SandroNightFall Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Eveeeet en sonun da açılacak olan "Frp Hanı"nı sizlere biraz anlatıcam ve daha sonra resimleri, inşaat olursa planlarını, bina kiralanıcaksa binaların resimlerini falan da buraya koyucam. Ama şimdilik elimde resim yok. Hanı geniş bir şekilde anlatmaya çalışacam ama mutlaka eksiklerim olur ve onlarıda daha sonra resimlerle beraber açıklarım. Bu sırada sizden gelicek tüm sorulara eleştirilere ve diğer şeylere açığım. Açıklamalara geçmeden önce burayı arkadaşımın ve dayısın vede Amcamın ortaklaşa çalışmalarından sonra kurulacağını söyliyim. Yani 3 kişi ortak bir şekilde cafeyi kurucak. Amcam Amerika'da kalmakta ve gelicek olan tüm frp materyallerini kendisi ayarlicak. Şimdi açıklamalara yani merak edilen konuya geçelim; Yer: İstanbul. Avrupa veya anadolu kısmı hakkında bişi söyleyemem çünkü kiralama yada inşa etme olayına bağlı.Aşşada yazıyor. Yapı: Binanın 3 veya 4 katlı olması planlanıyor. Neden 3 veya 4 dediğimi birazdan açıklicam. Minimum cafenin 1000metrekare yada yakın miktarlarda olması planlanıyor. Bodrum katı için kütüphane düşünülüyor. (oha kütüphane dediğinizi duydum gibi geldi sabırlı olun açıklıyorum) Şuanda standartlara uygun bina aranıyor veya parada anlaşılırsa binayı inşa edicez. Ki binayı inşa edersek bilinki acayip süper bir yer olur çünkü inşa eden insalar yani mimarların başında benim gibi "FRP"ci insanlar bulunuyor. Eee buda demek oluyorki bina manyak güzel olur. Ama kiralık bina bulmak para bakımından çok daha cazip. Neyse bu konu bir kaç hafta içersinde netlik kazanır. Genel olarak Cafenin içeriği: Şİmdi bu konuda şunu söyleyebilirimki Bu cafe bir han tarzında inşa edilecek. Yani ilk kat ve büyük olasılıkla diğer katlar han gibi olucağından daha çok frp mekanı olucak. İçeriye girdiğinizde sizi han müzikleri karşılicak. İçeride muhabbet eden insanlar barın arkasında bir hancı olucak. İçerde kesinlikle modern dünyaya ait bişi olmamaya uğraşılacak. Yan buda demek oluyoki ışıklandırmalar tamamen meşaleler ve gaz lambalarından oluşacak. Masalar ahşaptan, camlar ise buğulu ve dışarıyı hiç göstermeyen şekilde olucak. Isıtma sistemi üzerinde henüz kararveremedik. Çünkü bir şömine (büyük bir tane) yaptırmayı ve buralardan ısınma sağlamayı düşündük. Fakat bina kiralarsak büyük olasılıkla bu imkansız olucak. Ve hanımız doğalgazla ısınıcak. :lol: Han duvarlarına tahtalar vs yerleştirmeyi yani içeri giripte mermer duvarla karşılaşmayın diye bir şey planşıyoruz ama bu gene kiralamakla alakalı ve sözleşmede karşı tarafın kabul etmesine bağlı. Ama büyük olasılıkla olucak çünkü bu önemli bence. İçeride RP yapmak azda olsa zorunludur. Yani gelipte hancıdan bana bi kola bide hamburger derseniz olmaz. İçerde uygun yemek ve içicekler olucak. Buda demek oluyoki kola gazoz ve türevleri şimdilik olmicak gibi gözüküyo. Yada genede koyarız ama rengini falan değiştiririz yani "Saklı Kent" cafede olduğu gibi "mana iksiri" yada "yaşam iksiri" falan olur. Ki güzel olabilir. Her birimiz hancıların nasıl tipler olduğunu biliriz. Genel olarak şişman ve aç gözlüdürler. Bizim hancımız az şişman ve az açgözlü olucak. Yani büyük olasılıkla "BEN!" :-) Ben olsamda olmasamda hancı rp yapıcak sürekli ve rp yapanlara aynı ölçüde yaklaşıcak. Duvarlarda ise Kılıç, balta, kalkan ve türevleri asılacak. Tabi amerikada fiyatlar acayip pahalı veya acayip ucuz. Tabi ucuz olanlar ne kadar iyidir bilmiyorum ama bu konuyu daha sonra detaylı olarak ve hatta gelicek olanların resimleriyle beraber buraya eklicem. Yerler ise gene dediğim gibi büyük olasılıkla baştan aşşağı yapılıp tahtadan veya türevlerinden olucak. Üçüncü katta oyun odaları olucak ve ortalama 5 veya 6 adet olması planlanıyor. Her odada bilgisayar olup olmicağı tartışma konusu ve burada sizden gelicek tepkilere göre (ve tabi fiyatlarına göre :-) )değerlendirilecek. Dördüncü