Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Özel universite tavsiyesi

C3nK

Öne çıkan mesajlar

Puan konusunda sıkıntı yaşıyorsan, baraj derdin varsa, bölümünü belirlediysen ona göre tavsiyede bulunalım.

Çünkü popüler özel üniversitelerin burssuz kontenjanları dahi yüksek. (Hemen bkz. Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri - 313.441)

bir de tabii ki alanın ne?

açıklama: Ardeth dedi diye sabancıyı örnek gösterdim. Sabancı 'milliyetçiliği'nde son nokta değilim :)

edit: 'de' diye güzel bir bağlacımız var.
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:
hayat okulu

itiraf.com
(bkz.serbest çağrışım)

ne yaparsan yap ama asla devlet ünisinin özel bölümüne girme.
Ben ege nin paralı 2 yılı yurtdışında iki yılı egede olan programına girdim...Ben mi girdim o mu girdi belli değil.Yök arada yazı yollar ücretleri zırt pırt değiştirir,okuldaki akademik özgürlük denen bi zımbırtı yüzünden (yani hocalar istedikleri herkes hakkında herşeyi düşünebilir.Bölüm başkanı bile hocalara emir şeklinde yazı yollayamaz herşey tavsiye niteliğindedir.Canı isterse uygular vs vs ) paralı okuduğum için bilimum derslerde notumu düşüren hocalar,öğrenci işlerinde işimi yapmayan sallayıp duran garip sekreterler gani..
Sekreterden "bizim öğrencilerind ers programı asıldı ama seninkini bilmiyorum.." sözünü duyup,elimdeki ege öğrenci kartına bakıp nerenin öğrencisiyim lahn ben.diye düşündüğümü
Bölüm başkanından "Biz size burada pek iyi karşılanmadığınızı hissettirmemeye çalışıyoruz." sözünü duyduğumu söylesem heralde yeterli olur.
Öğrenciler ayrı bi dert zaten, "Bak bak bu işte o paralı okuyanlardan biri.." diye parmakla gösterildiğimi,Sınavda bi arkadaşa "ay bunlar mı o paralı okuyanlaaaar." diyen gerzek bi hatunun olduğunu biliyorum.Gerçi arkadaş "istiyosan sana da verelim azcık para." diyerek iftiharımız olmuştu ama neyse :P

oha..içimde biriktirdiklerime gel olmuş resmen :D :D
Sosyal ağlarda paylaş

evine en yakın olana git
madem amaç bi diploma almak üniversite de çok farketmez ozaman
hatta açıköğretimden al 2 yıllık
bölüm de önemli değil anladığım kadarıyla

git bilkente başkente ufuk üniye atılıma abi bende bu kadar para var bu paraya ne diploması olur diye sor
mutlaka yardımcı olur açıkta bırakmazlar
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha canlar sakin

ben lisans diplomasından bahsetmiyorum parayla alınan dediğim normal kurs diplomaları
örnek istemişsin hemen vereyim misal atılım üniden abimin bilgisayar bilmemne bişeyleri diploması var.
parasını verdi
sora 3 ay sora gitti sınavına girdi
ve aldı
ders mers görmedi.
yani neymiş?
parasını verdi
diplomasını aldı

sonraa ufuk üniversitesinde 2001 ya da 2002 yılında (emin değilim) kuzenim 3 tane dersini satın aldı okulunu öyle bitirdi
2yıllık bişey okuyordu ama 3. yılıydı sona kalan 3 dersi için uygun fiyat ayarladı.

ayrıca uzanamadığın ciğer derken?
Sosyal ağlarda paylaş

buarada türkiyede sistemini ve mentalitesini iyi oturtamamış özel üniversiteler gerçekten parayla diploma satmaları gerektiğini düşünüyorlar, popülariteleri artsın öğrenciler gelsin diye bol kepçeden not dağıtıyorlar vs. Sistemini ve mentalitesini iyi oturtamamış kısmı önemli ama tabi; sabancı, bilkent vs iyi. Onlar üniversite olduklarını kavramış yerleşkeler (sabancı deyince aklıma direk yerleşke kelimesi geldi ondan öyle dedim sdf), diğerleri kurs sanıyor kendini harbiden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...