axedice Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 15bin lira civarı otomatik vites bi araba düşünüyorum, büyük ihtimalle Corsa olucak. Yalnız arabadan hiç anlamam, nerden nasıl alacağıma dair bi fikrim de yok. Sahibinden yada arabam.com gibi sitelerden almayı düşünmüyorum, kazalı olur motorunda sorun olur vs. diye korkutuyor insanlar. Bu durumda galerilere mi bakmalayım ne yapayım? Ve ikinci el araba alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Maedhros Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 evet bende merak ediorum banada yarıyacak bu bilgiler
prozzak Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 axedice said: 15bin lira civarı otomatik vites bi araba düşünüyorum, büyük ihtimalle Corsa olucak. Yalnız arabadan hiç anlamam, nerden nasıl alacağıma dair bi fikrim de yok. Sahibinden yada arabam.com gibi sitelerden almayı düşünmüyorum, kazalı olur motorunda sorun olur vs. diye korkutuyor insanlar. Bu durumda galerilere mi bakmalayım ne yapayım? Ve ikinci el araba alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Galeriden alacagin arabanin ne garantisi olacak peki ? Asil galeriden korkmak lazim. Sahibinden.com dan arabayi bulacaksin. Sözleşip araci servise sokacaksin ve motorunda sorun mu var kazali mi anlayacaksin. Bu kadar basit. Yalniz özel servisin yoksa o markanin bünyesinde bulunan bir servise sokman önemli.
Pasha Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 http://www.g2.com.tr/ boyle bi yer var, bi bak istersen :)
Vodan Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Aklı olan galeriden araba almaz. Tanıdık falan değilse hiç bulaşmayın o işe. Kilometreleriyle oynuyorlar 70 binde diye alıyosun aa araba 140 binde.. DOD var istersen. Dod.com.tr doğuş otomotivin 2. el satış firması. Nispeten daha güvenilirdir. Ayrıca bazı arabalara 2. el olsa dahi garanti veriyorlar.
fede Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 araba pazarından alınailir pekala. gidip seçersin kafana göre. sonra sanayide bi modif. ohh mis
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2008 baltazarim en son jaguar soruyordun yanlis hatirlamiyorsam, vazgectin heralde =] 2. el araclar hakkinda soyle genelgecer dikkat edilmesi gerekenlere gelirsek; Oncelikle arac sahibine bilmedigini belli edersen araci ballandirir da ballandirir, pazarlik payi birakmaz. Aracin kusurlarini gorebilecek ve de alacagin modelle ve paketlerini az cok bilen biriyle birlikte gitmen senin karina olur, adama cehalet payi olan 400-500 lirayi birakmamis olursun. Sonra adamla prensipte anlastiktan sonra aracin servisinden ekspertiz icin randevu alirsin, veya doluluk oranina gore hemen de alabilirler bilmiyorum hic belli olmaz. Boyasina, karoserde ezik,vuruk vs olmasina, km sine gore degismis parcalarina ve de onceden goturdugu servis kayitlarina bakilmali. Sozum meclisden disari, adam cakal gozukuyorsa ekspertizi adamin kendi servisinden almak mantikli olmayabilir, kendi ustasiyla konusup arabayi oldugundan iyi gostermek gibi cinlikler yapilabiliyor, o yuzden gidilmeden servis kayitlarina bakilmali. Bununla birlikte servis kayitlarinda hep ayni kisinin ismi olmasida onemli, satici aracin ilk sahibi degilse kendisi arabaya bakmis olsa dahi ondan oncesi mechulse dikkat edilmeli. Rapordan sonra bi daha kucuk bi pazarlik edilip noter islemlerine baslanir, ayrica su siralar vergiler odendigi icin biraz beklemek belki mantikli olabilir, netekim arabayi alir almaz km yapmadan vergisi vermek koyar heralde biraz. veya bu gercegi saticiya izah edip onun icinde indirim istenebilir. Sonucta pazarlikta yuzsuzluk olmaz, zorlayabilecegin kadar zorlamalisin... Araci aldiktan sonra baska bi topic acarsin, =P kolay gelsin
axedice Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Arabadan biraz anlayan bi tanıdık çıktı bize de yakın oturuyormuş, onla şu karfurun arkasındaki ikinci el araba mekanına gidip bakıcaz. Servis ve ekspertiz fikri aklıma gelmemişti onu da yapayım. Şimdi derdim renk, böyle saçma salak kırmızı angut mavisi falan garip renklerde arabalar var inşallah adam gibi bişey bulabilirim. Jaguar fikri de hala var aklıma valla çok şekil araba :P Ama işte masrafı şusu busu olucak gibi değil ekonomik bişey arıyorum.
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Ben sahsen arabayi gormeden once kagit ustunde inceleyip fiyatlarini vs karsilastirmak isterim. Fikir sahibi olup sahibiyle konustuktan sonra zaten satici rengini belli eder. Fakat arabayi baska arabaya bakmadan direk gorursen fiyati ve ederi hakkinda bilgi sahibi olmadan sadece satinin ticari becerilerine ve agzinin laf yapma oranina kalirsin. Oyuzden herhangi bi yere bakmadan once, ve kesinlikle galerilere bakmadan(ben gicigim) araba.com ve daha once yazilmisti sanirim, dod gibi ikinci el arama sistemlerinden fiyatlari, km leri, donanimlari ve senelerine gore fiyatlarini etud ettikten sonra arabayi gor. Birde sadece corsa alicam diye gitme bence, ne kadar kapali olursan o kadar cok sans kacirirsin, ayni ozellikler ve fiyat araliginda diger seceneklerinide gozden gecirmende fayda var, kiyas yapabilmen adina.
Quibble Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 daha yeni bir 2. el araba almis biri olarak deneyimlerimi paylasayim.. ilk olarak ben 3 ay boyunca fiyat karsilastirmasi yaparak basladim ise. her model, her kasa ve her marka.kisitli parayla alinabilecek araclari ve alinsada ekonomik olmayacak araclari ayirdim.[eger cok begenseydim ekonomik yada degil alirdim :)] goruntu, kasa ve motor bakimindan elimde kalanlari elemeye soktum ve sonuc olarak elimde sayili arac kaldi.Buradan sonrasi zevke kaliyor zaten :).. Renk, motor, kasa gibi ozellikleri degerlendirerek bi Alfa 145 begendim kendime. Pazarlik: 2. el arabada bulunan en ufak (icerde yada disarda) cizik, bakimsizlik vs. herseyi saticinin yuzune vurarak fiyati dusureceksin.Cok temiz olsa bile 500-600 ytl pazarlik payi kafadan oluyor zaten. Kendi ustani goturmen yararina olucaktir.Yada arac bi servise kayitli ise aracla birlikte servise gidip gecmiste yapilan butun servis islemlerinin dokumanini iste, ustune motoruna ve elektirik duzenini gozden gecirttir. Sonra zaten noter islemleri, noterde alim/satim islemleri yaklasik 250 ytl tutuyor. Ruhsat cikartmak icinde eger muameleci ilgilensin diyorsan noterden vekaletname(sanirim :) ) almayida unutma. Ruhsat islemleri 2-3 gun max. ve 300-350 ytl civari tutuyor.(trafik sigortasi 170 kusur olmus). ayrica yukarida dendigi gibi sadece Corsa diye gidersen firsatlari kacirirsin. Not:Yanlisim yada eksigim varsa kimse kusura bakmasin.optum :P
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 18, 2008 Selam, DOD'a gittiğin araca bilgisayardan bakıp, sana durumunu söyleyecek. O ekrana bakmak istediğini söyle. Her halt var orada :P Araç alındığındaki şikayetlerden tut da değişen parçalara kadar. Saygılar.
eisenheim Mesaj tarihi: Ocak 19, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 19, 2008 otopazarına git ve bi tanıdığının ustası filan varsa al onuda götür yanında..yada önce arabayı bul ondan sonra ustaya götür usta baksın..
Öne çıkan mesajlar