Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban sorunu mutabık oldugumuz bir cümleye bakar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Thaumiel said:
Faşizm kurtuluş yoludur. 1-2 sabun yap bunlardan bi daha türban diyorlar mı? Bir daha takıyorlar mı?

Senin dediğin vahşilik .. kurtuluş yoluyla bir alakası yok .. Tüm ülkenin %60'ını yok etmek.
Mesaj tarihi:
Thaumiel said:
Faşizm kurtuluş yoludur. 1-2 sabun yap bunlardan bi daha türban diyorlar mı? Bir daha takıyorlar mı?

ondan sonra ver elini pkk ver elini amerika ver elini yeni bir sevr,ülkeye güle güle.
Mesaj tarihi:
Ha bu şekilde ülke gitmiyordu yani. Pardon ben pek kavrayamamışım ülke durumunu.

Ki faşizm ile bu ülkenin gitceğine inanmıyorum. Faşizm ile beraber acımasızlığıda kafana yazmalısın. Hitler mantığını uygulamalısın. Eğer ben kurtulcam diyorsan tabii. Yoksa zor. Ben aydınlık dağıtayım, bilgilendireyim falan ayakları tutmaz. Burası Türkiye arkadaşım. Bilgilendirmek için verdiğin kağıdı okumadan suratına sırıta sırıta yırtarlar.

Eğer bir şeyler değişmeliyse bu ülkede kan dökülmelidir.
Mesaj tarihi:
cicibebe said:
allahalla dengesiz misin? diğer başlıkta bambaşka konuşuyorsun?

Arkadaşım ne bambaşkası? Ben ''Demokratikim diyorsan izin vermelisin'' diyorum. Yani o kadar yazıyı sadece ''Bu çocuk nurcu lan'' diye okuduysan bilemem.

Ben istemem. Ki ben demokratik bir insanda değilim. Bak. İtiraf ediyorum. Demokratik bir insan değilim. Faşistlik var biraz bende. Belki çok fazladır ama ben daha tam olarak keşfedememişimdir.
Mesaj tarihi:
Bahçeli de ortaya bir fikir attı. Anayasada yapılacak değişikliğin hangi maddede ve nasıl yapılacağı konusunda mutabakata varacaklar işte. Bu konuda kimlerin karar alma hakkına sahip olduğu zaten anayasada belirtilmiş. Mesela meclisin hakkı var, yargıtay başkanının yok.

Siyasi de olsa, inanç gereği de olsa bireysel haklar çerçevesinde üniversiteler başta olmak üzere kamusal alanlarda(her ne demekse?) isteyenin istediğini giyebilmesi taraftarıyım. Zaten anayasada ya da yasalarda olmayan bir maddeyle, anayasa mahkemesinin getirdiği yorumlarla bu ülkede uygulanan başörtüsüyle (özellikle türban demiyorum kendimizi kandırmanın bir anlamı yok, hepimiz okumuş akıllı çocuklarız) üniversitelere girme yasağı görünen o ki bugün değilse yarın ortadan kalkacak. Bahçelinin yaptığı öneri de bu konuda gayet makul görünüyor, isterse Hintli de kafasındaki sarıkla üniversitelerimizde okuyabiliyor bu değişiklikle.

Mantıklı olduğu sürece insanların endişelerine kulak verme taraftarıyım aynı zamanda; ama okuyoruz işte ha patide ha siyasilerde ha aydınlarımızda kel başa şimşir tarak bir mantık zinciri sonunda üniversitelerde isteyenin istediğini giyebilmesine izin verilmesi durumunda ülkeye şeriat gelecek havası estiriliyor.

Sevgili arkadaşlarım, eğer ki şeriat bu ülkeye gelmek için üniversiteye türbanın girmesini bekliyorsa; bu ülkeye şeriat zaten gelmiştir. Üniversitedeki türbanla şeriat arasında bir alaka görmediğim gibi bu ülkeye şeriat geleceğine de inanmıyorum.
Mesaj tarihi:
Bugün türban yarın kürt öbür gün alevi derken ülke bölünüyor, ayrı uçlar oluşturuluyor. Zamanı geldiğinde bir taraf tutulacak ve diğerleri ezilecek.
Mesaj tarihi:
Üniversitelerde siyasi sembollerin serbest bırakılabilmesi için, önce kamusal alan dışında da siyasi sembollerin serbest bırakılabilmesi lazım. Bir yanda Kürtlerin kültürel hakları, alevilerin bir din olarak varlığı tanınmazken; öte yanda bu düzenleme ile isteyen istediği gibi okula girecek diyemeyiz.

Türbanın serbest bırakılacağı açık. Zira halk bu yönde iradesini ortaya koydu. Türban yasağına destek veren partilerin toplam oy oranı yaklaşık %25'te kaldı. Ancak bu serbest bırakmanın; özgürlüklerin yükseltilmesi ve demokrasi adına yapıldığını söylemek takiyyedir. Zira türbanı kullanan (sünni müslüman) çoğunluk dışındaki grupların üzerindeki baskı tüm hızıyla devam ediyor. Bu yasalar çıktıktan sonra da boynunda haç ile Sütçü İmam Üniversitesi'nin kapısından girmek yürek ister.
Mesaj tarihi:
Boyle birsey yok.AKP veya MHP e oy veren otomatik olarak turbana destekmi vermis oluyor ? Sacmalik

Ikincisi turbani istemeyenler bu ulkenin vatandasi degilmi ? Eger hukumet vatandaslarinin %1'inin bile haklarini cigneyecekse hicbir bok yapamaz , yaparsa dava acilir iptal edilir , eger bagimsiz bir yargi varsa ulkede.
Mesaj tarihi:
Daha önce alamamış olması Türkiye'nin geçirdiği toplumsal değişimin sonucu. 1970'lerden önce Türkiye'de henüz nüfus ağırlığı kırsal kesimdeyken siyaset şehirlerde yapılıyordu. AP DP gibi muhafazakar oluşumlar birkaç söylemle kırsal kesimdeki muhafazakarların oylarını topluyordu. Ama kendileri şehirli ve büyük ölçüde laik olan bu adamlar; muhafazakar kesimi temsil ediyordu. Köyden kente göçün doruğa ulaşması ve küçük şehirlerde sermaye birkimi (anadolu kaplanları mevzusu) ile kırsal kesim muhafazakarları kendileri siyaset yapmaya başladılar. Cumuhuriyetin temel değerleri ile sorunları olan ve kendilerini dışlanmış hisseden bu kesimin siyasetine ABD'de örtülü ve açık destek vermiştir. Bu kırsal muhafazkar kesimin ağırlığı her seçimde artarak (özellikle 12 Eylül'den sonra önleri açılmıştır) sonunda bu noktaya vardı. Burada sevindirici belki bir nokta varsa o da ikinci üçüncü kuşakların şehirlileşmesi ile kırsal kesimden gelenlerin daha modernleşeceğini varsayabiliriz. ( en azından umabiliriz )
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...