katta ise (ki olucakmı bilmiyorum) oyuncuların kalması için odalar olucak. Herbiri oldukça güzel dizayn edilecek ve fiyatlarıda makul düzeyde olucak. (Gece uyurken kapınızı kitleyin yoksa bir hırsız gelip boğazınızı deşebilir, ki böyle bir yerde rp adına böyle şeyleri yapmayı fena halde düşünebilirim ona göre :D ) Bodrum katını sona sakladımki meraklanın diye.. Bodrum katında şuana kadar ne kadar FRP ile ilgili kitap, dergi ve yakın şeyleri çıktıysa bulunacak. (Magic kartlarıda konulması tarafımdan belirtildi ama bilmiyorum kesin deil) Burada istediğiniz kadar kalabilir ve istediğinizi okuyabilirsiniz. Aşşada görevli eleman sizi sürekli izlicek ona göre.. Bu yüzden kitap ve dergileri yerlerinde bırakırsanız sağlınız için iyi olur. Yoksa muhafızlar sizi bir güzel pataklar. Ki duyduğum kadarıyla duvarlardaki aksesuarlar bir işe daha yarayabilicekmiş. Cafe(pardon han) içersindeki müzikleri açmak gerekirse asla ve asla pop-metal-rock-türkü-arabesk(oha) çalınmicak! Sadece ve sadece han müzikleridiye bir klasörde topladığımız hafif ve güzel şarkılar olucak. Aydınlatma konusu ise kesinlikle duvarlarda bulunan meşale ve gazlambaları vede mumlarla olucak. Daha şuanda aklım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mountaindew Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paradigma olsun ismi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jarlaxle Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Girişte hiçbir teknolojik hizmetten faydalanmayıp(gaz lambası şömine ısısı vs) diğer odalarda bilgisayar ve başka donanaımların olması dumur katsayısını arttırır.İkisinden birini seçmen daha doğru olur,frp her şekilde oynanır zaten bence sadece frp odalarını o şekilde dizayn et.Nasıl olsa teknolojiyi hiçbişekilde çıkaramazsın,en basitinden herkezde olan cep telefonu vs konsepti bozar.Umarım isteğin gibi güzel bir yer olur.Bu tür girişimler desteklensin :)[hline]My purpose is a very clever answer to a situation you couldn't understand. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lidriel Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 hmmm bence cok hoş bir proje... Eğer hanınıza bir ozanın uğramasını isterseniz arada bi bunuda ayarlayabilirim :) mekan istanbulda mı olacak? İsim olarak türkçe bişi bulmak lazım içerde rp yapılacağına göre isimde buna uymalı... Aklıma bişi gelirse yazarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fist4n Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 top patladı deermişim. :P[hline]icq:3500388 Champions League Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 ben çıkmam sizin handan. Allahım bu günleri de mi görecektik. Umarım yalan olmaz proje ve oyun masrafları falan da pahalı olmaz. Kendimizi arada bi baldur's gate de sanmak kadar güzel birşey olamayacağı kanaatindeyim. Hayali bile güzel çok sağolun şimdiden. Not: Umarım istanbulda ve merkezi bir noktada olur(beşiktaş, taksim, kadıköy gibi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Kulaga cok guzel gelıyor ıstanbula yolum duserse kesınlıkle ugrarım :).Isım olarak bence Faerun cafe konabılır yada ne bılem Candlekeep mesela :D[hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magic Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Yer [hline]Avrupa'da olursa daha makbule geçer ama Anadolu'da olmasının da problem olacağını sanmıyorum. Kalacak odalardan birini devamlı olarak kiralayabilirim hatta :P (e fiyatta sokmamışsanız tabiyki :P) Yapı [hline]3-4 katlı bir binanın maliyeti çok yüksek olacaktır. İçeriye alınacak kılıçların pahalı olabileceğinden bahsederken, 3/4 katlı bir binadan söz etmeniz ilginç. Bu konuda tek önerim otel ve kütüphane fikrinden vazgeçmeniz yönünde olacak (çünkü bu iki iş içinde ayrı ayrı uzuuuun işlemler gerekecek gibi geliyor bana.) Genel Olarak Cafenin İçeriği [hline]Işıklandırmaya kadar herşey tamam. Meşale kullanımına karşıyım ben. Tehlikeli olur. Bodrum katında belki bir kaç yanmayan meşale bulundurulabilir ortam katması bakımından. Camlar'ı renkli yapmayı düşündünüz mü ? DL'deki Son Yuva Hanı'nın camları bende çok daha şık durur mekanda. Şömine kesinlikle olmalı diyorum ben, en azından görüntü olarak bişiler eklenmeli. Hatta şömine yanındaki masa ben ve grubuma ayrılmalı (lol). Duvarlar konusunuda geçip RP yapma olayına gelelim. Birazda olsa zorunlu diye bir şey olmaz :) Zorunlu olması çok saçma olur yani. Diğer yandan hedeflediğiniz müşteri kitlesi dolayısıyla kaçınılmaz biçimde o yöne sürüklenebilir zaten. Akışına bırakın bence. Ben oraya gelipte "iki kola abi" diyecek kişi tanımıyorum. Düşünsene handaki herkes dönüp sana bakıyor :D 18+ olacak gibi zaten. Süt, Bira(bol mayalı :P), şarap gibi içecekler bulunmalı kesinlikle mesela. Renk değiştirme olayı bizi bozar, kola, gazoz olmayıversin yahu. Yiyecek olarakta otik'in patateslerinden istiyoruz kesinlikle ! Güzelmiş hancı olayıda :) Duvarlara kılıç yerleştirmeye gerek yok. Hancı'nın kendi silahlarını arkaya asması güzel bir görüntü olur, ama oda düşmancıl kaçar ;) Yağlı boya bir kaç resim güzel olabilir. Du duvardı, yerdi, mekandı olayına tam olarak bir açıklık getirmek lazım aslında. Benim önerim herhangi bir dünyayı (Hangisi sizin aklınıza yatıyorsa) ana mekan olarak seçmek ve RP'sinden tut, dekorasyonuna kadar o dünyaya uygulatmak. Hatta birebir çalıntı bile olabilir (Zıplayan Midilli Hanı, Son Yuva Hanı gibi isimler çok tanıdık mesela günümüz Türkiye FRO'cularına. Odalarda bilgisayar dışında müzik olanağı sağlanacak olursa pekte gerek yok. Teknoloji'yi karıştırmak gerek biraz ne yazık ki bu durumda. Müziksiz bir oyun düşünemiyorum ben çünkü... Yapmışken güzelde bir ışık sistemi fena kaçmaz. Dekorasyonu, bu tür şeyleri oyuncuların görmeyeceği şekilde yaparsanız da pek bir soruna yol açmaz sanırım. Kalınacak bir mekan olması zor. Alt katı birahane gibi göstereceksiniz sanırım. Sabaha kadar açık olacak bir mekan olmasıda 4. kat için gerekli olacak. Garip gurup işler bunlar. Araştırmak lazım. Bu kütüphane olayı sizi sarsan asıl mekan olur gibi geldi bana. Çok pahalıya patlar size şu ana kadar çıkmış tüm kitapları oraya koymaya çalışırsanız. Onun dışında bir işlevide yok. Oyun odalarını bodruma koyun! ehehe (bodrum'u şarap mahzeni yapın olsun bitsin) Han müzikleri iyi, güzel. Arada birde canlı bir kaç kişi çıkarırsanız sahneye süper olur. Bu dünyaya uyarlama olayı olursa, güzelde müzik yapan bir arkadaşla anlaşılırsa bize destanların müziklerini dinletebilirsiniz seve seve :D[hline]Life is just a dream. [Bu mesaj Magic tarafından 06 November 2003 17:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM... cnm hancım benim :D... benimde kafamda böle bişi vardı ama buraya yazsam mı yazmasammı die düşünüodum (FRP town - ör: küçük bir britania)... çok çok sevindim şimdi, hariha olucak inşallah... fakat buraya kız arkımızı getiremeyiz kü ehehe, ben baarcam hancı vsvs.. kız korkcak, içinden dicek ben naıl böle bi ayıyla çıkıom die eheuheue... her neyse inşallah en ama en kısa sürede olur biterde bizlerde gidip ada gibi rp mizi yaşayaraktan yaparız ehueheu...[hline]Design is a life! I'm a designer. So, am i god? .::. Graphicer® :hrr: Vadaaaa!.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 bu arada rp den bi haber, yanlızca parasıyla hava atma amacıyla yaşayan televole gençlii inşallah buraya dadanıp da buranın havasını ve amacını bozmaz... bence içeri giriş için laila vari bir sistem oluşturun, kapıda bir şifre gibi rp bazlı bir dialog yeterli olabilir baktın adam mal, böle almış 3-5 kız havalı havalı geklio, alma içeri... öleleri içerde muhabbetide bozar, yok burda neden hamburger yok, kola bile yok nası yer flnm ayağı yaparlar sonna bizlerde duavrdaki kılıçları baltaları kullanmak zorunda kaılırıs eheuheu... :D:D[hline]Design is a life! I'm a designer. So, am i god? .::. Graphicer® :hrr: Vadaaaa!.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smerten Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 sehr schön olur... avrupa yakasında.. olsun hatta mumkunse bızım evın, okulun dıbınde olsun :)[hline]a.k.a. Duxus --------- Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım... Nasıl alıntı yapalım?/Nasıl imza atalım? --------- Allah kahretsin! Kış geliyor ve benim damarlarımda bahar dolaşıyor! --------- My life? Working in Progress! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Güzel proje. Magic önemli noktalara değinmiş bence, bir kere bu söylediklerinin maliyeti gerçekten yüksek, öyle iki kılıç beş kitap eksiltmekle kurtarabileceğiniz gibi değil, bunu göz önünde bulundurmalısınız. Ben maliyeti kaldırabileceğiniz varsayımından hareket ediyorum. Meşale tehlikeli olur bencede, özellikle alkolün ve kapak tahtasıyla kaplanmış duvarların varlığı düşünülünce. (Kapak tahtası denilen bildiğimiz ağaç kabuğu düşük maliyetli ve amacınıza uygun birşey, değerlendir bence) Dolayısıyla meşale yerine sabit kandiller kullanılabilir. Eğer FRP oynanması temel amaç olacaksa cafe bölümünden ayrı ikinci katta bir FRP bölümü açabilir ve buraya girişi ücretli üyeliğe bağlayabilirsin, en azından sabit bir gelir ve oyuncu kitlesi sağlar sana. Belli bir aidat karşılığı ayda bilmemkaç gün rezervasyon yaptırma hakkı ve gerekirse DM temini, içecek ikramları gibi cazip hale getirilebilir olay ya da. Neyse, maliyetlerin altından kalkabileceğinize emin olursanız kalan yaratıcılık ve müşteri potansiyeli konusunda sıkıntı çekeceğinizi pek sanmıyorum; ama geliri hesaplarken en önemli faktörlerden biri potansiyel müşterilerinizin genellikle öğrenci olacağını gözden kaçırmamanız olmalı. ;][hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 böyle birşeyi ciddi olarak düşünüyor musun? bunun İstanbul için ne kadar büyük bir değişiklik olacağının farkında mısın? Gazetelerin, televizyonların bile ileride ilgi göstereceğinin farkındasın değil mi? Gelecekte pek çok insanın en uğrak mekanından bahsettiğimizin de farkındasın değil mi? "Part-time kender lazım mı abi?"[hline]Selamon, 06 October 2003 20:20 tarihinde demiş ki: "cem uzan ın ipiyle kuyuya inilmez" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SandroNightFall Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Bikere rp zorunludur demedim o sadece içerde eminem t-shirtüyle gezipte galatasaray -fener muhabbeti yapmayın demek oluyor :-P Ayrıca meşale harbiden tehlikeli ama ben tam olarak işin içinde deilim ve bunu mutlaka düşünmüşlerdir herhalde. Sanırım gazlambaları tercşh edilir. Gelicek olan tepkileri, gazete televizyn,radyo (oha lan ne radyosu) haberler falan oldukça iyi olur bence. Ünlü olurum bölle elimde koca bi bardak bira bööle köpüklü falan..Beni çekiyolar altınada "ayı" yazıyolar... :D Bu proje kesinlikle ciddi olarak düşünülüyor ve bazı adımlarda atıldı. Mimarlarla falan görüşüldü. Ayrıca imakanımızda yeteri kadar var sanırım. Ama fiyat meselesini amcama bi sorucam bu akşam ortalama bişi sölerse yazarım. Bu olay kesinlikle İstanbulda bir ilk olucak ve yıllarca FRP nin başkentinde baş toplanma vsvs yeri olucak garanti ederim.. (çıkıyorum iyigeceler yarın 10 gibi giricem sorularınızı falan toptan yanıtlicam)[hline][/b]F-R-P konuşmalı barbut oyunu...[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 yani bu bahsedilen olay gerçek olursa cidden inanmak çok ama çok zor geliyor yane süper manyakça bişey umarım olur.ama yer önemli yane gidipte istanbul tuzla ya yapılırsa sinek avlar merkez biyer beşiktaş,kadiköy,Taksim süper olur.ayrıca rp olayı bana pek mantıklı gelmedi yane içeri girince masada ki insanlara EY SELAM DOSTLAR falan birazcız saçma gibi gelio ama kesinlikle süper bir fikir.ayrıca cübbe,kılıç,kalkan gibi çeşitli aksesuarların kesinlşkle satılması gerek. not:bi arkdadaş 18+ falan demiş noluo nie direk dışlanioruz ? SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM[hline][small beer or not beer VİLYIM ŞEKSBEER [Bu mesaj Natural_Jedi tarafından 06 November 2003 18:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 1000 metrekarelik 3-4 katlı bina mı.. .ÖÖHhhheeaa... Mimarlıkta ilk yılım ama, şu yazanı yapmak için arkabahçeden petrol çıkaracak seviyeye ulaşmak lazım. (Genç insanlardan bahsediyoruz burda diymi?) Maliyeti çok yüksek olacaktır. Ben olsam, daha küçük ve 2 katlı bir bina alır aynı paraya içini dekore ederdim. Işıklandırma, müzik, ısıtma gibi konulara gelince. Gaz lambası yada meşale gibi eski tür şeyleri koymak yerine, bu görünümde yeni teknolojiyle üretilmiş şeyler kullanılabilir. (içine ufak bir ampül yerleştirilmiş gaz lambası, elektrikli şömine vb) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulbringer Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Eskiden Oversoul diye biryer vardı ah şimdilerde ortam kafe açılcakmış onu açan yani..Demek istediğim bu zabıtası var Turkıye hali var ama açılırsa bilki çinde olsun gene gider görüceklerin baş sırasındayım...[hline]§Tanrıdan önce karanlık vardı...§ What if God was one of us Just a slob like one of us Just a stranger on the bus Trying to make His way home .................................................... [Bu mesaj Soulbringer tarafından 06 November 2003 18:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Obscura Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Güzel olur heralde ama burası türkiye die eklemek istiorum satanisk gençliğin ain mekanı die kapatırlarsa şaşmayın (kimseye satanist fln demeye çalışmıorum yannış anlamayın Türkiyede böle olaylar oluyo sonuçta başımızdakıler geri kafalı)[hline]Mr. Molko [b]I'm a man, a liar, Guaranteed in your bed, I gotta place it on the rack Got a place inside it Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 "Hancı bana bira , şarap ve kadın getir" diye bağardığımda beni dışarı atmayacak bir yerin olması güzel bişey tabi[hline]Do you ever think of me And get lost in the memory When you do, I hope you smile And hold that memory a while Berk's Playlist Doyanakadar hosted by Profocio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 berk sende fuhuş mekanı yaptın ya. Karıyı karıştırmayın. Kapanması 1 haftayı bulmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magic Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Bar bölümünün 18+ olması kesinlikle gerekli. Alkollü içki satan mekanlara girişi ayarlamak zor aksi haldi. Ayrıca bir bilgisi olan varsa buyursun yardımcı olsun arkadaşa. Berk, hancının kızına sulanmak sevaptır. Ama hancıdan kız istemek tehlikeli durumlara yol açabilir... Berk! (eha) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 en kesin çözüm 3 sene 18 yaş sınırı olmasın sonra olsun:D nasıl sonrası beni iplemez:) *bencil yaratık*[hline] beer or not beer VİLYIM ŞEKSBEER Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 banane ben han ılıklı bir yere girip bu repliği söyleyemeyeeksem ne biçim han orası?[hline]Do you ever think of me And get lost in the memory When you do, I hope you smile And hold that memory a while Berk's Playlist Doyanakadar hosted by Profocio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aurora Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 so my dreams come true. ama Blind Guardian da çalın, daha önce çalınacağını yazmıştın :)[hline]and there's magic in the air... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magic Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Geleceğin zaman bizim yanimizda girersin sorun olmaz ;) Berk, kımızda istesene sen abi girmişken :) BG çalımına karşıyım, han havasını büzer, geçer Allah cızırtımızı verir sonra.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar