Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dövme yaptırmak istiyorum!

KahnX

Öne çıkan mesajlar

Ya şu olayı bütün yaz boyunca araştırmıştım ve caymıştım sonra pişman olurum diye...

Full Metal Alchemist'teki "verdiğini alırsın" mantığını işareti biraz değiştirerek yaptırmak istiyorum, inandığım felsefe, bişey kazanmak yolunda mutlaka feda ettiğin bişey olur vs..

Sizce saçma mı yoksa yaptırayım mı ? Yaş 18 bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

gelecekte pişman olmayacaksan veya türk toplumu gibi aşırı tutucu işverenlerin "aman dövmeli adamdan hayır mı gelir" die primitif düşüncelere sahip bir topluluga bir 10-20 yıl, yada kendini topluma kanıtlayıp bu tip insanları susturana kadar dayanabilecegine inanıyorsan yaptır.

Ancak dövme yaptırmaya karar verirsen FMA gibi -ne kadar muhteşemde olsa- bir animedeki sembolü degilde daha anlamlı daha derin bir yerden orijinlenen bir sembolü dövme olarak yaptırmanı tavsiye ederim
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım 17 yaşında 5 tane dövmeye sahipti. Kardeşim 15 yaşında yaptırdı. Hiç bir zararını görmediler. Yapacam ama 2 yıldır paraya kıyamıyom ya da kıyacağım parayı başka şeye harcıyorum.

Yapacaksan rahatça yapabilirsin. Ailen bişi diyemez çünkü bu küpeyi çıkarmak gibi bişi değil. O kalıcak üstünde. Vücudun çürüyene kadar.

Ha ama yaptırcağın şeye dikkat et. Kardeşim dövme yaptırdığına değil seçtiği resim yüzünden pişman. Şimdi tüm kolunu kapatacak bir dövme için para biriktirmeye çalışıyor.

FMA yı ilerde çok çocuksu bulduğunda ''Bu ne lan'' deme olasılığın var. Ya da animelerin gereksiz olduğunu düşündüğünde. Ya da ne verirsen onu alırsın mantığının salakça gelmesi gibi şeyler olursada pişman olurusn.

Ha tavsiye vereyim. Tribal yaptır. İlerde sağcı solcu, dinci ateist falan fikirlerin değişme olasılığı var. Che resmi yapıpta ilerde pişman olabilirsin. Ya da ters haç yapıpta ilerde Fetocu olma olasılığın var. O yüzden triballer anlamsız olması yönü ile daha mantıklı gibi geliyor.

93death93 said:
Günah arkadaşlar abdest alınca su gitmiyor.

Günah falan değil. Abdest sırasında vücudunda dövme için açılan deliklerden deri içine daha fazla su giriyor. Bu da abdestin deri altına da ulaşmasını sağlıyor. Gereksiz konuşma. Ketçapta günah ona bakarsan. Kanserojen madde içerdiği için haram maldır.
Sosyal ağlarda paylaş

Thaumiel'e katılıyorum kesinlikle tribal derim çünkü 1 sene sonra bile fikrinin ne olacağını bilemezsin ayrıca şu günah lafları sıktı artık yaa kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin lütfen oraya su girmiyor fln diye deil kendi canına zarar verdiğin için günah ona bakarsan kimse kulağını deldirmesin yada piercing takmasın onlarda günah fakat iş dövmeye gelince sadece bu günah saçmalıkları ortaya çıkıyor ve kimseyide bağlamaz ayrıca dövmeyi yaptırcak olan kişide neyin ne olduğunu biliyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

günah işi yalan zaten inanmıyorum o ayrı mesele de patide din tartışmasına girmek saçma ztn. Uzak kalıyorum her türlü din tartışmasından artık.

Bu arada kanji de düşünüyorum ne dersiniz ? Güzel tavsiyeleri olan varsa bana özel olarak yardım ederse sevinirim :P
Sosyal ağlarda paylaş

93death93 said:
Kulak deldirirken uyuşturuyorlar can yanmıyor o yüzden günah değil.
Dövme deri altına su inmesini engeller abdestin geçersiz sayılır.
Ayrıca kanserojen o dövmeler.

Arkadaşım. Sana yaradanın verdiği vücuda yaptığın her eklenti ve her ekselti yaradanın eserine saygısızlıktır ve bu da ona hakaret gibi bişidir. Yani günahtır. Dövme günah. Kulak deldirme günah. Oje günah. Ruj günah. Yaptığın her şey güzelleştirmek için günahtır. Gereksiz bir tartışmaya girmeye çalışıyorsun. 93 lü olduğun cevap veriş vb. şeylerinden belli. Duyduğun şeylerle değil okuduklarına yargıla. Okuduklarınıda yargıla. Bak arada sana abi tavsiyeside verdim.

Ama tribale bakkal dövmesi demek çok yanlış olur. Fakat gidipte tribal e 200-250 ytl gibi bir para dökmekte çok yanlış olur düşüncesindeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...