ssj4songoku Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Dragonmax'e verdiği cevaptan dolayı paticik tarihimdeki ilk +rep'imi veriyorum. Eskiden sorun yaratanların hemen dışlandığı güzel paticik günlerini hatırlattı. Arigatou! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Bu kadar yaz yaz son cümlende ayar vermeye çalış olmamış ne yazık ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
drerd Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 evet her boss için yeni topic acılıyor yaklaşık 20 topicten biri olan 'x down by revo' tarzı topicler, yaklaşık 20 topicten 5'i olan 'paladinime isim arıyorum', 'vay anam hacklendim naapacam', 'serverda arkadaş arıyorum-asl' gibi topicler arasında kirlilik olarak görülüyorsa temiz topic-kirli topic kavramlarını tekrar tartışmak gerekir. ha paladinime isim arıyorum odunmu olsun davulmu olsun topiği kirlilik olarak görülmüyor ve 'x down by y' kirlilik olarak görülüyorsa emin olun guildden/guildlerden kimse artık bu temiz topic ortamını kirletmez. WorldFirst, ServerFirst, EuFirst, HordeFirst gibi terimler bu bağlantılarla (ttnet) türk guildleri için hayal taktir edersen. bu kavrama turkish first ekleyebilmek gereksiz görülüyorsa (ki öyle gözüküyor) extra topic gelmez artık zaten merak etmeyin. gangren said: ama Revolution artık havasından mıdır, artisliğinden midir, gereksiz gördüğünden midir bilinmez, XXXXX down by Revo diye bir başlık açıp, (hak etmiş oldukları ama bence ciddi abartılan) bragginglerini yapıyorlar. nedeni gayet basit forumdaki progress başlığının altına tek kelime yazabilme şansı olmayan biri gidipte okulunun/işinin tuvalet kapısına 'x down by y' yazmak yerine herkese açık + herkes tarafından görülebilen + fikir/tebrik/eleştiri yazılabilecek bir yere topic açması neden hala kirlilik olarak görülüyor anlayabilsek özel mesajda atarız. forumu yok buraya bunu yazmayın, şuraya update ediyoruz ancak herşey özel mesaj düzeyinde kalacak tarzında bloke ederek, fikirlerin-eleştirilerin-taktiklerin paylaşılabileceği bir ortam yerine böyle bir uygulamayı forum yöneticileri olarak uygulamayı seçiyorsanız bundan sonra en azından revolution guildi olarak tabi ki varolan uygulamaya uyulur. ama kurallara uyulması uygulamanızın doğru olduğunu göstermez. türk guildleri farklı forumlarda bossları nasıl kestiğini, tecrübelerini, taktikleri tartışırken burda 'x down by y' başlıkları forum kirliliği olarak görülüyor. günde ortalama 20 topic'in açıldığı bu forumda karakterime isim arıyorum topicleri sempati ile karşılanırken (yada müdahale edilmezken) tartışma ortamı yaratabilecek başlıklar kirlilik olarak görülmesi 'forum temizliği-kirliliği' kavramlarının tekrar tekrar değerlendirilmesi gerektiğini düşündürüyor açıkcası. ha bu forumun karakterime isim arıyorum, falan yerdeki NPC'yi kesemedim/bulamadım tarzında bir forum olması tercihinizse buyrun hergün başka serverda karakter açan birilerine isim babalığı yapalım o zaman. Supremus down, Gurtogg down, Rage Winterchill down, Black hawk down evet bunlar için guildimiz tarafından (muhtemelen 3'ü için bir açılmıştır :) 4. sü fena değildi) topic açılmış olabilir. sebebi first turkish kill olduğu ve bunu paylaşmak istememizdir. türk guildlerinin ne durumda olduğunu, neyi ne zaman kestiğini bilmek isteyen biri de burdan rahatlıkla görebilir. güncel olarak takibin daha kolay bir yolu bence. forum progress başlığı altındaysa x y bossunu kesti dışında extra hiçbirşey yok. bu tarz dinamik bir forumda olması gereken ama olamayan, olması istendiğinde de forum kirletiyorsunuz denmesini de ilginç buluyorum. gangren said: Revolution gibi başarılı olan en az 3 - 4 guild daha var. Hepsi ÖM atarak bildiriyor