Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SWG'yi neden oynuyorsunuz? Nesini seviyorsunuz?

Bone

Öne çıkan mesajlar

Nesini seviyorsunuz bu oyunun?
Çok sosyal bir toplum mu var?
Star Wars Kotor gibi ama canlı bir dünya mı oynuyorsunuz?

Sizi etkileyen ne var?

Ben de oynamayı düşünüyorum ama konfigirasyon felan çekiniyorum oynamaya[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper
Sosyal ağlarda paylaş

Ufak tefek sürtüşmeler atlatıldı ve oynuyan 2 turk community de de ortam şahane şu an sosyal açıdan ayrıca 2 taraftada olmayan ve oyundan gayet guzel zevk alan oyuncular mevcut.Yani cogu insanın aklındaki PA sız olmaz bu oyun mantığıda bir nebze silindi.
Oyunun teknik açıdan min 256 ram ve 64 mb bir ekran kartı bir makinede (örnek: ben :D ) gezegen ara yüklemeleri haricinde rahat oynandğıda benim görüşüm.
Monoton bir yapısı yok ve dinamik pazar ekonomisi var crafter playerlar icin gayet guzel fakat combat konusunda oyunda hala newbie oldugum icin daha eski arkadaslar (enako sad muho sne devvo...) daha ii bilgi verebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

SW dünyası iyi yansıtılmış diyorsun da, nesi iyi yansıtılmış?
yani episode 2'deki binalar arasında hoplamalı zıplamalı aksiyondan sonra gelip oturup barda içki içerken konuşabiliyor musun insanlarla yoksa UO'daki gibi bar sadece yemek alıp dışarı çıkmaktan ibaret biryer mi?

yani yeterince sosyalleşebiliyor musun?

yoksa SW dünyasının iyi yansıtılması sadece planetlerin orjinaline sadık kalınarak yaratılması mı?[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper
Sosyal ağlarda paylaş

kantin bar kavrami su ana kadar gelmis gecmis online oyunlar arasinda en iyi atmosfere sahip olani, eger dogru zamanda gidilirse hehe

grafik olarak zaten yorumsuz
(kotoru alip evirip cevirip paket yapabiliyor)

atmosfer kelimesi cok genis, hem damdan catidan atlamak isteyip ardindanda birani yudumlamak fantezisi az zor gibi eheh, ama dathomir in ortami insani bunaltirken hafif leş bir hava verirken naboonun yeşillik arazisinde ise gazlayabildiince gazlama hissi uyandiriyor

ekran kartin azcik da körüklüyse grafikleri actinmi deyme keyfine..çimenler rüzgarla felan sallaniyo hafif boole :p[signature][hline]*curiosity res-kills*
...mono

[Bu mesaj hilikus tarafından 26 January 2004 15:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

aa bi dip not daha
gen benim gordugum EN iyi emote sistemine sahip oyun icinde..her durum icin bir emote var erisimi gayet kolay, motion capture ile vucut haraketleri yapiyor avatariniz emotelara uygun (bazilari komik evet eheh)[signature][hline]*curiosity res-kills*
...mono
Sosyal ağlarda paylaş

ortam değil de sosyallik önemli..
istedikleri kadar gerçekçi bir ortam yapsınlar, insanlar sadece skill kasıyorsa, normal insanlar gibi kaynaşmıyorlarsa, ben kotora devam etçem :)
hem jedi olmak daha kolay..

peki P4 2ghz, 512 MB DDRRAM, 128 Geforce 4 ti 4800se varsa?[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper
Sosyal ağlarda paylaş

Walla skill kasanlarda var benim gibi işi zevke e ve sefaya vuranlarda var.Ama surekli skill kasanlar azinlikda cunku inanilmaz geyik bir ortam var surekli hareket halindesin bir yandan da yanindaki kankalarinla cok iyi vakit geciriyorsun.
Sosyallik hat safada nedenine gelince oyunda herkez herkeze muhtac oyle bir silahı veya armoru alip yallah ben bi master oliim diemiorsun mutlaka repair upgrade gibi ihtiyaclar dogdugundan zorunlu sekilde herkez birbiryle dialog icinde en kotu durumda..
Ama oyundaki turklerin hepsi sahane insanlar yas 24+ ortalamada buna katkida bulnuyor
Sosyal ağlarda paylaş

benim cantinayla medical centerla işim olmaz gibi bi olayda yok kimse için,mecburen herkez arada uğramak zorunda.ayrıca bütün skillerini entertaininge harcayan insan sayısıda aşırı fazla.bütün hayatını cantinada geçirip bi yandan dans edip bi yandan ordaki diğer insanlarla muhabbet edebilirsin.[signature][hline]eclipse:eive ikeste
------
Sosyal ağlarda paylaş

Bence oyunun en eğlenceli yani başladığın ilk bir iki ayı oluyor. Öğrenmen gereken bir sürü şey oluyor.. Yaratıkların adları, crafting processler (item oluşturma), hangi professionların ne yaptığı ne yapamadığı bilmemne hepsini tek tek öğreniyosun.. Ben böle anlatıyom tabi ama UO oynayanlar ne var bunda kardeşim dicektir. Walla UO'nin grafikleri başımı döndürdüğü ve midemi bulandırdığı için walla hiç account bile açmamıştım. İyiki açmamışım.. İnsan o kadar zaman harcayip oynadığı bi oyunun güzel grafikleri olsun, devamlılığı gelişimi olsun istiyor..Hangi yolu seçeceğine karar vermekte ayrı bi zevk tabi (profession=meslek seçiminden bahsediyom)..

Walla bende skill kasan biri değilim.. Gerçi eclipse'te de oynamıyom ama yok amerikadan, ingiltereden, isviçreden, portekizden bilmemne arklarım var.. hoşuma gidiyo.. Ben orda hebele hubele oynarken adam orda uykusuztan yıkılıyo. Nede olsa 8 saat fark var amerikayla borumu ehe.. Bu oyundaki mesajlaşma sistemi gayet gelişmiş zaten bi outlook express koymamışlar bi de internet explorer.. Yoksa SWG işletim sistemi filan olcaktı yani hueu.. Yani mesela icq gibi arkadaş listenize eklediğiniz kişilerin online olduğunu filan görüyosunuz. Ya da mesela search yaparak yakın çevrede hangi profession'a sahip adam var, adı ne, guildi ne bilmemne görebiliyon..

Velhasıl kelam eskiden böle uğraştırıcı, kafa yorucu bilmemne oyunlarla oynamazdım. Ona harcıyacaam enerjiyle başka şeyler yaparım derdim. Böle ne bilim araba yarışı ya da nispeten kolay oyunlar oynardım. Ama bu oyun etkileyici gerçekten.. Size tavsiyem eğer bilgisayar konfigurasyonunuz uyuyosa swg oynayan arkadaşlarınızdan 7 günlük deneme şifresi isteyin deneyin yani..

Bu oyun gerçekçiliğe fazlasıyla önem veriyor. Mesela oturduğunuz yerden ayağa kalkarken bi 2-3 saniye geçiyo, ya da gelecek bi shuttle'i 10 dakkaya kadar bekleyebiliyosunuz. Yani adamlar sirf biz bekleyelim diye, gerçekçi olsun diye geliş gidiş saati koymuşlar..Ya da mesela arkadaşın öncedende dediği gibi mimik olayları var.. Gerçi türk arkadaşlar türkçe konuşurlarken olmuyor ama yazdığınız cümlenin içinde ingilizce kelimelerin anlamları doğrultusunda karakteriniz el kafa işaretleri yapıyor otomatik olarak.. Mesela bi elemanla konuşuyoduk geçen, cümlenin içinde "come on" vardı. Karakteri de avcunu açmış 4 parmağıyla gel gel yapıyodu.. hehe çok eğlenceli. Böle keşfedilecek bi sürü şey var oyunda..

Neyse çok uzun yazdım.. Yani görüldüğü gibi swg oynamamış birine oyunu anlatmaya ya da işte neyini sevdiğinizi anlatmaya başladığınızda bitmiyo anlat anlat.. ki yani adamlar oyuna devamli bişiler ekliyo.. hep böle sürsün ne diim..

ii eğlenceler[signature][hline]Bowabe's SWG profile in Bria Galaxy:
Role Player / Grenadeer, CH / Guild: KrAyT BusterS
May the force be with the rebels!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 26 January 2004 15:06 tarihinde demiş ki:
SW dünyası iyi yansıtılmış diyorsun da, nesi iyi yansıtılmış?
yani episode 2'deki binalar arasında hoplamalı zıplamalı aksiyondan sonra gelip oturup barda içki içerken konuşabiliyor musun insanlarla yoksa UO'daki gibi bar sadece yemek alıp dışarı çıkmaktan ibaret biryer mi?

yani yeterince sosyalleşebiliyor musun?

yigenim cantinalarin senin haftasonu gittigin yerlerden farki yok[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 26 January 2004 15:20 tarihinde demiş ki:
ortam değil de sosyallik önemli..
istedikleri kadar gerçekçi bir ortam yapsınlar, insanlar sadece skill kasıyorsa, normal insanlar gibi kaynaşmıyorlarsa, ben kotora devam etçem :)
hem jedi olmak daha kolay..

peki P4 2ghz, 512 MB DDRRAM, 128 Geforce 4 ti 4800se varsa?

sen al bence oyunu :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 26 January 2004 14:46 tarihinde demiş ki:

Ben de oynamayı düşünüyorum ama konfigirasyon felan çekiniyorum oynamaya

LOL
yazdigin konfigurasyondan mi cekiniyosun?
doom3 deil yaw merak etme eheh :)[signature][hline]*curiosity res-kills*
...mono
Sosyal ağlarda paylaş

(Herkese aynı soruyu soruyorum :-P)

Öncelikle kendine sor dostum, ben bu oyundan ne istiyorum diye. Bana kalırsa her istediğine ulaşabilirsin.

"Yok kardeşim ben player falan tanımam!" diyosan NPClerden görev alırsın, mission terminallerden görev alır, yaparsın, para kazanır, player citylerdeki vendorlardan silah,mühimmat alırsın...

"Ühü, ben yanımda bi arkadaş olmadan yapamam, hiç tat almam." diyosan katılırsın bir PAya, hep beraber raidlere gidersin, pvp yaparsın, crafter olup eşya satar, insanlarla diyaloğa girersin...

"Yaw hem ondan, hem bundan olsun." diyosan da, freelancer bounty hunter takılırsın, tanıdıkların olur, cantinada bi iki muhabbet edip, targetin peşine düşersin...

Grafik, arabirimin ötesinde bence oyunun konsepti önemli ve bu oyunda bunların hepsi mevcut. Keyfin mi yok, geç bi crafting stationın başına, mal üret, kimseyle muhabbet etme. Bişeyler mi yapmak istiosun, guildchatten arkadaşlarına seslen, hemen orda olsunlar...

Dediğim gibi, önce kendine sor ne istiyorum diye. Eğer ki fs slotum açılsın, light saber alıp önüme geleni kesiyim dersen, jedi academy ya da kotor doğru tercih... Hem ayda 15$ ödemezsin, cebinde kalır...[signature][hline]:( "Cehennemi dünyada yaşamak için, aşkınızın reddedilmesi yeter..." :(

Devvo Ki'yyst
Teras Kasi Master, Novice Weaponsmith, Novice Rifleman
Ex-Master Creature Handler, Ranger
(R.I.P.), Eclipse

Sosyal ağlarda paylaş

sosyalleşmek için swg almıycam..
ama sırf adam öldürmek için de swg almak istemiyorum..
sosyal oyuncular değil de sosyal karakterler çok önemli..

sanki sırf sosyalleşmek için alcağımı anladığını çıkardım..
dediğim gibi sosyalleşmek için değil...
ama canlı bir oyun oynayabilmek için...

bu arada alıyım mı diye sormadım nesini seviyorsunuz diye yazdım DA2019 da gaza gelmiş bir anda eheh[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper
Sosyal ağlarda paylaş

Valla gaza gelme diil dostum, soru sordun cevabını verdik. Ben starwars hastasıyım, onunla doğdum, büyüdüm. Çoğu arkadaşım da öyle ve biz galaxies i ilk duyurulduğu günden beri bekliyoduk. Eğer ki star wars fanıysan, bu oyundan inanılmaz zevk alırsın, filmlerde gördüğün yerleri gidip görmek, Owen Lars'ın çiftliğinde yanmış insan kalıntıları, yıkıntıları görünce: Ehehehhe, bizimkiler buraya da uğramış... diyerek kötü kötü sırıtmak, Leia'nın Darth Vader'a ve Tarkin'e söylediği dantooinedeki terk edilmiş base e gidip Helal olsun adamlara, kimseye ses etmeden Atatürk Havalimanı gibi base kurmuşlar. demek çok ama çok keyifli...

Gaza gelmiyorum dostum, düşündüklerimi dile getiriyorum.[signature][hline]:( "Cehennemi dünyada yaşamak için, aşkınızın reddedilmesi yeter..." :(

Devvo Ki'yyst
Teras Kasi Master, Novice Weaponsmith, Novice Rifleman
Ex-Master Creature Handler, Ranger
(R.I.P.), Eclipse

Sosyal ağlarda paylaş

yaw benim anlamadığım bu space expansion'da yerden binip uzağa çıkıp kapışıp sonra geri mi gelcez gezegene, yoksa ayrı şeylermi olcak? Mesela yerde kapıştığımız adamla hızımızı alamayıp havada da kapışabilecezmi?[signature][hline]Bowabe's SWG profile in Bria Galaxy:
Role Player / Grenadeer, CH / Guild: KrAyT BusterS
May the force be with the rebels!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...