fenris Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 felsefe mezunları yurtdışında (veya içinde) napıyo?hayır felsefe bölümünden hiç anlamadığım için soruyorum;yurtdışına niye gitmek istiyosun diye değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Dershane hocası olmayacağı kesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 ne olmuyo demedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Köşe yazısı yazıyor bazıları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Evet planladığm gibi herşey, 2 yıl sonra Kanada'dayım. :) Sebebi canım sıkıldı burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Romario Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2008 Orada akedemik çalışma ortamı çok daha verimli ve daha fazla para alıyorsun tabî Türkiye'deki maaşla da geçinmek mümkün; ama zevklerinden kısarsan bir de tabi bir aile kurmazsan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Bir neden daha yazıcam, aslında en önemli neden. Şeriata giden Türkiye... AÇIKÇA sürüklendiğimiz bu şeriat yolunda bana yer yok. Görülüyor ki artık dönüşte yok. Çünkü hala kıt beyinler bu forumda dahi türbanın serbest kalmasını savunuyor. Kendilerini haklı görebiliyorlar dar beyinleriyle. Ve bu dar beyinliler ülkeyi istila etti, cahillik ülkeyi istila etti. Iran islam devriminden kaçan bir akrabamız 15-20 yıldır uyarıyordu "Türkiye'de iran yolunda!" diye. Kendi ülkesini bile ağzına almıyor artık. Artık durumumuz bu kadar "gerçekken" hayatı zehir etmenin alemi yok. Geçen gün Sivas katliamı görüntülerini tekrardan izledim... Dehşet verici. Ülkeyi o "hayvanlar" istila edecek. Bunu nasıl göremiyor bazı kişiler? Anlayamıyorum. İnanamıyorum. Yani zeka seviyesi için ne gibi bir terim kullanayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Türkiye 3. dünya ülkesi değil. çok ciddi bir mali geliri var, sadece ülkenin her yerine eşit yatırım yapılmıyor. istanabul gayet 1. dünya. Quibble said: babam 20 yildir Amerikada benim ise 10 yilim bi orda bi burda gecti.. Giden gitsin, kalan kalsin ben sadece bi kac noktaya deginmek istiyorum. Haftalik 1600$ maas alan garson; sanirim bunun icinde bahsisler var :) 1600$ cok iyi para bisey diemicem. Onun disinda bi sirketde ise girmediyseniz aylik alacak maasinizla zar zor gecinirsiniz. Cok heveslenmeyin. Yurt disina bi kere gidince sizi en etkileyen nokta insanlarin davranislari olacak.ozellikle 3. dunya ulkesi vatandasi iseniz, ki oleyiz. hadi irk ayrimini gectim, sokakta dayak yersiniz biri donup yardim etmez. Kendi basimin caresine bakarim derseniz eyw. ama yukarida da soylendigi gibi, Turkiyede yapamayan yurt disinda hic yapamaz. Akliniz calisiyorsa bu sisteme girin duzeltin yada kullanin.Rusvet verin, rusvet alin birakin dir dir etmeyi sistemi ayak uydurun. Para kazanmak, Turkiyenin bunca ekonomik acigini kullanmanin binbir yolu var.Kullanin.Yurtdisinda hayal bunlar. Ha kullanmak doru diil diyorsaniz, duzelttin.Ben mi ugrasicam diyorsanizda yolunuz acik olsun.Kimse karisamaz size. Kalmak ve gitmek isteyenlerin yazilarinin yarisi dogru yarisi yanlis. Bu ulkenin korunacak bi yani yok ama kullanilacak cok yani var. Birakin siyaseti ne bok yerlerse yesinler.madem bu kadar fazla insan RTE den nefret ediyor bu adam niye hala basbakan?.boyunuzun yettigi yerlerle ugrasin.yok youtube u banlamis, arastir IP ni yonlendir girersin youtube a.Ugrasmak zor mu geliyor? Heryerde ugrasacaksiniz. Turkiye guzeldir, havasi topragi farklidir.Insanlarini ozlersiniz.Taksi muhabbetlerini ozlersiniz. Bu arada Yurtdisinda Turk Turku s.ker.Varini yogunu almaya calisir.Kendi insanini dolandirir.Giderseniz onlardan biri olmayin. Sen niye gidip geliyorsun yada baban niye 20 yildir orda dersenizde, demeyin karisik o isler:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Sultanbeyli, Esenler, Bağcılar, GOP, Eyüp, Dolapdere, Tarlabaşı vs... de birinci dünya ha? Yani insan modeline bir bakalım overall'da. Tamam varoş Paris'te de var da. Hatta sağı solu yakıp duruyorlar bizdeki Gazi Mahallesinde olduğu gibi. İstanbul'un yarısından fazlası Anadolu'dan göç. Bir de İstanbul değildir sadece Türkiye, o yüzden Türkiye gelişmekte olan ülkedir, bu gidişle de hep gelişmekte olarak kalacaktır. İstanbul'un sadece bir kısmına bakıp, buraya çok para geliyor babs, o zaman biz geliştik demek. Dubai'ye bakıp bütün Arap yarımadası gelişmiştir demek gibi birşeydir. Ayrıca başka bir nokta, mali gelirle gelişmişliği ölçemezsin. Önümüzde petrol ihracatçısı ortadoğu gibi bir örnek varken hem de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 bariz geri kalmış bir ülkeyiz ve geri kalmış bir yaşantımız var. bunları anlayamayana, göremeyene anlatmak güç tabii. ama çok geri bir yaşantımız var. Bu milletin bazılarının küfrederek, bazılarının haklı bir şekilde sinirlenerek, bazılarınınsa dizlerini titreterek dedikleri "Amanıııın şeriat geliyor!" yaygarasından önce de böyleydi. bi oyuncu değiliz, katılımcıyız. bize gelen bir şeyler hep vardı. dün sağ sol idi sonra ılımlı islam kıyafeti giydirildi hobilerimiz yoktur (şimdi bunlara "senin yoksa yok! benim var" demek komedi olur genelden bahsediyoruz çünkü), sanata ve/veya kültüre ayıracak maddi gücümüz yoktur, gazete,dergi kitap alan kesim bile çok çok azdır. çocuklarınız zevk olsun diye yüzemezler çünkü alım gücünüz kışın havuzları karşılayamaz. çocuklar yalaşap yüzer profesyonel yüzemezler.. çocuk yüzücüler olmayınca amerikada oturan derya büyükuncu'ya kalırsınız yarışlarda örnekler çoğaltılabilir. ancak pakistan kadar olmasa dahi kötü bir durumdayız. acısa bile söylemek lazım. biz 3.dünya ülkesiyiz. geri kalmış bir ülkenin çocuklarıyız. ____ başka bir yere yazdığım yazı vardı aslında. konusu da kabaca "türkiye'de neden ekstrem sporlarda başarılı biri çıkmıyor?" gibi bir şeydi. tüm dünyada alt kültür destekler bu sporları. bizde alt kültür maddi olarak o kadar uzak ki bu sporlardan... nihayetinde sadece orta üst ve üst tabaka sahipleniyor. Bu sporları yapan gençlerin amacı da sadece kızları etkilemek ve 24/7hava atmak olduğundan ekstrem sporlar ülkemizde hiç gelişmiyor. ____ genelleme yapacak olursak vasat bir ülkenin vasat insanlarıyız. öne çıkanlar elbette olacaktır ama kabul etmeliyiz.. tamamen vasatız.