Greeny Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Oğlum Ares 2 aylık oldu aşıları bitmek üzere. E benim gibi bol sürten birisi olunca sahibi onun da dışarıda olması farz oldu. Çarşamba günü son aşısı olacak, ve dışarıya rahat rahat çıkabileceğiz. Tabi biz nereye gidicez onu merak ediyoruz. Tophaneye gittik 2-3 kez, nargile dumanı zararlımıdır hayvana bilmiyorum da gayet keyifli olmuştu. E kış vakti dışarı oturamıyoruz da. İstanbul' lu patilerin gittikleri yerler nerelerdir? http://arsiv.sabah.com.tr/2008/01/04/cm/haber,1E02A28F78734EDE80FA050F29654583.html Benim bulabildiklerim bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 arkadaşım bahçende gezdir senin pitbullunla kimse muhattap olmak istemez diğer itler bile...(td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
«dodo» Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 aşıları bitmek üzere olsa bile 2 aylıkken dışarı çıkarmanı pek tavsiye etmiyorum greeny. yinede sen bilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Evet veteriner de aynı şeyi söyledi. Ama sürekli kucağımda zaten yerden mikrop vs kapacak birşey yeme imkanı olmuyor. Gene de sorun olur mu ki? :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 catz bebek, kedi ve kopekle girilebilyio mekana, kucuk bi bar&resto tarzı bi mekan, nezih bi yer severiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
«dodo» Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 bronchinleri yapılmamıştır büyük ihtimal. hava yolu ilede alabilir çoğu mikropu. soğuk olursa hava üşütebilir. sabret bi 4 aylık filan olsun vucüt toparlasın kendini. birde anne altından çok erken alındığı için bağışıklık sistemi zayıftır baya. Aşılara fazla güvenme kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Bronşini bu çarşamba yaptık. Soğuktan yana sıkıntımız yok sıcacık arabayla gidip geliyoruz zaten her yerede. Havadan bulaşan mikrop canımı sıktı. Evde kalalım biz ama olsun geleceğe dair planlar için mekan paylaşımına devam :) Catz' deki fiyatlandırma nasıldır bu arada? Bebek diye höt höt dayamasınlar faturayı ? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
«dodo» Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 vazgeçtim konu dağılmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 ya sanki köpekler doğal yaşantılarında ev yaşıyolar köpek dediğin sizin gibi sahibi yoksa doğada yaşar onlar bişi olmuyoda sizinkilermi olucak plx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 İyide o zamanda bakıcısı annesidir ha annesine bişi olduysa sonu ölümdür o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
«dodo» Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 hoccemama said: ya sanki köpekler doğal yaşantılarında ev yaşıyolar köpek dediğin sizin gibi sahibi yoksa doğada yaşar onlar bişi olmuyoda sizinkilermi olucak plx4 eğerki köpeğin annesi mikroplardan uzak bir yerde veya evde yaşayıp büyüdüyse bünyesi gerekli antikorları üretmemiş olabilir. Yavrusunu emzirdiği zamanda yavruya gerekli antikorları verememiştir. Bu yüzden bu yavrunun herhangi bir mikropa mahruz kaldığında hastalanma şansı yüksektir. Sokak köpeklerinde ölüm oranı çok yüksektir. Hayatta kalmayı beceren dişi köpekler gerekli antikorlara sahiptirler vede bu antikorları yavrularını emzirirken onlarada verirler bu yüzden sokak köpeği yavruları çok daha dayanıklı olur. Sonuçta insanlarada bebek iken bir çok aşı yapılır. Hayatı boyuncada bu aşılar devam eder. Ama afrikada ilkel olarak yaşayan insanlara bakarsan onlar aşı olmuyor fakat hayatta kaliyor mantığı ile aynı senin bahsettiğin olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 «dodo» said: hoccemama said: ya sanki köpekler doğal yaşantılarında ev yaşıyolar köpek dediğin sizin gibi sahibi yoksa doğada yaşar onlar bişi olmuyoda sizinkilermi olucak plx4 eğerki köpeğin annesi mikroplardan uzak bir yerde veya evde yaşayıp büyüdüyse bünyesi gerekli antikorları üretmemiş olabilir. Yavrusunu emzirdiği zamanda yavruya gerekli antikorları verememiştir. Bu yüzden bu yavrunun herhangi bir mikropa mahruz kaldığında hastalanma şansı yüksektir. Sokak köpeklerinde ölüm oranı çok yüksektir. Hayatta kalmayı beceren dişi köpekler gerekli antikorlara sahiptirler vede bu antikorları yavrularını emzirirken onlarada verirler bu yüzden sokak köpeği yavruları çok daha dayanıklı olur. Sonuçta insanlarada bebek iken bir çok aşı yapılır. Hayatı boyuncada bu aşılar devam eder. Ama afrikada ilkel olarak yaşayan insanlara bakarsan onlar aşı olmuyor fakat hayatta kaliyor mantığı ile aynı senin bahsettiğin olay. insan yavrusuyla köpek yavrusu arasında bi alaka kuramadım. diğer dediklerine gelince doğal seleksiyon derim. bütün doğan köpekler yaşasaydı 8 10 milyar köpek olurdu zaten bi kerede 5 10 tane doğuruyolar. ayrıca eve alarak doğal yaşantıları engelleniyor bence. çok seviyosan bahçende besle ama bi zincire bağlayıpta hayvana hapis hayatı yaşatamak güzel değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
«dodo» Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 nereden nerelere atladın. insanla köpekle arasındaki bağlantı şunlar: antikorlar, bağışıklık sistemi, hastalıklar. yazdığım mesajdada bunlardan bahsettim sadece. sen bir anda zinciri bağlayıp hapis tutmayına geçmişsin nerden çıkmışsa. emin ol benim köpeğim senden daha rahat ve güzel bir hayat sürüyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 «dodo» said: emin ol benim köpeğim senden daha rahat ve güzel bir hayat sürüyordur. bi git saçma sapan konuşma ne sahibim var ne karışınım ya neyse ağır konuşucam köpeğinle hayatta başarılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar