irin Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 * Kediyi öldürmüş oh ne güzel mi demişim? Sadece kedi - köpek kavgası. Tüm dünyada doğal karşılanan bir durum. Bkz. cats and dogs yani. Adamların sözlüğünde geçiyor bu. Benim köpeğim 6 haftalık, dün hayatında ilk defa kedi gördü veterinere giderken. Ona bile saldırdı, 6 haftalık yani. Aralarında bakışmadan öteye bir iletişim olmadı. Evet pitbull doğal değil, diğer ırklar hakkında bilgin var mı? o forgiveraydı.alınmıssın ama ben de hatalıyım senin alıntıyla birleştirmişim de diğer ırklar hakkın da bilgin var mı da ne demek?(uslubtan pek haz etmedim acıkcası) tamam kırma bir hayvan ama bilinçli bir kırma;köpeğin baskın özellikleri önceden yapılandırılmış yoksa ortalık kırma kopek dolu farkındayım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 bende yazcak konu arıyodum madem bana cevap verilmiş, yazdıklarımı savunayım bir kere insan da insanı öldürebiliyor, engelleyebildiğini kurturarırsın afrikada aslanlar, geyikleri avlıyolar kimse bişey diyor mu pitbull ister zevk için yapsın ister karnı acıktığı için engelleyebilirsen engellersin yoksa hayvan deyip geçersin ben taraf tutmuyorum burda sadece olaya başka açıdan bakıyorum sadece şehirde oldu diye olayı farklı kılmaya gerek yok daha önce yazdım sokaktaki kedilerde kuşları avlıyor, ama o avcı kedi, av olunca direk minnoş moduna giriyor sonra insana saldırırsa vurulur denilince, kedinin ne farkı deniliyor denklem şu insan>pitbull>kedi>kuş/fare üstte olan istediğini yapabilir mesela insan tehlikeli diye pitbul un soyunu tüketir, hoşuna gidiyor diye kedileri saklar başka bir insan kuşları seviyor diye kedilere savaş açar kimin kime saldırmasının bir normalitesi pek olmadığından direk bir sonuca varılamaz bence ama benim düşüncem bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 saygı duyuyorm,katılmıyorum. madem en buyuğuz o sıralamada.istediğimiz yapalım dunyanın çivisi cıksın yasanılmaz hale gelsin.sey gibi oldu zurafalar sevimli uretelim biz bunlardan fazlaca yesinler otları,dunyanın dengesiymiş zartmış zurtmuş ne ilgilendiriri beni gibi.neyse konu sapacak bundan sonraki cevap hakkımı pas geciorm şimdiden.sevgiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 forgiver said: insan>pitbull>kedi>kuş/fare üstte olan istediğini yapabilir Merhaba Aristotales, klasik fiziğin 1600lere kadar ilerlemesini engelleyen kişi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 gönderme neye kime, anlatılmak istenen ne pek çakmadım ama insan değil mi yapar yazıyorum her ihtimale karşı googledan bakıyorum bir ipucuna ulaşabilirsen geri dönecem. edit: herhangi bir x i temel alıp, herşeyi onun alt kümesi yapmıs galiba konumuza uyarlarsak insanı temel alıp; hayvanları, bitkileri, atomları filan hor görüyormus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 "scala natura" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 herhangi bir canlı için "GG oldu" ne demektir ya ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Greeny said: Köpek kediyi öldürmüş, sorun ne? Hangi köpek kedileri sever ki? Bildiğim en yaygın anlaşamayan iki ırk sonuçta. Bahçemde GSD kırması bir köpek besliyorum. Hiç eğitim almadı zamanının çoğunu da zincire bağlı bir şekilde aptal aptal oturarak geçiriyor. Süper bir hayvan, kesinlikle insan dostu. Herkesin üstüne atlar fln. Kuşlardan ve kedilerden nefret ediyor ama. O da geçenlerde kedinin tekini yakaladı ve öldürdü. Köpek bu yani, nefret edebiliyor. Oradaki suçlu pitbull un sahibi, eğer o resimdeki bayan ise o pitbull u gezdiren çok yanlış bir tercih. Tonları çekebilen bir köpeği bir bayanın eline teslim etmek tamamen yanlış. Saldırgan köpek yoktur, kötü sahip vardır. Oha, en kötü anlaşan 2 tür? siego yani ne diyeyim, bahçemde yavruyken alıp besledigim 2 sokak köpeigi var, bahçedede besledigim 