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 master, doktora yapıp sonra yurt dışında bir kaç önemli birşey dönüp bulcam. buraya diğerlerinden daha üst kademede gelmezsen sindirirler seni direk önün kaparlar. Onların tepesine geçeceksin ki bir şey yapabilesin yoksa üniversitelerdeki kemikleşmiş profesörlerin çoğu birbirini yemekten öteye gitmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vampire6 Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2008 bugün çok fasla siyaset yaptım ve farkında olduğum gerçek sonu yakın gördüm gitcem evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 ben japonyaya gidicem yüksek lisans için. civil engineering Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Chemical said: Konu: Ülkeden kesin gidicem diyenler ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chaotic Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Sacros said: Chemical said: Konu: Ülkeden kesin gidicem diyenler ben. yolculuk nereye peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Quibble said: babam 20 yildir Amerikada benim ise 10 yilim bi orda bi burda gecti.. Giden gitsin, kalan kalsin ben sadece bi kac noktaya deginmek istiyorum. Haftalik 1600$ maas alan garson; sanirim bunun icinde bahsisler var :) 1600$ cok iyi para bisey diemicem. Onun disinda bi sirketde ise girmediyseniz aylik alacak maasinizla zar zor gecinirsiniz. Cok heveslenmeyin. Yurt disina bi kere gidince sizi en etkileyen nokta insanlarin davranislari olacak.ozellikle 3. dunya ulkesi vatandasi iseniz, ki oleyiz. hadi irk ayrimini gectim, sokakta dayak yersiniz biri donup yardim etmez. Kendi basimin caresine bakarim derseniz eyw. ama yukarida da soylendigi gibi, Turkiyede yapamayan yurt disinda hic yapamaz. Akliniz calisiyorsa bu sisteme girin duzeltin yada kullanin.Rusvet verin, rusvet alin birakin dir dir etmeyi sistemi ayak uydurun. Para kazanmak, Turkiyenin bunca ekonomik acigini kullanmanin binbir yolu var.Kullanin.Yurtdisinda hayal bunlar. Ha kullanmak doru diil diyorsaniz, duzelttin.Ben mi ugrasicam diyorsanizda yolunuz acik olsun.Kimse karisamaz size. Kalmak ve gitmek isteyenlerin yazilarinin yarisi dogru yarisi yanlis. Bu ulkenin korunacak bi yani yok ama kullanilacak cok yani var. Birakin siyaseti ne bok yerlerse yesinler.madem bu kadar fazla insan RTE den nefret ediyor bu adam niye hala basbakan?.boyunuzun yettigi yerlerle ugrasin.yok youtube u banlamis, arastir IP ni yonlendir girersin youtube a.Ugrasmak zor mu geliyor? Heryerde ugrasacaksiniz. Turkiye guzeldir, havasi topragi farklidir.Insanlarini ozlersiniz.Taksi muhabbetlerini ozlersiniz. Bu arada Yurtdisinda Turk Turku s.ker.Varini yogunu almaya calisir.Kendi insanini dolandirir.Giderseniz onlardan biri olmayin. Sen niye gidip geliyorsun yada baban niye 20 yildir orda dersenizde, demeyin karisik o isler:P Pek çok şeyde haklı olabilirsin ama "Türkiye'de yapamayan orda hiç yapamaz" gibi bir düşünceye katılmıyorum. Bu tamamen o giden insana kalmış bişeydir. Benim de arkadaşım gitti, burda liseyi bile bitirmeden. Amerika'da pizza dağıtıcısı olarak başladı, şimdi pizza restoranları zinciri oldu :) ona helal olsun diyorum. O çocuk burda iken dersleri fln 0 dı ya. Abartmıyorum yani, basket oynuyodu anca zaten öyle bi bursla gitti. Yani yapan yapar. Akıllı adam gider Irak'ta iş kurar, orda olmayan şeyleri ithal eder kırar parayı. Yurtdışına gidip yalnız yaşayacaksan kendini de koruyacaksın ayrıca. Dayak yemiceksin :D Edit: Ha bu arada, rüşveti, sistemi vs. düzeltmek kolay bişey mi o kadar? :) o biraz hayal geliyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Nosfe said: Heralde ilk defa paticiğe gelip bu konuyu okuyan biri "Vay be ne nitelikli ne eğitimli insanlar varmış burada, Türkiye'de harcanıyorlar " der. Fakat kimin ne olduğunu bilenler için şu yazılanlar o kadar komik ki.Kendinizi kandırmayın, Paticik ahalisi şu üçünden oluşur: -Hala lise sıralarında pinekleyen ergenlik bunalımdaki çocuklar -"Türkiye şartlarında" bir üniversite kazanamamış baba parasıyla "özel" üniversite okuyanlar -Hakkıyla kazandığı okulu bitirmiş ya da bitirmemiş üç beş azınlık Sadete gelirsek; 4 senedir ODTÜ öğrencisiyim daha bir defa "Yağğ ben Türkiye'de harcanıyorum beee" diyeni duymadım. "Önce okulunu bitir ya da bırak adam ol da öyle konuş!" derler adama çünkü. 3luden degil 4luden olusur 4. Anne babasinin mali durumu ozel okula gondermeye yeterli olmadigi icin, veya ozel okula gitmedigi icin kendini birsey sanan, ozel okula gidenlere camur atmaya calisan genclik. (bkz: Nosfe) Ozel okullara girenler hakkiyla girmiyor mu yani? sdfd Turkiye'deki ozel okullarin buyuk kismini odtuye tercih ederim sahsen. Annemizin babamizin imkani varsa neden okumayalim ki daha iyi bir ortamda, yani sana ne oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Nosfe said: Sadete gelirsek; 4 senedir ODTÜ öğrencisiyim daha bir defa "Yağğ ben Türkiye'de harcanıyorum beee" diyeni duymadım. "Önce okulunu bitir ya da bırak adam ol da öyle konuş!" derler adama çünkü. ODTU dedigin yer Tr sartlarinda iyi bi yer,dunya siralamasinda yeri ne haberin bile yoktur ? TR den gitmek isteyenler de okulunu begenmedigi icin degil ulkeyi begenmedigi icin zaten genelde.Odtu de okumak insana vizyon katmiyo demek ki , dar goruslu yorumlar yapmissin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Tayyip ve onun gibi yobaz dinclerin yönettiği, laikliğini kaybetmekte olan bir ülkede yaşanmaz. Zira yakın gelecekte ya İslami darbe olacak yada askeri. İki ucu da kirli yani değneğin. Kaldı ki şansım olursa gerek halkının mentalitesiyle, gerek yaşam standardlarıyla çok daha gelişmiş ülkelerde yaşama şansım varsa düşünmem bile. PS: Evet evet vatan hainiyim, kötüyüm ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Chaotic said: yolculuk nereye peki? yurt dışı işte. şurası demiyorum. ait hissetmiyorum kendimi herhangi bi yere, yurt dışını da çok gezip dolaşmadığım için bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 DiadanLocke said: Quibble Quibble said: babam 20 yildir Amerikada benim ise 10 yilim bi orda bi burda gecti.. Giden gitsin, kalan kalsin ben sadece bi kac noktaya deginmek istiyorum. Haftalik 1600$ maas alan garson; sanirim bunun icinde bahsisler var :) 1600$ cok iyi para bisey diemicem. Onun disinda bi sirketde ise girmediyseniz aylik alacak maasinizla zar zor gecinirsiniz. Cok heveslenmeyin. Yurt disina bi kere gidince sizi en etkileyen nokta insanlarin davranislari olacak.ozellikle 3. dunya ulkesi vatandasi iseniz, ki oleyiz. hadi irk ayrimini gectim, sokakta dayak yersiniz biri donup yardim etmez. Kendi basimin caresine bakarim derseniz eyw. ama yukarida da soylendigi gibi, Turkiyede yapamayan yurt disinda hic yapamaz. Akliniz calisiyorsa bu sisteme girin duzeltin yada kullanin.Rusvet verin, rusvet alin birakin dir dir etmeyi sistemi ayak uydurun. Para kazanmak, Turkiyenin bunca ekonomik acigini kullanmanin binbir yolu var.Kullanin.Yurtdisinda hayal bunlar. Ha kullanmak doru diil diyorsaniz, duzelttin.Ben mi ugrasicam diyorsanizda yolunuz acik olsun.Kimse karisamaz size. Kalmak ve gitmek isteyenlerin yazilarinin yarisi dogru yarisi yanlis. Bu ulkenin korunacak bi yani yok ama kullanilacak cok yani var. Birakin siyaseti ne bok yerlerse yesinler.madem bu kadar fazla insan RTE den nefret ediyor bu adam niye hala basbakan?.boyunuzun yettigi yerlerle ugrasin.yok youtube u banlamis, arastir IP ni yonlendir girersin youtube a.Ugrasmak zor mu geliyor? Heryerde ugrasacaksiniz. Turkiye guzeldir, havasi topragi farklidir.Insanlarini ozlersiniz.Taksi muhabbetlerini ozlersiniz. Bu arada Yurtdisinda Turk Turku s.ker.Varini yogunu almaya calisir.Kendi insanini dolandirir.Giderseniz onlardan biri olmayin. Sen niye gidip geliyorsun yada baban niye 20 yildir orda dersenizde, demeyin karisik o isler:P Pek çok şeyde haklı olabilirsin ama "Türkiye'de yapamayan orda hiç yapamaz" gibi bir düşünceye katılmıyorum. Bu tamamen o giden insana kalmış bişeydir. Benim de arkadaşım gitti, burda liseyi bile bitirmeden. Amerika'da pizza dağıtıcısı olarak başladı, şimdi pizza restoranları zinciri oldu :) ona helal olsun diyorum. O çocuk burda iken dersleri fln 0 dı ya. Abartmıyorum yani, basket oynuyodu anca zaten öyle bi bursla gitti. Yani yapan yapar. Akıllı adam gider Irak'ta iş kurar, orda olmayan şeyleri ithal eder kırar parayı. Yurtdışına gidip yalnız yaşayacaksan kendini de koruyacaksın ayrıca. Dayak yemiceksin :D Edit: Ha bu arada, rüşveti, sistemi vs. düzeltmek kolay bişey mi o kadar? :) o biraz hayal geliyor bana. helal olsun tabi arkadasina.. rusveti sistemi duzeltmek tabiki kolay degil kardes. pizza restoranti zinciri acmak da kolay degil ama..pizza dagitarak baslamis arkadasin, sistemi duzeltmek icin baslancak yer vardir elbet. ben aciklamayim bunlari simdi tsk gelir alir beni simdi :P ya onu bunu gec, kacmak kolayina geliyorsa "gitmek isteyenlerin", kacmakda yerine gore yiitliktir.kimse gitmeyin demicektir, orda yapabilecegine inanan gitsin orda yapsin, giderken "topragina" b.k atip gitmesin sadece.benim yazdiklarim dostca bi uyaridir :) tavsiyedir. hadin ii geceler herkeze edit: dayak meseleside, yanlis yerde yanlis zamanda yanlis hareketleri yaparsan yersin dayagi :) ama uslu olursan tabiki yemezsin dayak mayak.. turk milleti ama illa bi dayilanacagi tutar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 kithnos said: Dar görüşlüsün mADmaXimus said: bıdıbıdı Daha okuduğunuz anlamaktan acizsiniz; ben ODTÜ süper demedim sadece bulunduğum ortamdan örnek verdim. İkincisi özel okulların varlığı adil değildir bu kadar basit. Benim ilk yazdığımda söylemeye çalıştığım şey ne yurtiçi ne de yurtdışı bi farklılık yapacak niteliği sahip olmadığınızdı; zırvalayarak kanıtladınızi tebrik ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KahnX Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2008 tartısma yaratanları sevmiyorum... banbanbanbanbanban Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 selam. bende bişi yazayım dedim. bye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2008 Yanlış topik pardon :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar