Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saki=Bira???

Aegean

Öne çıkan mesajlar

gecen pazarden beri aklımda yazıcaktım da unutup durdum felan simcik bildiğiniz gibi cnbc-e de millenium diye bir dizi var x-files ın yapımcılarından x-files vari bir dizi. bunun bu haftaki bolumunde supheli bara girer ve barwomen dan bir saki ister kadın saki ne diye bakar ve adam soyle der:
-saki, çoğu kişinin bildiği pirinc likörü değil aslında bir cesit biradır xxx le yyy(bilmiyorum ezberlicek değilim heralde :)) mayasını kullanarak yaparsın sıcak veya soğuk servis edilir.

simdi sizce doğru mudur?[hline]Aegean the Sazan King!!!(given by BabacumMostors)
Sosyal ağlarda paylaş

saki ve sake aynı şeylermiş gibi geliyo bana. aslında biri yanlış yazımı oluyo. hangisi bilmiyorum. ve japon içeceği. pirinçten yapılıyo ve biradan çok rakıya benziyo. içmedim ama bisürü animede japon filminde falan görünür.

ama herkesin bildiği, çinlilerin de bi sarhoş kungfusu var. orda kullanılan içki biraz düşündürüyo beni. sake olması olası onunda. bilemiyorum bakmak lazım. sonuçta savaş sanatları gibi sake de çinden girmiş olabilir japonyaya. ya da tam tersi...[hline]The road remains wide open while your dreams are alive.
Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada 18 gibi düşük bir alkol oranına sahip olmasına aldanmayın, yerde oturarak içiyolar [ve siz de öyle içiyosunuz tabi benim gibi, tam ortamını yaratmak için], böyle devirip devirip gidiyosunuz banzai banzai diye, sonra bir kalkmaya çalışıyosunuz da yandan destekleyen biri yoksa küt diye iniyosunuz aynen =)

ilginç bir içki vesselam, ne koku ne öyle aşırı aroma, ama süper kafa yapar valla

*klavyeye damlayan ağız sularını siler*
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 20 Mart 2003 16:59 tarihinde demiş ki:
Saki pirinç pilavına duru ayranı dökünce oluşan üstünede bi kapak peynir mayası dökülen(şekil için) bulamaç tipli bir içecektir.Pipet ile içilmesi zordur...

lol :lol:[hline]The road remains wide open while your dreams are alive.
Only fear can block the way. -"Iron-Tail" Fratley
Sosyal ağlarda paylaş

saki meyhanelerde içki servisi yapan garsona denir.hatta şöyle örnekleyelim

Esdi nesim-i nev-bahar açıldı güller subh-dem
Açsın bizim de gönlümüz saki meded sun cam-ı Cem

uf biri kurtarsın beni bu divan şiirlerinden mefaulu faiulu faun falam geberecem artık içim dışım divan edebiyatı oldu[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...