15, (ki 4 ü yavru) evdede 2 kedim var, kediler gidip köpeklerimle aynı tasan su içip yemek yiyor? yok bunu öğretmek için kasmşlıgım filanda yok. külliyen yalan köpekle kedilerin birbirini sevmedigi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 12, 2008 gazetede okudum haberi sayfanın yarısı kan oda ilginc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Yavruyken alistirirsan saldirmaz tabi kedilere falan.O sekilde buyutursen beraber. Bide irki onemli , gidip goldenlar kediye saldirmiyo diye genelleme yapilmaz. Koruma kopeklerinin hepsi icgudusel kedilere dalar, boyledir yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noxite Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 bizim kangallarin bir kac kedi bir kac kopek ve daha pek cok canli oldurmuslugu var. ama hakli sebepleri var onlarin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
phoebe Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 olayı bence su bırılerı o pıtbullu beslemese yada hadi beslıyorsa sokaga salmasa yanı cıktıgında sahıp cıkacagı hayvanı beslese bu gıbı sorunlar olmaz bızım parkta da bır kadının yavru pıtbulu vardı ve kadın sırf benım kopegımı sevdı dıye pıtbull banım kopege taktı ve sonunda ısırma gırısımınde bulundu kendımı yaralayarak kurtardım kopegımı..ve sahıbını bogacak kadar sınırlendım kadına o kadar sooledım sen bence baska kopeklere dokunma etme kıskanmasın bu dıye..sorumsuz ınsanların bakabılecegı bır hayvan degıl pıtbull..bu sadece pıtbull deıl gecen gunlerde de bır kazan kangalımıydı ne ıdı tam bılmıyorum ama bızım kangalların en ırısının ıkı katı bı hayvan geldı parka ama gormenız lazım yanı traktor gıbı ıdı hayvan ve sahıbını surukleyerek bır golden a daldı..durup dururken..goldenın sahıbı ıkı kopegın arasında kalarak yaralandı golden da tabi..bunlar bence cok onemlı seyler..herkes matador olamaz herkes f1 pılotu olamaz herkese kaldıramayacagı sorumluluk verılemez..ama bızım ulkemızde besledıgın hayvan senın statunu belırlıyor gıbı bır mevzu var ve ınsanlar bu gıbı seylere yeltenıyor..hıc mı uzulmez bu pıbul un sahıbı ?? neyse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sechil Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 ya bişey sorcamm ama lütfeen yuh be kardeşim buda bilinmezmi fln demeyin pati gg oldu ne demek?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 amaçsız hayvan pitbull lar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Niye amaçsız pardon? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 cunki amacı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 her ne kadar kurt ve köpek hastası biri olsam da, pitbull'lardan tiksinirim. sırf karizma olsun diye pitbull besleyenlerden daha çok tiksinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sechil Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 sechil said: ya bişey sorcamm ama lütfeen yuh be kardeşim buda bilinmezmi fln demeyin pati gg oldu ne demek?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Cuce said: cunki amacı yok Goldenlar AIDS' e tedavi buluyor zaten. @Bone, Onlar gibi ruh hastaları yüzünden bu köpeklerin adı çıktı. Şuan kucağımda, bu köpek nasıl bir katil olabilir düşünemiyorum. 10 dakikadır baş parmağımı yalıyor "amaçsızca". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 sechil said: sechil said: ya bişey sorcamm ama lütfeen yuh be kardeşim buda bilinmezmi fln demeyin pati gg oldu ne demek?? good game (oyun bittiğinde söylenen söz) demek yani genelde öldü, bitti, yenildi vs gibi şeyler için kullanılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 good game cok yanlış kullnıyo bizim gank ciler yüzünden böle oldu, aslıdan yenılen taraf macın güzel olduğunu karşındakini takdir etmek için söyler her zaman söylemesine gerek yoktur, taktir göstergesidir. şimdi amacsız kısmına gelirsek, pitbullara