MuDo Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Kullanılabilir olacak yani günlük hayatta bir işimize yarayacak. 30 ytl'ye kadar ücret limitim var. Karmaşık olmayacak içerisinde endüstriyel kontrol elemanlarıda bulunacak. Örneğin triyak, tristör, transistör, diyod vb. Aklınıza gelen bir devre var mı acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Benim aklıma bir tane geldi mesela evin ışık sistemini uzaktan kumanda ile kontrol edilmesi. Evdeki anahtarlar röle ile picin bacaklarına bağlanacak picede alıcı olarak bi sensör bağlayacağım. Uzaktan kumanda ile her komut gönderdiğimde evdeki ışıkları yakıp söndürebileceğim. Buna benzer aklınıza gelen birşey var mı acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 O anlattığın devre pic olmadan da yapılır ama. pic greksiz olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Mikro işlemci dersinden dönem ödevim olduğu için pic kullanmak zorundayım %100.. aynı devreyi endüstriyel dersiden aldığım dönem ödevindede kullanacağım + bunların şemasını paket programlama dönem ödevimde kullanmak için proteus isi programında çizeceğim o yüzden gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Sanırım bu konu kimsenin ilgisini çekmedi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 asansor icin zeka yapamaz misin bu aletle? minimum surede maksimum yol kat etme ("travel agent problem" miydi neydi oyle bi seydi iste) soyle ki insanlar asagi ve yukari inme tuslarina basiyorlar. bizim 2 asansorumuz var. eger bi alt katta asagi inen bi asansor varsa biz onu bi ust kata cikarip diger asagi inen insani da almaliyiz, daha sonra topluca asagi inmeliyiz. yok eger bostaki asansor daha elverisli durumdaysa onu yonlendirmeliyiz. kisaca hangi asansorun cagriya cevap vermesi gerektigini bulmasi gerekiyo.. bahsettigin cipin ne kadar gelismis oldugunu bilmiyorum ama heralde yapabilirsin boyle bi sey? Ayrica konunun ilgi gormesinden degil de, fikir uretmek; yani sana fikir uretecegine insanlar kendi islerine kafa yorabilirler di mi :) Spesifik sorun oldugunda bunu cozmek kolaydir ama sen basli basina proje konusu istiyosun... Naapabilirsin...? Hmm. Diger okullarda benzer dersler vardir. Acip onlardaki son odevlere bak. Eminim uygun bi sey denk duser. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Divin Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Yeni başlayanlar için biraz klasik gibi ancak ileride komplikasyon seviyesini arttırabileceğini de düşünerek pwm motor driver devresi düşünebilirsin. Seçeceğin referans değerine göre motor (encoder) feedbacki ile hız/tork/ivme kontrolünü basitçe yapan bir kart yaparsan oldukça geniş bir spektrumda kullanabilirsin gibime geliyor. Orneklerini "pic basic motor driver" olarak bulabilirsin nette.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 İlla endustriyel komponent istemesen sana burdan kocaman bi liste yazabilirdim de, sanırım o durumda en mantıklısı PWM motor kontrolu. Gayet de basit zaten, biraz daha kasarsan uzaktan kumandalı araba bile yapabilirsin bununla heh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Bu konuda bilgisi olanların aklına belki basit ve etkileyici bir devre gelir diye düşünerek açtığım konuda sona gelmiş bulunmaktayım. Sanırım işin "günlük hayatta kullanılabilirlik" kısmını göz ardı ederek daha çok "öğrendiğim bilgiyi devreye döktüm öğretmenim!" görüntüsü veren bir projeye yönelmek zorundayım. Biraz araştırma yaptım ve Led Flasher devresi yapmaya karar verdim. şöyle oluyor ki resimdeki devrede; butonların hepsi ayrı ayrı komutları içeriyor. örneğin 1 numaralı buton ledlerin bu şekilde yanmasını sağlayacak 2 numaralı butonbu şekilde yanmasını sağlayacak 3 numaralı butonbu şekilde yanmasını sağlayacak 4 numaralı butonbu şekilde yanmasını sağlayacak 5 numaralı butonbu şekilde yanmasını sağlayacak Devre bağlantısıda bu resimde görüldüğü gibi gayet basit universal bir plaket kullanarak hedefime başarıyla ulaşabileceğime inanıyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar