Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ülkeden kesin gidicem diyenler

Chemical

Öne çıkan mesajlar

dasaaa said:
bariz geri kalmış bir ülkeyiz ve geri kalmış bir yaşantımız var.

bunları anlayamayana, göremeyene anlatmak güç tabii. ama çok geri bir yaşantımız var. Bu milletin bazılarının küfrederek, bazılarının haklı bir şekilde sinirlenerek, bazılarınınsa dizlerini titreterek dedikleri "Amanıııın şeriat geliyor!" yaygarasından önce de böyleydi.

bi oyuncu değiliz, katılımcıyız. bize gelen bir şeyler hep vardı. dün sağ sol idi sonra ılımlı islam kıyafeti giydirildi

hobilerimiz yoktur (şimdi bunlara "senin yoksa yok! benim var" demek komedi olur genelden bahsediyoruz çünkü), sanata ve/veya kültüre ayıracak maddi gücümüz yoktur, gazete,dergi kitap alan kesim bile çok çok azdır.

çocuklarınız zevk olsun diye yüzemezler çünkü alım gücünüz kışın havuzları karşılayamaz. çocuklar yalaşap yüzer profesyonel yüzemezler.. çocuk yüzücüler olmayınca amerikada oturan derya büyükuncu'ya kalırsınız yarışlarda

örnekler çoğaltılabilir. ancak pakistan kadar olmasa dahi kötü bir durumdayız. acısa bile söylemek lazım. biz 3.dünya ülkesiyiz. geri kalmış bir ülkenin çocuklarıyız.
____
başka bir yere yazdığım yazı vardı aslında. konusu da kabaca "türkiye'de neden ekstrem sporlarda başarılı biri çıkmıyor?" gibi bir şeydi. tüm dünyada alt kültür destekler bu sporları. bizde alt kültür maddi olarak o kadar uzak ki bu sporlardan...
nihayetinde sadece orta üst ve üst tabaka sahipleniyor. Bu sporları yapan gençlerin amacı da sadece kızları etkilemek ve 24/7hava atmak olduğundan ekstrem sporlar ülkemizde hiç gelişmiyor.

____

genelleme yapacak olursak vasat bir ülkenin vasat insanlarıyız. öne çıkanlar elbette olacaktır ama kabul etmeliyiz.. tamamen vasatız..

Tamam da sen bunlari yapacak ekonomik guce sahip olabildikten sonra baskalarinin yapip yapmamasi niye seni bu kadar geriyor ??

Bu ulkede de gayet guzel dergiler cikiyor .. Tiyatrolar da oynuyor .. Her turlu sinema da geliyor.. Sizinkisi artik olcusuz yermek oluyor ..

Hayir gidecekseniz gidin de yani artik abartmayin bu kadar .. Sirnak'ta extreme spor yapilmiyo die hayiflaniyosan uzulme o kadar .. Cok matah bisey degil ztn :)
Sosyal ağlarda paylaş

topic zenginin malı züğürdün çenesini yorarmışa varmış bence. ne demek abi, babam zenginse ve bana bok gibi para veriyosa neden bütün hayatımı yatırım yaparak geçireyim ki? aynen o dediğiniz şekilde, televizyon, para harcamak ve özellikle de malak gibi yatmak deyimlerini hakkını vere vere yerine getirirdim şahsen.

hayatımın yüzde 90ınını para yiyerek gerisini de paramı katlamakla geçirsem zaten hayatımın sonuda babamın parasında pek bişey eksilmemiş olur. ama it gibi de yerim yani orası ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
ya cok sey yazdim ama vazgectim post etmekten.
genede solemeden gecemeyecegim,hep olumsuz yonlerini yazmissiniz ulkenin, halbuki bardagin dolu tarafida var.
Ha bide gidince hersey degisecek saniyorsaniz yaniliyorsunuz cok daha kotu duruma(gerek manevi gerek maddi) duseceksiniz cok buyuk bir yeteneginiz azminiz hirsiniz yoksa.

Giden gitsin zaten tamamen ''ferdi'' bir olay cunku bu tarz dusunen insanlarin ulkeyi terketmesi ulke icin bir kayip degil...onlar burdada olsa kendilerini dusunecek ordada olsa.
Nazim Hİkmet gibi bir sair ulkeyi terkederse o zaman durur dusunuruz...burdaki durum tamamen kisisel cikarlarla ilgili oda kisileri ilgilendirir.

Ben gitmem, imkanlarim dogrultusundada kendi gordugum yanlislari duzeltmek icin elimden geleni yaparim yapacagimda.
Ancak bu sekilde ulke hayalinizi kurdugunuz yerlere gelir torunlariniz boyle topicler acmaz belki 10 belki 100 yil sonra.

Birde zengin cocuklarin baba parasi harcamalarina tepki gostermissiniz...sebebini anlamis degilim.
O para kara paramidir kara paraysa bende gostereyim o tepkiyi...ama babasi dedesi senin babanin dedenin yapamadigi birseyler yapmis degerlendiremedigi firsatlari degerlendirmis dogru zamanda dogru yerde olmuski torunu,oğlu krallar gibi yasiyor burda yanlis bisey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

4 kere çıktım, insanların karakteristikleri pek değişmiyor ama...

Gidilmesi hedeflenen ülkelerde sosyal güvenlik Türkiye'den daha iyi.

Gidilmesi hedeflenen ülkelerdeki insanların eğitim, kültür ortalaması Türkiye'den daha iyi.

Gidilmesi hedeflenen ülkelerde girişimcilik daha kolay.

Gençlerin gitme sebeplerinin arasında genelde bunlar yatıyor.

Ben dünyadaki insan uygarlıklarının gidişatından genel olarak memnun olmadığım için, nereye gidersem gideyim asla mutlu olmayacağımı biliyorum. Bu yüzden "kesin gideceğim" diyemiyorum.

Ama ülke yönetimi iyice sarpa sararsa (bundan beteri olur mu demeyin, olabilir) annemle beraber (baba tarafı yok gibi) gitmek zorunda kalabilirim ama istemiyorum.

Bu ülkenin derin büyüklerinin, işbirlikçi politikacıların geldikleri gibi gönderileceği umudum daha bitmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

Üyesi bulunduğum "bilumum sebepten hiç bir şekilde gitme şansı olmayan insanlar" korosunun seslendirdiği

yine bir akşam oldu şu canım memleketimde,
kalanların sitemindeydi gidenlerin izi,
gidenler gitti, kalanlardı yine sevmeyi bilenler bizi,
o kadar laf ettiler,üstüne çekip gittiler,
lbsktrngdn bağlamaz bizi

adlı türküyü dinliyeceğiz şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Türk insanının bireysel olduğu doğru kanımızdan gelen birşey mi bilmiyorum ama ben de 1 şey bilip 10 insanla beraber çalışmaktansa 4 şey bilip 2-3 insanla çalışmayı tercih ederim, en nihayetinde herşeyi de bilip tek çalışmak isterim ama birden fazla şeyi gerektiği seviyede bile bilmek çok zor iyi birşeyler yapmak için. Bu bence biraz insanların güvensizliğinden kaynaklanıyor zira benim için öyle en azından yaptığım bir projenin mümkün olduğunca büyük bir kısmını anlayıp gerektiği zaman müdahale edebilmeyi isterim. Ben de türkiyeye döneceğim çok yüksek ihtimal ama master, doktora bitip de orda birşeyler yapıp buraya döndüğüm zaman ciddiye alınacağım bir konumda olarak. O zamana kadar da en azından belirli vakıf veya devlet üniversitelerindeki eğitim ve araştırma anlayışının şuanda olduğundan da daha iyi olmasını umuyorum. Yine de bu süreç içersinde radikal boyutta bir kötüleşme gerçekleşmezse de dönerim, ama dediğim gibi bir kötüleşme olursa oturup baya bir düşünmem gerekir zira o zaman önce ülkeme faydalı olmaya çalışmak yerine önce dünyaya faydalı olmaya çalışmayı seçebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

mADmaXimus said:
bizim okuldaki turklerle pek takilmiyorum
gidiyon naber diyon adamlara
aleykum selam, allahin izniyle iyiyiz cok sukur, simdi allahin izniyle bla bla bla
muslumbort la hepsi:P

benim okuldakiler namaza beni cagiriyolardi. Philadelphiada nerden cami buldularsa artik.

Birde ben yurtdisina gidicem demekle olmuyo. Oncelikle nereye gidiceksin nasil gidiceksin. Seni ise alan olucakmi bunlar cok onemli tabi. Amerika yada avrupa ulkelerine gitmek icin oncelikle isinizi cok iyi yapmaniz. Cok zor yani. Ama ben illede gitmek istiyorum derseniz norvec turkleri cagiriyo olmadi binersiniz egeden bi balikci teknesine sonra ver elini yunanistan (tabi eger iyi yuzme biliyosaniz)
Sosyal ağlarda paylaş

Bu ülkedeki insanların %60'ının gözü kör aptallar sürüsü, %30'u da onların gözünün kör aptallar sürüsü olduğunu bilen kör aptallar sürüsü. diğer %10 ise zeki ve aydın insanlar... onlar zaten hiç buralı olmadı, hatta ve hatta oralı bile olmadı. he diyip güler geçer kör ve aptallar sürüsüne...
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiyede yasamak veya turkiyede yasamamak iste butun mesele bu.

TURK DELIKANLISI gibi yetismek nedir?

Turk delikanli tipi,

Kadina saygili ve esitlikci bir ortam yaratan?
Ulkesinin yozlasmasina engel olan?
Cocuk haklarina saygili?
Insan haklarina saygili?
INSANA SAYGILI?
Yesili seven cevresini kirletmeyen?
enerji tuketimi minimum duzeyde tutmaya calisan?
silaha ve siddete karsi duran?
yardimsever?
DUNYA SIYASETI ILE ILGILI VE DUNYA INSANI OLMAYA CALISAN?
KAFATASCI degil yasanabilir TOPRAK sahibi olmayi isteyen?

bilimadmi olmak turkiyede,

medyanin verdigi 2-3 tane amerikada yasan turk bile sayilmayacak bilim adamina bakip oha lan bende bole turk bilimadami olaak diyen,

ogrencilerine asistanlara tez yazdirip makale yazdirip bunl;ari kendi adina dergilerde yayinlatip docent sonra prof unvanini dergilere yazilan seylerden toplayan veya katildigi konferans ustunden puan ile prof olan bilimadami?

turk isadami,

devlete yanasmadan birbirinin hakkina tecavuz etmeden zengin oln,

gelistirdigi bir arge ile dunya ya cinde uretip mal satan,

siyatseti ulkesinin gencleri ve gelecegini icin en durust ve dogru yolda olani destekleyerek yapan,

calistirdiklari insanlara hak ettiklerini veren,

ya daha yazabilecek o kadar cok sey varki bilmiyorum bu isin sonu nereye varir,

yurtdisinda calisan ve yasayan biri olarak diyebilecegim turkiye bir cennet ama sanirim nazar degmesin diye ustune bizim gibi birilerini koymuslar.

NE MUTLU TURKUM DIYENE, Turk olmaktan mutluyum ve guruluyum, firsat esitligi ve egitim verilse yozlasmis siyasetciler ve medya olmasa 30 senede bu ulke dunyaya kafa tutar ama simdilik somurge olmaya mahkumuz....
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiye bu firsati kendi yaratmak zorunda, bu firsatin baska biri tarafindan verilmesi beklemek zaten bastan kaybetmektir.

simdi cikip TEK YOL DEVRIM falan gibi birsey demem mumkun degil benim gibi very libarel olan biri icin.

Tek yol vardir oda 3. dunya savasidir demek daha dogru gibi geliyor bana.

Abicim sunu kabul edin nasil kenya hic bir zaman kenya olmaktan kurtulamayacak, nasil ki 1.2 milyar hintlinin hepsinin bir avrupa vatandasi gibi gelir sahibi olmasi beklenemez , turkiyede asla istediginiz gibi bir yer olamaycak olamaz.

Turkiyede aileniz icin en guzelini yapin sisteme ayak uydurun belli bir gelire ulasin ve KACIN.

Iyi bir egitim alin, yurtdisinda is bulun KACIN.

Turkiye 4. sinif bir ulke olarak kalmaya MAHKUM.

Egitim aliyorsunuz dunya standartinda bazilarini, zekisiniz, dunyayi takip ediyorsunuz ve farkiniz var turkiyenin genelinden bu iste kultur bunalimi, ulkenin yuzde 1i ve geri kalani arasinda ucurum var,

yuzde 99 u degistirmeye calismak bir yol kacmak diger yol, BEN KACTIM :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Turk delikanli tipi,

Kadina saygili ve esitlikci bir ortam yaratan?

-Kadina kari diyip bunu bi bok sanan ve sirf sex objesi olarak goren
Ulkesinin yozlasmasina engel olan?
-torpilli olmayi buyuk bir erdem sanan herkese anlatan sedat amcasi olan
Cocuk haklarina saygili?
-veletleri doven hirpaliyan onlari migde bulantisi goren
Insan haklarina saygili?
-insanalra saygisiz davranan direksiyon basinda tehlikeli abuk subuk hariketler yapip cool oldugunu sanan
INSANA SAYGILI?
-adam dovmeyi marifet kavga maceralarini ehryerde anlatan
Yesili seven cevresini kirletmeyen?

-balgam nasil 1 metre uzaga atilri yarismasi yapan copkutusuna cop atana ezik diyen
enerji tuketimi minimum duzeyde tutmaya calisan?
-tuvalete bile arabayla gidip bunu marifet sayan
silaha ve siddete karsi duran?
-silahsiz olmiyan arkadaslariyla dalga gecen ilkogretime kadar tabancayi bicagi sokan (ilkogretim ogrencisinden bildigin kasap satir i cikmisti gecen sene)
yardimsever?
-yardim etmeyi eziklik sayan, ielrde yardim edicegi kisiden cikar saglasa biel bunu goremiycek kadar kor bir bicimde bencil olan
DUNYA SIYASETI ILE ILGILI VE DUNYA INSANI OLMAYA CALISAN?
-facebookda gurup kurup yutubda yunanlilara kufretmeyi dunya siyasetinde aktif rol oynamak sanan, butun yabancilari dusmani zanneden
KAFATASCI degil yasanabilir TOPRAK sahibi olmayi
-alisverisimi turkten yapiyorum param terore gitmiyor
isteyen?
-elde bu kaldi bi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...