kertenkel Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 borik asit evcil hayvanlara + insanlara zarar vermiyor büyük miktarlarda yutulmadığı sürece... (lens solüsyonlarında var evet, hijyenik amaçla vücuda da sürülüyor vs. zararsız) ancak böcekler borik asitin üstünden veya biraz yakınından geçerken toz, oradan geçen böceklerin ayaklarına ve karınlarına bulaşacaktır. Böcekler, kendilerini temizlemeye çalışırken az miktarda bile olsun borik asit yutup, birkaç gün içinde ölecekler. edit: lens solüsyonunda %0.011 oranında varmış baktım şimdi, yeterli değil yani böcek öldürmek için.. borik asit açıklama Eczanelerde ya da kimya depolarında bulabileceğiniz borik asit, diğerleri kadar zararlı olmayan bir zehir ve genel amaçlı antiseptik. Beyaz toz halinde satılan ve epey ucuz olan borik asit, Yaklaşık yüzde 3 oranında sulandırılarak, cilt dezenfeksiyonunda bile kullanılan, insanlar ve ev hayvanları için nispeten zararsız, basit bir madde. Az miktarda yutulmasa, insana zarar vermiyor. Elbette, buruna çekilmemesi ve yenmemesi gerekiyor. Bazı saksı bitkilerine zarar verebileceği için, çiçeklerinizin üzerine serpmeyin. Cildinize bulaşması çok tehlikeli olmasa bile yine de kullandıktan sonra ellerinizi yıkamayı ihmal etmeyin. Kısacası, sağduyunuzu ihmal etmediğiniz sürece, borik asitten zarar görmeniz olanaksız. Borik asiti dolapların altlarına ve diğer kuytulara, gözle zar zor seçebileceğiniz ince bir katman halinde serpebilirsiniz. Toz, oradan geçen haşerelerin ayaklarına ve karınlarına bulaşacaktır. Böcekler, kendilerini temizlemeye çalışırken az miktarda bile olsun borik asit yutup, birkaç gün içinde ölecekler. Borik asitle basit yemler de hazırlayabilirsiniz. Birazını, toz ya da pudra şekere karıştırıp, haşerelere rastladığınız kuytulara yerleştirin. Hamamböcekleri, özellikle, kahverengi şekerle hazırlanan karışımları afiyetle yiyorlar. Karıncalar için, yarım çay kaşığı borik asiti, bir çorba kaşığı balla karıştırıp, bir plastik kapak ya da başka bir kabın içinde mutfağınızda bırakabilirsiniz. Ekmek, bira, fıstık ezmesi, kedi ya da köpek maması, böceklerin yeğlediği diğer besinler arasında. Biraz patates püresi ya da elmayla hazırlayacağınız hamura borik asit katıp, çocukların ve evcil hayvanların ulaşamayacağı kuytuluklara bırakabilirsiniz. Değişik haşerelerin neler yediğini gözleyerek ve doğaçlayarak, borik asitli bambaşka karışımlar hazırlamanız mümkün. Bir eczaneye uğrayıp borik asit edinmeyi bekleyemeyecek kadar sabırsızsanız, toz şeker ve karbonat karışımıyla hazırlayacağınız yemlerle hemen işe girişebilirsiniz. Karbonat, midesi sürekli asidik olan, hamam böceği, kalorifer böceği ve karınca gibi haşerelerin midelerinde köpürüp gaz salacak ve böceklerin iç organlarını parçalayacaktır. Belki biraz gaddarca, ama, zehirli böcek spreylerinin daha insancıl olduğunu kim iddia edebilir?..
eisenheim Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 ya bizim evdede var o böcüklerden arada görüyorum yapıştırıyorum duvara. ama artık görmek istemiyorum kendimi katil gibi hissediyorum. O.o
Phy Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 baska bi bocek bul birbiriyle kapistir. Kapismayi kaydet tiksinen igrenen migdesi bulanan basmasin sonrada bu ustteki siteye gonder
Mayhem Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 o değilde dünyada farkında olmadığımız hayvan olarak bildigimiz birsürü yaratık var be. son linkteki videolar dehşet yani tırstım.
St_Dreamer Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 valla ya bende şaştım kaldım.akrep alır diyodum ama takaru şimiya pek civanmert çıktı.ne o hayvan bilen var mı?
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 o hayvan japonya'da yok türkiye'den bir dağlık bölgeden tanesi 800$'a falan alıyorlardı japonlar google'da araştır çıkar.
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 http://www.nethaber.com/Haber/10932/Resmini-gordugunuz-boceklerin-Turkiyede-neslinin
Mirluin Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 böyle hayvanlar olmamalıydı.. şimdi böceklere karşı olan bütün tavrımı yeniden kurup tamamen farklı bi insan olmak zorunda kalıcam (ilk resimdeki tamam, 2nci resimdekiyle anca meraba meraba ama yarasa yemek falan orda duracan işte)
sunthewhich Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Şu nethaber'deki böceklerden 2 tanesini canlı canlı yiyen bir siyah arkadaşın video'su vardı youtube'da. wow...
Gallant Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Bunlarla ugrastik bayagi: 1. Mutfakta yemek artigi birakma, coplerin agzini bagla yada cop tenekesine koyup kapat. 2. Lavaboya ve giderlere duzenli araliklarla (tercihen gunde 1 kez) camasir suyu dok 3. Eger bulabiliyorsan jel lerden al. Kuru zeminlere ozellikle mutfak dolaplarinin ic koselerine, arkalarina, kapi arkalarina sur. Pencere kenarlari da tavsiye edilir. 4. Raid bocek yemi tavsiye edilir, 6 ayda bir yenilemeyi unutma. 5. Mumkun mertebe evdeki giderleri kapali tut. Ozellikle apartman arasindan gelebilir, apartman kapisini bosluk birakmayacak sekilde(aradaki ufak bosluklardan bile sizabiliyorlar) kapat, kenarlara sunger cekebilirsin hem izolasyona da faydali olur kisin. 6. Bu arkadaslar gectikleri yerlere yumurta birakabilir, yerleri duzenli araliklarla camasir suyu ile sil. 7. Orumcekler gumuscun un yavrularini yiyebiliyorlar. Orumcekleri biraz rahat birak. 8. Kedi acaip is goruyor ama kediler bocekleri yemiyor sadece oynayarak olduruyorlar. Sabah kalkinca cesetleri toplarsin:)
Griswold Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Evden zombi çıksa korkmam, şunlardan biri çıksın direk terk ederim şehri. Allahtan benden daha takıntılı bir annem var da ev seri İlaçlanıyor senelerdir, karınca bile yok çok şükür. Alt kat üst kat iptal ama. O değil de ben bi yerleri sileyim :/
owshit Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 dasaanın verdiği spoilerın ilkini açtım ikincisi çıkınca tırsıp kapadım sdsf
owshit Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 açtım baktım ben ki evcil hayvan olarak laham faresi beslemiş adamım tırstım insanda yer bunlar
CaNNi Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Griswold said: Evden zombi çıksa korkmam, şunlardan biri çıksın direk terk ederim şehri. Allahtan benden daha takıntılı bir annem var da ev seri İlaçlanıyor senelerdir, karınca bile yok çok şükür. Alt kat üst kat iptal ama. O değil de ben bi yerleri sileyim :/ Yanlız değilsin :) Yılandan korkmam kara fatmadan korktuğum kadar.
Phy Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 dasaaa said: kingpin'in ki değil ama o çiyanların büyük versiyonları fare, yarasa falan yiyorlar :( Çok korkunç! böcek fobin var ise açma Ciddiyim! Gerçekten Ürkütücü Fare yiyen çiyan ve Yarasa yiyen çiyan videoları için son uyarı http://www.youtube.com/watch?v=8CL2hetqpfg http://video.google.com/videoplay?docid=8313878609430213933 http://www.youtube.com/watch?v=9BInGQJIcos evinizi ilaçlatın.. Valla o hayvanat evi basarsa kurtulmak cok kolay. Evin icine salin bir tane Japon essek arisi, Birakin birbirlerini temizlesinler. Nasilmi Izle gor (Fobisi olan cidden bakmasin kabus gorebilir)
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 böcek,örümcek abi. bu kadar korktuğum başka mahlukat yok. kara fatmalar, hamamböcekleri direk kabus. evde tek korkmayan annem :) edit : sitedeki videoları iziliyorumda bomba resmen. replay filan koymuşlar dsfsdfsdfsgdhfdsgh
Overseer Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 of her türlü haşerat, böcek en büyük korkum ya. rüyamda çıyan gördüm şu turuncu büyük olanlardan, bi türlü ölmüyo, baktım üstüme geliyo kapıyı kapatıyom gene aradan geçiyo. of çığlık ataraktan uyanmışım. açmayın şöyle topikler zıplatmayın bilinçaltını yav =/
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Babsi kedi alın bi tane,hem hayvan beslersiniz sevaba girersiniz.Hem böcek falan kalmaz evde,dendiği gibi yemiyorlar ama cesetleri canlılarından daha tercih edilesidir sanırım.
Aiko Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 abi böcekler olmasın yaşamasın ya :S:S bizim evde de mutfak ve banyoda gözüküyolar arasıra utanmasam çığlık atıcam o derece.. geçen korkudan banyoya girememiştim böle görünce mal oluyo kitleniyorum resmen. her türlü böcekten deli gibi tırsıyorum ya kelebekten sinekten bile pöff, içim kalktı gözlerim doldu resmen şimdi :S
Juzzam Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Alın size böcek :P [video]http://youtube.com/watch?v=-pH5WXIsgHo?feature=oembed" width="459">
Öne çıkan mesajlar