fransa, avrupa, asya latin amerika vs. gibi yerlere satılıyo. ABDde satılmadığı için de kimse dava etmemiş. edit: aspirin değil ilaç; hemofili hastaları için üretilmiş şırınga. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 aspirine eliza testi mi yapmışlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 radikalde haberi çıkmış zamanında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 vidyodaki yorumlara baktım biraz eski bir vidyoymuş. şimdi izlediğimden anladığım kadarıyla ilacın adı verilnmiyor ancak aspirin değil. çünkü hemofili hastalarına aspirin verilmez. hemofili hastlarına verilen enjekte edilen bir ilaç olarak bahsedilmiş. ilaç amerika'da yasaklanmış ancak fransa ispanya ve japonyaya ithal edilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 toptan ilacın yasaklanması neden anlamadım o bir seri üretimle ilgili bir hatadır. ha büyük bir hata hayvan gibi dava açarsın şirketi süründürürsün o ayrı öyle şey olmaz da ordan sanki aspirinin genel özelliği şeklinde lanse ediliyormuş gibi hisettim birden. yani ilacı yasaklayıp 3. dünya ülkelerine satmakla birşey çözülmez ya da kimseye kötülük yapılmaz. bayer'in toptan kalite kontrol departmanı değişmeli yoksa aids virüsü diğer yaptığı ilaçlarda da çıkar o mesele değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 videoda aspirin denmiyor. enjekte edilen serum türü bir ilaçtan bahsediliyor... şahsen ömrü hayatımda 1 kez olsun bile aspirin iğnesi olmadım... milleti korkutacak haber koyuyosunuz, doğru koyun bari ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 bu haberi daha fazla kişinin görmesi lazım.. taşınsa filan ii olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Aspirin kalbe çok yararlı ve prostat kanseri riskini azaltıyor diye biliyorum. Ayrıca ardete+1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cin Ruhi Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 aspirin binası çok hoşmuş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Ardeth said: toptan ilacın yasaklanması neden anlamadım o bir seri üretimle ilgili bir hatadır. Senin üretim bandındaki belli bir seriye ait hata olarak düşünme. Üretim sürecin o hatayı denetleyemiyor / ilacın elde edlme yöntemi risk taşıyor vs. gibi sorunlar olabilir ve tüm üretim şeklinin, belkide molekülünün gözden geçirilmesi gerekebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 ben adamın frencheuropeasianlatinamerica diyişine bayıldım. edit: bi tane daha kombo yaptı "they dumped the product into japanspainfrance" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 aspirin için zaten çoğu doktor iyi bi ilaç olmadığını söylüyo... tedavi edici falan hiç bi yanı yokmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 valla nerenizle dinliyorsun haberi bilmiyorum.. aspirin'in bi kere bile lafı geçmiyo bu biir.. ikincisi HIV virüsü açıkta yaşayabilir mi? üçüncüsü söz konusu ilacın adı Factor VIII / Antihemophilic Factor (AHF) hemofili hastalarının kanamalarını durdurmak için kullanılmış zamanında. Donörlerden alınan kan HIV'liymiş. Dolayısı ile HIV kan (plazma) üzerinden bulaşmış (normal olarak böyle bulaşıyor zaten) HIV'nin ilk yıllarında olduğu için adamlar HIV testleri yapmamışlar kana. 83'te olay ortaya çıkmış ancak arkadaşların 84'e kadar (yani yeni ürüne kadar) stoklarını erittikleri yani hastalıklı ürünü piyasaya sürdükleri söyleniyor. dördünücüsü dünyanın her yanında aspirin satar! nasıl bi uydurmadır bu bilmiyorum! yok asetilsalisilik asit içeren ürünleri kaldırırsan yerine ne koyacaksın? onu merak ettim harbiden. parasetemol mü? lol! beşincisi aspirin doğrudan tedavi edici değildir. kimsede bunu iddia etmez zaten. ama güldüm valla çok.. başlığı da değiştirip Bayer'in 83yılında çıkardığı ilaç dolayısı ile 2003'te açılmış dava falan yazında millet bu salakça şey yüzünden tedirgin olmasın.. aspirin sadece 3.dünya ülkelerinde satılıyormuş? lol! dur dur.. kaynak koymamışım.. http://www.injuryboard.com/topic/factor-viii-antihemophilic.aspx http://www.injuryboard.com/topic/factor-viii-antihemophilic.aspx http://www.cbsnews.com/stories/2003/05/22/health/main555154.shtml ilacın adını yazıp aratın daha çıkar zaten.. dur yaw az biraz daha gülücem.. aspirinin içine HIV nasıl girmiş olabilir yaw? öğütme kazanına AIDS'li işçi mi düşmüş? aspirininiz kırmızı ise kullanmayın! gibi bi önlem işe yarar mı acaba o halde. allah da sizi güldürsün e mi bu hoax haberi çıkaranlar.. (buradakilere demiyorum da haberi yayanlara diyorum.. komiksiniz ulan hepiniz! komikçi şey sende!) azuahhaa.. virüsde bozulmadan beklemiş.. içiyorsun aspirini bi de mideden kana karışıyor. küçük jackhammer'ı var! mideyi delip karışıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 dasaanın uyarısı doğrultusunda başlığı ve konuyu güncelledim ben de bakmamışım videoya tablet basım aleti klavuzu ve ilaç standartı rehberi çevirmekten gına gelmiş bana artık böyle konulardan sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 aspirini düzelttiğin iyi olmuş, ayrıca hiv virüsü mide asidine dayanksız olduğu için protein olur anca bünyeye :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 offf of iyi ki bayer'den ilaç almamışız o yıllarda, şerefsiz herifler. iyi oldu bunu öğrendiğim. bu arada evet, ilaç faktör 8 konsantresi ve hemofili a hastalarında az bulunduğu için kanamaları durdurmak için takviye olarak kullanılıyor. aspirin bilakis bize yasak kanı sulandırdığından. (:P) off nasıl kızdım şimdi var ya, forumun elverdiği ölçüde diyebileceğim tek şey insanların bu kadar aşağılık olabilmesini defalarca görsem de hala hayret etmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anerchy Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 ilacin kac adet satildigi ile ilgili bi haber varmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar