Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik hede hödö.

Madcat

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,saygılar diyerekten hemen konuya geçiyorum,çok kişisel bir konu ama genel olarak askerlik mevzuusu olduğu için konu dışına açtım taşıyabilirsiniz vs.
Şimdi durum şudur ki; 88 ağustos doğumluyum.
2007 ağustos ayında son yoklamam geldi ve ben o tarihte herhangi bir okula kaydım bulunmamaktaydı (bknz: ek yerleştirme sonucu sonrası daüye gidiş,kaydı 1 dönem donduruş izmire geliş)
dolayısıyla son yoklamama gidipte öğrenciyim hede hödö demedim.
okula gidip kayıt yaptırdığımda biz göndericez sen rahat ol genç demişlerdi.
Fakat bugün eve gelen bir mektupla "OMG" oldum.
Asker kaçağısınız hedesiniz hödösünüz vs vs diye bi yazı.
En kısa zamanda en yakın askerlik şubenize bildirin öğrenci olduğunuzu vs diyor.

Şimdi esas konuya gelelim,buradan sonra iş garbıç olabilir.
ŞUBEYE GİTMEKTEN KORKUYORUM LAN?
Elimde boru gibi daülü olduğuma dair öğrenci belgem var,ama korkuyorum kolumdan tutup götürürler diye ahuauha :D
faks mı çeksem napsam?
var mı bu konuda bişiler yaşamış olup bana yardımcı olacak?
ispiyonlamayın lan sakın. sdfsdg
Sosyal ağlarda paylaş

Benzer bir durum başıma geldi. Askerlik işlemleri için olan bilmemkaç numaralı öğrenci belgesini alıp gidersen şubeye birşey yapmıyorlar.

Zaten öğrenci olmasan bile şubeye girer girmez tutun götürün demiyorlar lol:D daha bunu muayenesi falan var.

Not: Dikkat et her öğrenci belgesi geçerli değil Askerlik için olan özel öğrenci belgesini alman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl askerlik işlemleri için gerekli olan öğrenci belgesi?
Bende normal default öğrenci belgesi var olmaz mı o ?
edit: ulan napıcaz şimdi okul kıbrısta o da yurt dışı oluo,çıkarmazlar tecil ettirmeden beni :)
telefon açıp öğrenci işleriden istiyim o zaman?
Sosyal ağlarda paylaş

Madcat said:
Nasıl askerlik işlemleri için gerekli olan öğrenci belgesi?
Bende normal default öğrenci belgesi var olmaz mı o ?
edit: ulan napıcaz şimdi okul kıbrısta o da yurt dışı oluo,çıkarmazlar tecil ettirmeden beni :)
telefon açıp öğrenci işleriden istiyim o zaman?

LOL diyorum valla:D Birisi gitsin alsın senin adına. vekalet ver. Oha duruma bak. Okula kayıt yaptırmaya falan nasıl gittin geldin?
Sosyal ağlarda paylaş

okula giderken--> ekim ayında--- daha sonra yoklama süresi bitmemişti.
O yüzden sormazlardı,askerlik için falan filan ama şimdi 1 ay sonra 2.dönem başlıyor o zaman gidicem bi kıllık çıkarmasınlar diye şey ettim.
Öğrenci işlerini arıyım bi şekilde ulaştırsınlar bana yaw.
Gerçi 1-2 arkadaş var orada onlarda bi şekilde getirebilir ama,üf :D
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:
29 yaşına kadar herhangi bir yüksek öğrenim kurumuna kaydın varsa genelkurmay başkanı bile seni askere alamaz. Öğrenci işlerine gidip EK-G belgesi istiyorsun, cebine koyup askerlik şubesine gidiyorsun. Ürkme.

adamın derdi öğrenci işlerine gidememek zaten:D öğrenci işleri yurt dışında olunca :D
Sosyal ağlarda paylaş

Valla benim bildiğim bazı okullar kendileri ilgileniyor bu askerlik işiyle, bazıları öğrencinin takip etmesini istiyorlar. Bunu en başta danışmak lazım okula kayıt yaptırırken ama her ne olursa olsun askerlik veya başka resmi yazışmalarını senin takip etmen lazım. Askerlik durumu o kadar önemli değil, kolayca halledilebiliyor ama ilerleyen yıllarda geriye dönüşü mümkün olmayan kayıplarla karşılaşabilirsiniz bu konuda. Resmi evraklarınızın takibini yapın, gerekli kuruma ulaşmış mı ulaşmamış mı takibini bizzat kendiniz yapın. Belanın sizi bulmasını beklemeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

okula kayıt yaptırırken öğrenci işlerine sorduğum ilk şeydi zaten.
Sen hiç dert etme biz gerekli işlemleri yapıp kıbrıstaki askerlik şubesine veriyoruz,senin kimlik bilgilerine göre neresiyse kayıtlı olduğun il,oraya gönderiyorlar dedi.
İyi dedik peki ben dönüyorum izmire siz halledersiniz dedim,döndüm.
Bilseydim belge alırdım peh!
Sosyal ağlarda paylaş

huununda dediği gibi gidiceksin öğrenci işlerine belge veriyolar alıcaksın okadar
bi arkadaşında başına geldi
evi polis aradı
oda okul tecil ettiriyo biliyodu bunu atlamışlar sadece
gitti öğrenci işlerinden belgeyi aldı rahat şimdi
ha ben şeyden korkuyodum acaba okul uzadı bunlar tecil ettirirmi yoksa yandıkmı gibisinden
geçen jandarma durdurdu kimlik knotrolü yaptı bişi demediler
yoksa jandarma asker kaçağımı değilmi diye kontrol etmiyomu...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...