Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CHP'li kadının taktığı türban neyi simgeliyor?

gijo

Öne çıkan mesajlar

bende kısa yazayım, çok fazla konuşabilinir görüş bildirebilinir ama aklımdakileri tam olara yansıtamıyorum, uzun yazmaya da pek alışık değilim belki de ondandır(sir, ultraslan uzun uzun gayet güzel derli toplu yazmışlar mesela bu topic veya başka topiclerde)

ne diyordum
şuan ne dersin korkuları yasaklarla engellemek yerine yasalarla hukuka aykırılıkları engellemeye ne dersin
mesela türbanlı biri doktor olunca testis tomografisi çekmez korkusu yerine
testis tomografisi çekmeyen x'in cezalandırılması
genellemeden uzak bireysel bir hukuk.
Sosyal ağlarda paylaş

gercekten ben suni bir konu olarak görüyorum onu belirtiyim önce.

söyledigin örnege gelincede ben sana şöyle bir şey anlatıcam ,ufak bir kıyaslama.

Türkiyede her gün yüzlerce adam birbirine giriyor , tekme tokat kavga ediyorlar dimi??

ama sen kalk gel almanyaya , o şekilde kavga et , bi de karakolluk ol , adama verdigin hasari 10 bin euro olarak geri ödemek durumunda kalabilirsin.Türkiye'de karakola gidersin , polislerle bir çay içersin , zabit tutarlar hakkında , en fazla iki üç kıytırık mahkemen olur , 100 bin lira falan ufak bir para verir görürsün işini.

Yani zaten olmayan yasalar uygulanmıyor türkiyede.

diyorumki değiştirsinler hukuk sistemini , eğitim sistemini ondan sonra neyi serbest birakmak istiyorlarsa biraksinlar.
Ama kaç yıllardır bu hükümet var ülkenin başında, daha eğitim sisteminde bir düzelme reformu bile görmedim ben.

yolda polis görünce korkulmayan bir ülkede yaşıyorsun , kanunlari çiğnemenin coool olduğu bir ülkede o tip yaptirimlari uygulayamazsin , torpilden bahsetmiycem bile, dayi oğlunun kardeşinin amcasının bilmemnesi bilmemkimse , senden krali yoktur ülkesinde yaşıyorsunuz zaten. ( ben uzun süredir yurtdısında okudugum icin siz diyorum )

konuyla alakasi yoktu gerçi sadece biraz anlatiyim dedim

ps: birak kavga etmeyi sokakta birini ittir , hemen çevreden tipler polisi ariyorlar , şahit oluyorlar bide üstüne.Türkiye'de ise insanlar " ben görmedime " yatarlar.

altyapisi hazır bir ülke değiliz bazi şeylere
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
yahu hangi türbanlı mantıklı düşünemiyo? seninle aynı şekilde düşünmediği için mi mantıksızlar?

Hayvan yerine konmalarına rağmen seslerini çıkarmadıkları için mantıksızlar.. Bana bu çağda sıkmabaşı savunmayın, komik duruma düşmeyin lütfen..

said:
bütün bunların cevabını verdim gerçi önceki sayfalarda ama, nafile vermişim. mesele şu zaten: türban bir siyasi simgeyse neden chp'li kadınlar takıyor?

Türban takan chpli kadını bilmiyorum fakat başörtüsü/sıkmabaş farklı şeylerdir.. Sıkmabaşın adı da türban oldu.. Sıkmabaşta hiç saç teli görünmez, saç topuz yapılır, olası saç görünme tehlikesine karşı alnın üstüne bant çekilir falan filan.. Böyle saçma sapan kültürümüzde olmayan bir şeyi yıllarca yutturmaya çalıştılar, başörtüsüne kimsenin karıştığı yok..

said:
ve en can alıcı soru da, senin de cevap vermekten kaçındığın soru: türban serbest olunca laiklikten nasıl ödün verilmiş oluyor.

Abi ruh hastasımısın sen? Ne kaçınması kaç kere yazalım daha türban bir siyasi simge olduğu için üniversitelerde ve kamu alanlarında yasak olması laiklik için ŞARTTIR. Siyasi simge olmasının da ötesinde kötü niyetli çevrelerce kullanılan bir baskı aracıdır, türbanlı/türbansız dindar/dinsiz gibi tehlikeli ayrımlara yol açar.. Sen neden türban takıyorsun/takmıyorsun, türban takan/takmayan ın kollanması gibi birçok soruna yol açacaktır üniversitelerde.. Yaratacağı inanılmaz kamplaşma da çabası..

said:
dini kendi içinde yaşamasıyla, kendi kafasına türban takması arasında ne fark vardır? sen şimdi üniverstede dolaşırken, dışarda kim türban takıyo kim takmıyo ayırt edemiyo musun zaten? ediyosun. kalkıp başkasının kafasına türban geçirmediği sürece istediği şekilde giyinmeli ve yaşamalıdır insan. demokrasinin gereği budur.

Yukarda yazdıklarım bu paragrafa da cevap sanırım..

said:
laik bir ülkede diyanet işleri başkanlığı da olmamalıdır, ama var. demek ki devlet bireyin dinin, yaşanmasında söz hakkına sahip. bu da demek ki laik olamamışız henüz.

Henüz değil, laiklik serüveni güzel başladı, 1938'den sonra yokuş aşağı gitti.. özellikle +rep to milli şef, darağacı güzeli, marmaris ressamı

said:
türbanın üniverstelerde serbest olmasıyla türban bitecek demedim ben zaten, ama büyük bi sorunun üstesinden gelmiş olucaz. o mantıksız dediğin insanların eğitimine katkıda bulunmuş olucaz. hani "kendilerini geliştirememişler" diyosun ya, bunun sorumlusu aile olduğu kadar, türbanı yasaklayan devlettir de..

Yukarda yazdıklarımı sktir et, sadece şunu düşün.. Olası iki senaryo var:

1)Üniversitelerde türban serbest oldu.. Dinciler, hükümet, milli görüşçüler, eski dönek solcusu ikinci cumhuriyetçiler "tamamdır gençler bizim istediğimiz buydu olay bitti" dedi.. Üniversitelerde hiçbir kamplaşma, huzursuzluk olmadı.. Türban sorunu çözüldü, bir daha laikliğe meydan okuyan hiçbir olay olmadı..

2)Üniversitelerde türban serbest oldu.. Özgüveni iyice yerine gelen dinci kesim huzursuzluklar yaratmaya başladı, islamcı gençlik kolları harekete geçti.. Laiklik büyük darbe aldı..

"Kızlarımız üniversitelerde türban takabiliyor da, neden liselerde takamıyor? Hani demokrasi hak özgürlük blah blah" yavşaklığı baş gösterdi.. Bu da halledildikten sonra sıra ilkokula geldi

"Kızlarımız eğitim hayatında türban takabiliyor da, neden iş hayatında takamıyor? Hani demokrasi hak özgürlük vs" ve türban artık her yerde.. Türban halolduktan sonra karaçarşaf, sarık gibi diğer güzel outfitlerde geri gelebilir..

Ondan sonra ya darbe olur, ya bugüne kadar silaha sarılmamış laik ulusalcı kesim kan dökmeye başlar, birbirimizin boğazını sıkıp dururuz

said:
kurtuluş savaşının neresi dinciliğe karşı verilmiş ya neler diyosun..niye hilafet duruyodu madem o savaş sırasında? nerenizden sallıyosunuz bunları anlamıyorum ki..

Bunu görmediğimi varsayıyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

insan hak ve özgürlükleri free olana kadar da devam eder .kimse kimseye karışmayana kadar .

hatta türban başörtüsü maddeni çok açık yazsınlar da , ileriki insanlar, kuşaklar , başörtüsü yüzünden insanların neler çektiğini , ne gibi gerizekalı uygulamalara maruz kaldını falan anlasınlar .
Sosyal ağlarda paylaş

bir ek bir canlandırma yazmak istiyorum.

Çünkü bu olayların sonuda bu tarz davranışlarla karşılaşmamız olası.

şöyle bir soru çalıştığın yerde sadece bir salık ocağı var ve orada da bu düzenden mezun olmuş türbanlı bir doktor, başı kapalı değil türbanlı, sende bir ağır sanayi işçisisin. Bir gün bir iş kazası geçiriyorsun ve baldırından giren bir demir çubuk kaba etinden çıkıyor, yani abdest uzuvlarının dışında bir yerini o kadın doktor a göstermen gerekecek, çünkü ilçede başka salık kuruluşu ( hükümetimizin salık politikasına gönderme) yok ve çok fazla kan kaybediyorsun. Kadın diyor ben bu adamı tedavi edemem. Ya niye yahu diyorsun, ne dese beğenirsin edebe aykırı yerleri gözüküyor diyor. Ve ilgilenmiyor, neyse başka bir sözleşmeli doktor varmış o bölgede ona haber veriliyor, bu arada sen kan kaybından ve acıdan bayıldın, hemşireler bile bakmıyor sadece bir tane erkek hasta bakıcı var. Neyse sözleşmeli doktor geliyor. O da ne kadın meğer Malezyalı bir doktormuş ithal doktorlardan. Nedeni de ülkemizde atayacak yeteri kadar yeni rejime uygun kapalı “kadın” eleman sıkıntısı. Veya erkekler cumaya gitmiş.
Ve sen, yani hasta orada ölüyorsun….
Bu canlandırmaya ne diyeceksiniz merak ediyorum? Çünkü bu zorlama, dinlen alakası olmayan göstermelik insanların sonunda yapacağı bu. Bu örnekler her kamu alanına uygulana bilir, neden mi şimdi bile bu tür olaylar olmakta, kimse inkâr edemez.
Çünkü gerçekten kapanmış, Allah yolunda olan kadının ne işi var doktorlukla veya alışverişte çizme bakmakla, Örtünmüş, yani genel anlaşılması gereken tabirle Allah a yakınlık yoluna girmiş bir insanın ki kendini Allah a adadığı için kendini insanlara göstermiyor ve onların ilgili olması engellemek istiyor, bu durumda böylemi davranılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendisini dine ve allaha adamışsa, doktorluk görevini hakkıyla yerine getiremez dedi.
Haklı da. Yani ameliyatın ortasında hadi ben namaz kılmaya gidiyorum, yok bunun şeyi gözüküyo bakamam, yok bu satanist, tedavi etmem vs. gibi saçmalıklara gelemeyecek kadar ciddi ve hayati bir meslek çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

kendini allah'a adamış birisinin böyle saçmalıklar yapacağı gibi saçma bir iddiayı neye dayarak ortaya attınız ki?

kendini allah'a adamış birisi kaza namazı diye birşey olduğunu bilir, bilmez mi? sen bilir misin? bilirsin.

kendini allah'a adamıştan kastınız nedir onu anlamadım gerçi ama sizin mantığınızla böyle birisi zaten 6 sene üniversite okumaz, korkmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
Abi ruh hastasımısın sen? Ne kaçınması kaç kere yazalım daha türban bir siyasi simge olduğu için üniversitelerde ve kamu alanlarında yasak olması laiklik için ŞARTTIR. Siyasi simge olmasının da ötesinde kötü niyetli çevrelerce kullanılan bir baskı aracıdır, türbanlı/türbansız dindar/dinsiz gibi tehlikeli ayrımlara yol açar.. Sen neden türban takıyorsun/takmıyorsun, türban takan/takmayan ın kollanması gibi birçok soruna yol açacaktır üniversitelerde.. Yaratacağı inanılmaz kamplaşma da çabası..

sir ruh hastası degilde senin zekanda problem oldugu kesin.

bir insanın dindar veya dinsiz oldugu türbanındanmı belli olur?
zaten türban takan kız dışarda takar türbanını,yada hareketleriyle ,peruguyla giyimiyle ,davranışlarıyla belli eder muhafazakar olup olmadıgını.
sen ne ayrımından bahsediyorsun?
Türban takan/takmayana ayrımcılık yapana verirsin cezasını türban takana degil.Kim yaparsa ayrımını,cezasını çeker.
ayrıca böyle birşey olsa zaten şimdide olur,

türban takan bir kadın,bunu baskı aracı olarak degil kendim için takıyorum derse o iş bitmiştir,bunun aksini kanıtlayamazsın.
senin bilgi dagarcıgını ,bütün bu yobaz fikirlerini nerden ama nerden doldurdugunu merak ediyorum.
kendi kafandanmı sallıyorsun yoksa çok bekir coşkun mu okuyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...