karşı bir garezim yok kesinlikle, pitbull sahiplerinın büyük bir kısmının hastalıklı ruha sahip olduğunu gördüm şu ömrümde sorun hayvan sahiplerinde yanı, önceki mesajımı okursan görürsün demek istediğimi. amacsızlığa gelirse, dünyada şimdiye kadar sayısı yenı köpek türü yaratılmış, bı kısmı daha iyi bekçi köpeği bı kısmı cobn köpeği bı kısmı av köpeği olmaları için bı kısmı daha iyi kızak köpeği olmaları için, yanı belli bi işlevsellik üstüne yenı türler oluşturulmuş, bazende sadece estetik kaygı üzerine, daha güclü dövüş köpeği, veya daha fazla karizma yapmak için daha saldırgan "olm köpeğe bak manyak" "abi benım köpeğimin cenesi 1000 ton cekiyo" demek amacıyla türetilmiş. özellikle ikinci gruptaki amaclarla türetilen hayvanların haklrı büyük ölcüde ciğnenmiş, yaşam standartlarının düşmesi göz ardı edilmiş, ilerki yaşlarda sorunlar yaşıyacak olmaları göz ardı edilmiş. bu yüzden amacsız. gönlüm dilerdi artık yenı pitbulllar türetilmesin crosss breedingle, var olanları kısırlaştırmamak gerekir ama cok duygusal bu ikinci sölediğim hayvanları kısırlaştırmaya cok yakın değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Diğer mesajlar yüzünden biraz sana patlar gibi olmuşum kusura bakma Cuce. Pitbull tarihçesini okumuştum bu iti almadan önce, bildiğim kadarıyla bir çiftçi tarafından Staff ve Bull Terrier çiftleştirerek yaratılmış. Pitbull' ların kullanım amaçları uyuşturucu arama (yasaklanmasından sonra geri planda kaldı), yük çekme (evet kullanılıyor, profosyonel yarışmalar mevcut ve bodyguardlık (çoğu büyük köpek gibi). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 http://www.haberler.com/ukraynali-guzele-kopegi-icin-1500-ytl-ceza-haberi/ fotoda güzel çıkmışta bu kadar beklemiyordum 2006 ukrayna güzeliymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 dobermanlar arama kurtarmada cok fazla kullanilmiolar cunku koku alma duyulari diger irklara gore o kadar aktif degil. daha cok protection obedience schutzund vs icin kullanılan bir irk, ama mesela cok basarili bir itfaiyeci kızıl doberman vardi ankarada, vefat etti. bi gsd yada malinois cok daha iyi koku takibi vs yapabilior. pitbullara gelince, genetik hatami desem ne desem bilmiyorum ama bence, fazla cesaret yuzunden bunlar, pitbull olecegini bile bile saldirmaya devam edebilen bir hayvan ki bu yuzden dovuslerde en cok kullanılan ırk. gameness game vs tabiri ile adlandirilan saldirma/avlama/hirslanma si yuksek pitbullar oldugu kadar bu drivelari dusuk olanlarida var. haa fakar pitbull tr ye en fazla balkan ulkelerinden giris yapmistir ilk yillarda ki bulgaristan vs her arka sokak kosesinde hala kopek dovusleri yapiliyor. dogan pitbull yavrularina drive testi yapip zayif olanlari aninda olduruyorlardi bi ara. daha cok DOVUSTURMEK icin uretilmesi yuzunden de gen havuzunda ciddi derece işte game olayi vs artti ve gittikce daha cok saldirma olaylari yasanmaya basladi.. ha ama bir ornek vereyim size, tr de ilk defa bir pitbull arama kurtarma belgesi aldi, yarismaya girdi IRO sınavi hemde. kopegini istedigin kadar yetistir, genetik olarak yapisinda PRAY DRIVE - avlanma icgudusu fazlaysa agactan dusen kediye her turlu saldirir. kedilere saldirmama vs gibi durumlara gelince kedi olayindan cok hareket eden nesneyi yakalayip avlanma icgudusur aslinda kopeklerin yaptigi. yoksa 25488945 tane ayni evde yasayan kedi kopek var sorunsuz. ha son olarak o rus un kopegine el koyup ceza vermisler barınakta kalacakmis vs. bana olsa kafalarına yıkarım o barınagı ne yapıp ne edıp, kopek bu elbetteki kovalayacak kediyi. benim kopegimde deli gibi asfalt sicak diye yola inan guvercinlere saldiriyor 2 leş i var mesela, bu DOGAL DONGU dur yani abartmamak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2008 Zegna budur, teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar