Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İt köpekle gidilecek yerler

Greeny

Öne çıkan mesajlar

Oğlum Ares 2 aylık oldu aşıları bitmek üzere. E benim gibi bol sürten birisi olunca sahibi onun da dışarıda olması farz oldu. Çarşamba günü son aşısı olacak, ve dışarıya rahat rahat çıkabileceğiz. Tabi biz nereye gidicez onu merak ediyoruz. Tophaneye gittik 2-3 kez, nargile dumanı zararlımıdır hayvana bilmiyorum da gayet keyifli olmuştu. E kış vakti dışarı oturamıyoruz da. İstanbul' lu patilerin gittikleri yerler nerelerdir?

http://arsiv.sabah.com.tr/2008/01/04/cm/haber,1E02A28F78734EDE80FA050F29654583.html

Benim bulabildiklerim bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

bronchinleri yapılmamıştır büyük ihtimal. hava yolu ilede alabilir çoğu mikropu. soğuk olursa hava üşütebilir. sabret bi 4 aylık filan olsun vucüt toparlasın kendini.

birde anne altından çok erken alındığı için bağışıklık sistemi zayıftır baya. Aşılara fazla güvenme kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

Bronşini bu çarşamba yaptık. Soğuktan yana sıkıntımız yok sıcacık arabayla gidip geliyoruz zaten her yerede. Havadan bulaşan mikrop canımı sıktı. Evde kalalım biz ama olsun geleceğe dair planlar için mekan paylaşımına devam :)

Catz' deki fiyatlandırma nasıldır bu arada? Bebek diye höt höt dayamasınlar faturayı ? :P
Sosyal ağlarda paylaş

hoccemama said:
ya sanki köpekler doğal yaşantılarında ev yaşıyolar köpek dediğin sizin gibi sahibi yoksa doğada yaşar onlar bişi olmuyoda sizinkilermi olucak plx
4

eğerki köpeğin annesi mikroplardan uzak bir yerde veya evde yaşayıp büyüdüyse bünyesi gerekli antikorları üretmemiş olabilir. Yavrusunu emzirdiği zamanda yavruya gerekli antikorları verememiştir. Bu yüzden bu yavrunun herhangi bir mikropa mahruz kaldığında hastalanma şansı yüksektir.

Sokak köpeklerinde ölüm oranı çok yüksektir. Hayatta kalmayı beceren dişi köpekler gerekli antikorlara sahiptirler vede bu antikorları yavrularını emzirirken onlarada verirler bu yüzden sokak köpeği yavruları çok daha dayanıklı olur.

Sonuçta insanlarada bebek iken bir çok aşı yapılır. Hayatı boyuncada bu aşılar devam eder. Ama afrikada ilkel olarak yaşayan insanlara bakarsan onlar aşı olmuyor fakat hayatta kaliyor mantığı ile aynı senin bahsettiğin olay.
Sosyal ağlarda paylaş

«dodo» said:
hoccemama said:
ya sanki köpekler doğal yaşantılarında ev yaşıyolar köpek dediğin sizin gibi sahibi yoksa doğada yaşar onlar bişi olmuyoda sizinkilermi olucak plx
4

eğerki köpeğin annesi mikroplardan uzak bir yerde veya evde yaşayıp büyüdüyse bünyesi gerekli antikorları üretmemiş olabilir. Yavrusunu emzirdiği zamanda yavruya gerekli antikorları verememiştir. Bu yüzden bu yavrunun herhangi bir mikropa mahruz kaldığında hastalanma şansı yüksektir.

Sokak köpeklerinde ölüm oranı çok yüksektir. Hayatta kalmayı beceren dişi köpekler gerekli antikorlara sahiptirler vede bu antikorları yavrularını emzirirken onlarada verirler bu yüzden sokak köpeği yavruları çok daha dayanıklı olur.

Sonuçta insanlarada bebek iken bir çok aşı yapılır. Hayatı boyuncada bu aşılar devam eder. Ama afrikada ilkel olarak yaşayan insanlara bakarsan onlar aşı olmuyor fakat hayatta kaliyor mantığı ile aynı senin bahsettiğin olay.

insan yavrusuyla köpek yavrusu arasında bi alaka kuramadım.
diğer dediklerine gelince doğal seleksiyon derim. bütün doğan köpekler yaşasaydı 8 10 milyar köpek olurdu zaten bi kerede 5 10 tane doğuruyolar. ayrıca eve alarak doğal yaşantıları engelleniyor bence. çok seviyosan bahçende besle ama bi zincire bağlayıpta hayvana hapis hayatı yaşatamak güzel değil.
Sosyal ağlarda paylaş

nereden nerelere atladın. insanla köpekle arasındaki bağlantı şunlar: antikorlar, bağışıklık sistemi, hastalıklar. yazdığım mesajdada bunlardan bahsettim sadece. sen bir anda zinciri bağlayıp hapis tutmayına geçmişsin nerden çıkmışsa.

emin ol benim köpeğim senden daha rahat ve güzel bir hayat sürüyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...