Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Para & Madenler hakkında...

Farinal

Öne çıkan mesajlar

Şimdi şöyle birşey var bu karakterimle hiçbir zaman adam gibi mesleğim olmadı. Level 50. Engineering ve Jewelcrafting var. İkisini de aynı anda kasıyorum :(

İkiside 90-100 civarlarındalar. Alt karakterlerden biriyle Mining kasıyorum ama düşük level olduğu için adam gibi birşey toplayamıyor...

Yani paraya ihtiyacım var acaip bir şekilde mine için. Şimdi sorularım şunlar:

1- Level 50'de en iyi para nasıl kazanırım? Quest mi instance mı vs..?

2- Alt karakteri kastık diyelim biraz silver falan bölgelerine girebilecek seviyeye geldi, miningi nasıl kasmalıyım? Eminim 350lik madenciler vardır buralarda bir yerlerde. Silver ararken milyon tane dandik maden bulma sayısını nasıl düşürebiliriz :D

Not: Gatherer vs. gibi yasak şeyleri kullanmaya yemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

gatherer yasak değil. önce onu söyliyim.
yeni kasmaya basladıgın bi chara alacagın ilk iki prof mutlaka gather profu olmalıdır, eger cabuk para kazanmak istiyosan. zaten level 70 olmayan charı yeni kasmaya basladıgın char olarak algılıyorum :)

ben mesela ilk once mine ve skin kasmıstım. bana sorarsan para için mining mutlaka olmalı. ikisi ile birlikte kimseye muhtac olmadan hayvanlar gibi para kasarsın. istersen mine / herb de secebilirsin tabi tercih meselesi.

sonra birini yerine classına uygun bir prof secersin. classını belirtmemişsin tavsiye vermiyorum o yuzden. ama eger jc kasacaksan mining mutlaka olacak yanında.
Sosyal ağlarda paylaş

onerim kesinlikle mine/herb
cunku leather cok satilan bi urun deil
ama iyi bi herbablist ten gunde cok net 100 200 gold sirf ah den herb satarak kasarsin

ama sole bi durumw ar
herb mine kasarsan ciddi ciddi gathererla yasamam gerekcek
isin gucun olmucak dag tepe demeyip gezip herb ve mine kascaksin
ha son level itemlar belirli bolgelerde zaten ama
ozellikle outlandsde kusla bi oraya bi buraya spawnlar arasi geziceksin

ama herb alc olursan mesela
hic bisi yapmasan
en yukske seviye heal ve mana pot satarak dogrultursun belini cok raat
70 oldugundada tradede yaptigin potlarin reklamini yapar son 15 20 skilli beles egetirebilirsin

ama crafting skill yannizken yane jw felan
kasamassin para aklind aolsun
o konuda tek kasilabilcek sey ench/tailoring ki
ordada olay moblarda kumas farmlayip
item yapip onnari dis enchant yapip satmak
Sosyal ağlarda paylaş

WoWda hata vermeden çalışan, sen başında değilken kendi kendine bişeyler yapamayan ve normalde yapamayacağın şeyleri yapmanı sağlamayan her addon için aynı şey geçerlidir. yani hepsi yasaldır.

Sonuçta sen madenlerin yerinikendinde bir kağıda işaretliyebilirsin. Bunun senin için yapan addon niye yasak olsun?
Sosyal ağlarda paylaş

eminim değil. ben kullanmıyorum gerci sadece adamantite ore'a ihtiyacım oldugu için gerek yok. ama zamanında kullandım uzun bir süre. addon hala canlı ve addon sitelerinde var, altındaki yorumlarda falan da yasak olduguna dair bişey yok. ben blizz'den de bi acıklama gormedim.
Sosyal ağlarda paylaş

hicbir zaman sadece gatherer olan karakterim olmadı

alchemy/herbalist mage im, LWker/skinner druidim, enchanter/engineer rogue um var su ana kadar :)

eğer bir serverdaki ilk karakteriniz ise 2 crafting mesleği seçmek cok mantıksız. rogue umu enchanter/engineer yapma nedenim alt char olması, malzemeleri parayı bastırıp aldım :P yoksa mining/eng olurdum.

tabi zevk meselesi, mesela ben kendi yaptığım armoru, potionu kullanarak level almayı seviyorum. lvl 70 olup skin/herb yaparak para kasmak sonra yeniden başka meslek öğrenmek pek hosuma gitmiyo.

ayrıca para kazanmak icin gathering mesleği seçmek zorunda değilsiniz, harcamanarınıza dikkat ederseniz, hic meslek öğrenmeden, sadece auction house kullanarak, quest/grind yaparak da rahat para kazanabilirsiniz.

Farinal'e tavsiyeme gelince, eğer alt karakterin low levelse, ve main karakterinin jewelcrafting ya da engineeringi çok yüksek değilse, bence bi süre leveling e ara ver, ve engineering ile JC de birisini düşür baştan mining öğren.

lvl 50 olarak, mountunla miningi bir kaç günde diger mesleğine yardım edebilecek sekilde gelistirebilirsin.

düşürdüğün meslek hangisiyse o mesleği alt karakterine öğret. bu sayede main charla toplayacagından mine ile alt karakterinin mesleği de daha kolay gelişir.

parayla AH den almak sana cok pahalıya patlayacak emin ol, ve low level char ın mining iyle, high level charının mesleklerini geliştirmenin zor lugunu hayal et.

AH de bi mine fiyatlarına göz gezdir, ve eng/JC reciplerinin ne kadar fazla malzeme istediklerine bak, bence fikrin değişecetir :)
Sosyal ağlarda paylaş

herb/mine iyidir. ama mesela 2 karakteriniz olsun, herb/mine'i alta verin, o alt da tercihen druid ya da rogue olsun. ilk elit kuşu da alta alın ki, daha hızlı para yapın. ikisini birden aratamama sorunu da büyük bir sorun değil. elit kuşla uçarken action bar'da 1'e herb, 2'ye mine alın, bir onu bir onu tıklayarak uçup durun, çok bir şey kaçırmazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Herb/Min yada Min/Skining vs. alamam çünkü yukarıda birisinin dediği gibi kendi yaptığım şeyleri kullanarak level almayı seviyorum bende. Ama sanırım ya jc yada eng birini seçmem gerekecek çünkü ikisi gerçekten miningsiz kasılmıyor. O yüzden öneriniz hangisini kasmam?
Sosyal ağlarda paylaş

engineering baya zevkli aslında bombalardı, googlelardı, lvl 70 olunca roflcopterdi :P eng tavsiye ederim

gnome isen +15 racial baya imba

explosive sheep ile lowbieleri havaya da uçurabilirsin zevk icin :P

level alırken Aquamarine, Mana Agate ve benzeri gemleri aman satmayasın, onları biriktir JC kasan karakterin icin sakla.

ayrıca bi bank char açmanı tavsiye ederim, kendi karakterlerin arasında mail yollama artık instant oldugundan bu cok faydalı. bank slotuna paravermekten kurtulursun.

ben tum leather, mine, gem, cloth, herb, dust aklına gelecek herseyi bank çarıma gönderiyorum.

bişey lazım oldugunda ordan anında diğer karakterlerine geçirip kullanabiliyosun.

eğer beraber oynadıgınız çok güvendiğiniz, benim param senin paran diyebildiğiniz arkadaşlarınız varsa, bank charlarınız icin bir guild açıp vault oluşturabilisiniz. herseyi oraya yollarsınız. ve aşırı kolaylık sağlar. sende olmayan ama ihtiyac duydugun seyleri de guild banktan sağlamıs olur, sürekli "sende arcane dust var mı, sende primal air var mı" diye sormaktan kurtulursunuz :P

bi de bu profession guideları var internette bulabileceğin, onları kullanırsan skill up baya hızlanır. adamlar 0-375 skill icin ne kadar hangi malzemeden gerektigini söylüyolar :S , easy mode.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...