Joker Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 konunun amacı bilgi paylaşımı, olabildiğince içerikli mesaj atılırsa amacına ulaşır diye düşünüyorum. toplum ve statüler hakkında açık oturum şeklinde herkez bilgilerini görüşlerini düşüncelerini paylaşsın istiyorum. türkiyedeki statü dağılımı, dünyadaki statü dağılımı. insanların yapısı kişilikleri yaptıkları veya sergiledikleri davranışlar. spor, sanat, edebiyat vs. ilgilendikleri konular fln. toplumu şöyle parçalara bölseniz şu kesin mu kesim. gelir tahminleri yaptıkları aktiviteler yaşam tarzları fln.. amaç bilgi içerikli olduğu için herkez kafasına göre konuşabilir. umarım amacına ulaşan bi topic olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 tikiler, emolar, kırolar, nerdler diye 4 ayırarak kafadan girdim konuya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 toplum, sayı saymayı bilenler, sayı saymayı bilmeyenler ve sayı saymayı ciddi anlamda bilmeyenler olarak 87ye ayrılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 böyle olmasını istemezdim ama günümüz toplumu içinde statü, sıkı sıkıya maddi gelirle bağlantılı. 2004 yılında türkiye'nin gini katsayısı 0.40 ve dünya'da 70. sırada. nüfusun en zengin %20'si, gelirin %46'sını alıyor. (ABD'nin 2004 gini katsayısı 0.408 yani bizden kötü) şu unutulmamalı, bu zenginlik sıralaması değil. hatta daha çok sosyal adalet ile ilgili bir konu. türkiye'de bu konuda büyük eksiklerimiz var. üretime katkıda bulunan bir çoğu para kazanamazken, bir çok kişi de havadan para kazanıyor. havadan derken, daha çok hukuk ve denetim sistemlerindeki açıklardan diyelim.. sonuçta gelir dağılımındaki farkın daha yüksek olduğu ülkelerde, yaşam tarzları da birbirinden daha kopuk oluyor. örnek vermek gerekirse; hukuki anlamda herkesin reina'ya girme "özgürlüğü" vardır ama türkiye'de bunu (hakkıyla) yapabilecek kişi sayısı sınırlıdır. yani yaşam alanları bile sınırlanabiliyor.. gelir dağılımı, burada statü olarak karşımıza çıkıyor. tabii eğitimde fırsat eşitliği de statüye etki eden, azımsanmayacak bir konu.. bence modern kast sistemi budur. aslında söylenebilecek çok şey var. ben sadece bir açıdan baktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 apaçi olanlar ve olmayanlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Türkiye için konuşacak olursak, bayrak milliyetçiliği kavramı etrafında bir ötekileştirme oluşmaya başladı. Bir yerde elitist bir milliyetçilik anlayışı oluşmaya başladı, kendi toplumunun geri kalanını öteskileştiren, onu horgören, aptal yerine koyan, toplumdan yabancılaşıp uzaklaşan, bu sürecin sonunda da kendi "üstün"lüğünü empoze etmek için: a-) Otoriter bir devlet anlayışını destekleyen (ordu baba gelsin, darbeyi vursun, bizim istediğimiz gibi yönetilsin) b-) Toplumdan soyutlaşma yoluna giden (Onlar kazandı, ben artık yokum) yollarına başvuran bir sözümona "elit" kesim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 kesinlikle katılıyorum,maddi gelir dağılımına göre sosyal sınıf farklılıkları işte .. onun haricinde politik ve apolitik gençlik olarakta değerlendirebiliriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 peki maddi gelire göre sınıflandırın bi toplumu bari. yıllık gelir bazında YTL yada $ cinsinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 iyi de toplumdan topluma değişkendir o. zira alım gücü de devreye girer. hani illa bir sınıflama lazımsa, devletimiz fakirlik sınırını (asgari ücret) 480 ytl olarak çiziyor sağolsun. yerseniz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 kültürel açıdanda bi kaç pencere açabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Joker said: peki maddi gelire göre sınıflandırın bi toplumu bari. yıllık gelir bazında YTL yada $ cinsinden. para birimi tek ölçüt olmamakla beraber, toplam yaşam standartına göre çalışanlar A,B,C,D ve E sınıflarına ayrılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 peki insan nasıl kültür sahibi olur? ufkunu nasıl açar? etkenler arasında neler vardır? misal bugün türkiye'nin aydınları hangi şehirlerden çıkmakta çoğunlukla? neden böyle? biraz da ben soruyum ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Türkiye'de toplum geneli maddi gelir ile sınıflandırılabilinir.Ama maddi geliri iyi olan herkesin veya bu kişilerin çocuklarının eğitimine göre gruplarsak aynı sınıflar oluşmaz. Türkiye'de statü genelde maddi gelire göredir. Sınıf çatışması yoktur. herkes halinden memnun olmasa dahil,sadece şikayet eder. Bunun hakkında birşeyler yapmaz. Sendika hareketi vardır fakat olması gerekenin 1/10'u kadar bile etkin değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 özel üniversiteye ferrariyle gidenler özel üniversiteye ferrariyle gitmeyenler devlet üniversine ferrariyle gidenler devlet üniversitesine ferrariyle gitmeyenler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar