Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Volkswagen Passat CC

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

NTVMSNBC said:
Sedan modeli ile aynı platform üzerine kurulan CC daha geniş daha alçak ve daha uzun. Tavanın en yüksek noktası sedan modelinden 5 santim daha alçak.

CC tam 4 kişilik bir otomobil. Arka koltuğun ortasında minder yerine saklama gözü kullanılmış.

VW, CC’nin Mercedes-Benz CLS’nin rakibi olduğunu ifade ediyor. Lüks tasarlanmış araçta otomatik park özelliği ve istenmeden şerit kaybetmeyi engelleyen sistem gibi, teknolojik yenilikler kullanılmış.

Hem spor hemde konforlu sürüş sunabilen CC, DDC (dinamik sürüş kontrolü) ile donatılmış: aracın direksiyonunu ve süspansiyonunu sertleşip yumuşatmak mümkün.

Araçta güçleri 140 ile 300 beygir arasında değişen motorlar kullanılacak.

Görseller

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Sileyim, buyur açı ver. Bir başlığın aramızda lafı olmaz :D

Bana biraz garip göründü ama garip nokta neresi bilemedim. İç tasarımda alüminyum kaplama soğukluk katıyor. O bölgenin de ahşap olması sıcak bir atmosfer yaratırdı bence.

Ön farları da köşesinden tutup geriye doğru çekmişsin gibi duruyor. Sanki fazla özenilmeden yapılmış, hani aceleyle yetiştirmek ister gibi. Yerden yüksekliği biraz daha düşürülmeli gibi bu arada. Arka tampon eteği sebebiyle dötü kalkmış izlenimi var :P

Direksiyon ise lüks izlenimi vermekten uzak; normal ile spor arasında kararsız kalmış gibi. Daha tok bir his verilebilirdi.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:
Selam,

Sileyim, buyur açı ver. Bir başlığın aramızda lafı olmaz :D

Bana biraz garip göründü ama garip nokta neresi bilemedim. İç tasarımda alüminyum kaplama soğukluk katıyor. O bölgenin de ahşap olması sıcak bir atmosfer yaratırdı bence.

Ön farları da köşesinden tutup geriye doğru çekmişsin gibi duruyor. Sanki fazla özenilmeden yapılmış, hani aceleyle yetiştirmek ister gibi. Yerden yüksekliği biraz daha düşürülmeli gibi bu arada. Arka tampon eteği sebebiyle dötü kalkmış izlenimi var :P

Direksiyon ise lüks izlenimi vermekten uzak; normal ile spor arasında kararsız kalmış gibi. Daha tok bir his verilebilirdi.

Saygılar.

Cok ahsap olmasindan ziyade alüminyum ile harmanlanmasi bence hos olmus aslinda. Yeni mondeo nun icini düşün bir de..

Ön far grubu için aceleye gelmiş demek hata olur. Passat tan itibaren benzer far gruplari geldi. Once passat sonra makyajli toureg passat cc ve tiguan ayni tip farlara sahip.

Vw nin amaci zaten sporcu bir "volks" wagen yapmak :) ondan direksiyon unda standart olmasi normal

Bence sen hala önyargını yenememişsin vw için :)
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ön yargı :P

Ya aslında VW firmasına sempatim var (acaba neden :P)
Fakat tasarımları eblek oluyor hep.

Misâl Jetta ve yeni Passat.
Golf desen bayanlar için mi yoksa sportif bir gençlik rüyası mı? Bir otomobil ikisi birden olamaz. 2 tampon altı etek, bir eşik, bir de spoiler ile sportif ruh olmaz ki.

Bence şu tasarım çizgisi, özellikle de stop tasarımları, elden geçirilmeli. Ben çizgisel stop hatlarını seviyorum. Veya piyasada yuvarlak stop grubu olup da çok takdir ettiğim birçok marka var, onlara bakıver. Hoş benim görüşüm literatür değil ama çirkinler işte :P

VW ve malzeme kalitesi zaten aşikâr :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:
Selam,

Ön yargı :P

Ya aslında VW firmasına sempatim var (acaba neden :P)
Fakat tasarımları eblek oluyor hep.

Misâl Jetta ve yeni Passat.
Golf desen bayanlar için mi yoksa sportif bir gençlik rüyası mı? Bir otomobil ikisi birden olamaz. 2 tampon altı etek, bir eşik, bir de spoiler ile sportif ruh olmaz ki.

Bence şu tasarım çizgisi, özellikle de stop tasarımları, elden geçirilmeli. Ben çizgisel stop hatlarını seviyorum. Veya piyasada yuvarlak stop grubu olup da çok takdir ettiğim birçok marka var, onlara bakıver. Hoş benim görüşüm literatür değil ama çirkinler işte :P

VW ve malzeme kalitesi zaten aşikâr :D

Saygılar.

Tasarimlari cokta ebleh sayilmaz:)

Vw, iroc ve sonrasinda golf 6 ile daha keskin cizgilere sahip olacak ama stop grubu hep yuvarlak hatlar olacak gibi geliyor. Audi ile aralarinda farki korumak namina.

Sunu kabul etmek lazim vw nin tasarimi asla senin istedigin audi cizgisine yaklaşmayacak :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben beğendim ama aklımda 2 şey var.

1. si volkswagen, halkın arabası statüsünden uzaklaşmak mı istiyor? 4 kapı coupe olayı lüks segmente ait bir sınıf çünkü. 4 kapı coupe olayını yapabilecekleri bir sürü marka da var ellerinde zaten... audi porsche, bunlar da yapıyor zaten A7 panamera falan..

2. si halkın arabası olacaksa, yani fiyatı düşük olacaksa, kendi kendine satışlarını düşürmeyecek mi VW? Çünkü bu araç passatla yakıt bir fiyata satılacak olursa orijinal passat ı tercih edeceklerin sayısı epey azalacaktır.

bi de şu iç mekan işini çözemedi volkswagen. passat dışardan güzel bir araba, ama içi çok monoton, kötü bence... bu da öyle olmuş biraz
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yepp... CC olarak lanse edilmiş.

Yanlış hatırlamıyosam VW'nin rekabet stratejisi şöyleydi;

Audi vs BMW
VW vs Mercedes
Seat vs Alfa Romeo
Skoda ise VW'nin yerini alacak

Bu strateji ne derece değiştirildi veya revize edildi bilmiyorum ama 6-7 sene evvel böyle bir açıklamaları vardı.

Amaçlarına ne derece ulaştılar veya ne derece doğru yoldalar tartışılır. Esas olan şudur ki; VW=halk arabası imajı eskisi gibi ekonomik araç anlamına gelmeyecek. Ama hâlâ satışları çok iyi, o ayrı :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...