ne yaptıklarını evet tüm bu guildlerle taktikleri-ince noktaları konuşabilecek ortam yaratmak varken (ki mecburen bunu başka forum başlıkları altında yapıyoruz) kilitli bir forum başlığı ve progress sayfasıyla yetinmemiz forum yöneticilerine uygun geliyorsa buyrun yarın yeni dranei shaman açıcam ona bi isim bulun yoksa çıldırıcam. gangren said: Guild olarak bu Progress olayı ile ilgilenmiyorsanız da bilelim. evet guild olarak sabitlenmiş, tek kelime yazılamayan, stabil bir başlıkla ilgilenmiyoruz. güncel, tartışılabilecek, eleştirilebilecek, gülünebilecek, kızılabilecek forum topiclerinin olması taraftarıyız. ama böyle olmasını önerince yada extra öneriler gelecekken de gangren said: Not 2: Konu daha fazla uzarsa kapatılacaktır. tarzı evren paşa model yaklaşımlar 80'li yıllarda kaldı o yüzden geçelim. ha burda uygulanırsa da bide paticik forumları öyledir diye anlatırız başkalarına istenen buysa bence forum dinamiğini arttırabilecek çözümleri/uygulamaları denemek siz forum yöneticileri tarafından denenmeli/uygulanmalı. yapıcı ve akılcı olan her eleştiriye açık olmak, zamanın dinamiğine ayak uydurabilmek her insanın/oyuncunun/okuyucunun prensibi olmalı okuyan herkese teşekkür Drerd GM of Revolution Guild @ Grim Batol-EU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Tebrikler, bu guildlerin yaptığı raidler hıgh end olduğu için her boss zor 4,5. boss veya son boss farketmez tabii ki de yazacaklar,okumak istemeyen okumaz cevapta yazmaz milleti germenin anlamı yok. Tekrardan tebrikler revo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miraul Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 tek bir konuda cok msg oluo vs demissin. olsun ne farkeder? isterse 50 sayfa olsun. seninle veya guildinle ilgilenen adam o 50 sayfayada bakar bunlar ne yapmislar die. gidersin koyarsin o konuya ss ini olur bider. su kadar basit bi konuyu uzattiginiz icin de tebrik etmek lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Böyle dile böyle yorum gelir elbet kusura bakma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sleepingdeath Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Insanların ne konuştuğu konusunda gerçekten karamsar olmaya başladım, ilgilenmiyorsanız okumassın/ız, ilgilenmiyorsanız yazmazsın/ız, eğer kullanıcılar forum kirliliğinden yakınıyorsa forum moderatörleri çözüm olarak sabit bir başlık altında kalabilir tabi buda "oo hll" "oo gz" "oo tebrik" "oo nasıl ezdini" oo o addon" ne gibi yüzlerce mesaj ile süslenir ve onlarca sayfaya ulaşan çirkin bir görüntü olabilir. Kişisel takıntılarınızdan ayrılmayı ne zaman becereksiniz çok merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rondar Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 bende şimdi geçen hafta kestiğimiz hatta bide üstüne frapslediğim mother shahraz için başlık açsammı türk guildi değil ama ben türküm ne farkeder hadi herkes her öldürdüğü için başlık açsın @.@ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sleepingdeath Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Bknz. Şekil a gereksiz insan gereksiz post örneği. Rondar said: bende şimdi geçen hafta kestiğimiz hatta bide üstüne frapslediğim mother shahraz için başlık açsammı türk guildi değil ama ben türküm ne farkeder hadi herkes her öldürdüğü için başlık açsın @.@ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miraul Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 bi ustteki msg i alinti yapmakta bi o kadar gereksiz post kasiorum caktirma :Pp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sleepingdeath Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 "Kişisel takıntıları bırakın" diyorum diyorum diyorum acaba bizmi başka bir dil kullanıyoruz anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
drerd Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 iki sorun var ilgilenmediğin topic'i açmaz okumazsın ilgileniyorsan açar okur yada aratır bulur okursun burada mesele neden 'x down by y' kirlilik olarak görülüyorken (ki burası WOW forumu) 'karakterime isim babası arıyorum' topicleri bilgi verici/paylaşıcı topicler olarak görülüyor? diğer sorunsa kilitlenmiş bir progress başlığı altında ne derece dinamik bir forum bekliyoruz? miraul said: tek bir konuda cok msg oluo vs demissin. olsun ne farkeder? isterse 50 sayfa olsun. seninle veya guildinle ilgilenen adam o 50 sayfayada bakar bunlar ne yapmislar die. gidersin koyarsin o konuya ss ini olur bider. o zaman türk guildleri diye sabit bir forum başlığı açılır, guildlere sabit yerler verilir ve guildler istedikleri ss'i koyar, progressini/recruitini yazar vs vs. arayanda nerde arayacağını bilir master haplo bir örneğini vermiş acılan guıld baslıkları altında da guıld topıclerınde her guılde sabıt bır alt moderator vererek bu olayı herkes adına kolaylastırabılırsın al 2. bir örnek wow-turk yok biz sayfa açıldığında x down by Y gibi, bu boss nasıl kesilir gibi topicler yerine paladinime isim arıyorum topicleri görmeye devam edeceksek ve bu kadar abuk topic varken x down by y topici sizi rahatsız edecekse rahatsızlık devam eder soruna biri çözüm bulana kadar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 yahu hem daha once soylenen seylerin disina cikiyorsunuz sonra biri laf edince oyle bir cevaplar yaziyorsunuz ki. acin bir progress basligi (ki zaten var) istediginiz kadar yazin. herkes iyi niyetiyle tebrik eder. ama daha once kac kez soylendigi halde her boss killi icin topic acarsaniz elestirilerde gelir. mesela ben severim turk guildlerinin progress ini okumayi felan. acin bir baslik revo progress i diye koyun ssleri killeri hep beraber gorelim tebrik edelim. sahsen su an 2 istisna var archimonde ve illidan. onlar icin ayri baslik acarsiniz kimse bisiy demez zaten. ama boyle belirli bir kurallari olan yerde o kadar uyariya ragmen aksini yapip, bir de ustune elestiri gelince savunma yapmaya calismaniz hic yakismiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 adamlar su boss olayını ne ciddiye alıyolar yaw guildin maaşlı oyuncularımıdır nedir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sleepingdeath Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Arkadaşım önce OKU sonra ne YAZıyorsan yaz. Bizde senin dediğin uygulamadan yanayız yapılmıyorsa bu uygulamaya devam. Gerçi milletimiz alışkın "Aynı hamam aynı tas" muhabbetine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miraul Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 MasterHapLo said: ayrica miraul un revo la ilgili ciddi problemleri var sanirim. bilmiyorum acaba neden. her konuda laf sokmasinin amaci nedir onu da bi ogrenelim. Madem bu kadar laf soledin derdini de soyle. aslinda senin derdini biliyoruz ama bizde kalsin. rencide olma baskalarina... nedir benim derdim? hatali oldugunuz birseyi soyluorum sadece revo ile tek alakam ventte haddimi bildirmeye kalkan biri yuzunden gquit atmam baska bi alakam yok. varsa soyleyin bende ogreniyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 More Drama! More Fun! devam plx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
keldron Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Ben de revo nun bir mensubu olarak bu kadar topiğe karsıyım velhasıl bt de kilit bosslardan biri kesilmis.Herkez mutlu olmus bunun sonucunda bu da paylasılmak isteniyor.Olay bundan ibaret ister sen bunu tep topicte toplarsın ister bole kirlilik yaratırsın.Ha gercekten forum kurallarına aykırıysa bu topic silinir,boş tartışmalara zemin hazırlanmaz ki ben de bunun taraftarıyım;ama öncelikle o tebrik yerine direk laf sokmalar ciddi anlamda ayıp.Tebrik edersin üslubu ile de eleştirini koyarsın forum adabı bunu gerektirir.Direk laf sokmalar ''b@p ben coolum''ya da ''5 yaşından beri bu forumlardayım''tripleri ciddi yakışmıyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Bakınız arkadaşlar konu hakkında birçok kişinin de belirttiği gibi X downed y for real yo! gibi topicler son dönemlerde artmaya başladi kesilen her boss için topic açılması kirlilik yaratır çünki Progess için alan yetkilisi tarafından sticky topic açılmış vaziyette. Sizin burada yapmanız gereken bu bilgileri oraya postlamakdı lakin siz ama pozitif ama negatif ilgi çekmek için bunu ayrı bir topicde açdınız. Herhangi bir forum ortamında bir sunum yapıyorsanız mutlak surette pozitif ve negatif yorum alacaksınız destek/tebrik mesajlarını benimserken negatif/geri dönümlü yorumlarda tepki gösteriyor karşılaştırmalar polemikler yaratıyorsunuz. Burada yapılacak en doğru yaklaşım alan yetkilisinin yorumundan sonra daha fazla uzatmayıp screenshotunuzu WoW Progress Başlığı... altına postlamanızdır "bu balonu varya bi tarafına monte ederim" tadında tartışmalara maane vermeden önce konuyu burada kapatıp asil başlık altına eklemenizi rica ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Gangren rica ediyorum Zegna&Dynamic le konuşur musun revolution guildi için özel, ayrı bir forum alanı açalım. Ya da şöyle yapsak daha iyi olucak. Paticik'i guild sitesine yönlendirelim, onlar da forumlarında paticik diye bir alan açsınlar biz oraya mesaj atalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miraul Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 bu msgim masterhaplo ya. hem msg atip hemde av de afk olmamaya kasarken bi ton msg girmis araya :P auha laf sokmak ? hata yapana hatasini soylemek laf sokmak oluosa haklisin sorry. sacma bi karazhan run in da nab tanks dedim die ventrilodan haddimi bildirmeye kalkti arkadasin teki cikicam tabiki , o sevdigin arkadasinda azicik mantikli dusunup cikti. + kimseyi yarida birakmadim. cünkü o guild kurulurken benim ne yapacagim belliydi. biraz oturtugunda cikicaktim bunu herkes biliordu falan filan. baskasindan duydugunuz seylerle hikayeler olusturmayin kafanizda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jay-Jay Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Alınmayın ama hayatınızda bi bilgisayar oyununun mekaniklerini yenmek dışında hiç mi övünebilceğiniz, gururlanabilceğiniz bişeyiniz yok da sizin, bu kadar triplere, ayarlara giriosunuz, tepiniosunuz forumda, moderatöre kadar laf sokuosunuz? Get a life pl0x ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Kurtlar Vadisi Nagrand Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 PC oyun forumunda adam ihale aldım dicek hali yok elbette oyun dinamiğindeki başarısından söz edecek :) Bence "Mini BOSS kestik, gururluyuz" diye bi topik olsun. Herkim ara bosslardan birini keserse kessin oraya topik açmak zorunda olsun onun dışında instance endbossları için ayrı topik açılabilir bence. Ama tabi buna bölüm yetkilisi karar verir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
keldron Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 jay-jay said: Alınmayın ama hayatınızda bi bilgisayar oyununun mekaniklerini yenmek dışında hiç mi övünebilceğiniz, gururlanabilceğiniz bişeyiniz yok da sizin, bu kadar triplere, ayarlara giriosunuz, tepiniosunuz forumda, moderatöre kadar laf sokuosunuz? Yoo pvp de yapabiliyoruz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar