Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Devlet üniversiteleri paralı olmalı"

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

Valla meslek lisesi olayı konusunda haklı ama tabi onun kafasındaki gibi diil sdfsd.

ayrıca bana kalırsa evet herkes üniversite okumamalı. adam gidiyo garip gurup bi üniversitede okuyo sonra işsiz kalınca üniversite mezunları iş bulamıyo oluyo.

lütfen ama yani..
Sosyal ağlarda paylaş

abovadam demişki said:
Bazı yabancı ülkelerin de Türkiye�de üniversite açmak istediğini dile getiren Özcan, �Dört ülkeden teklif geldi. Bina ve arsa talebini karşılarsak üniversitelerin içini ve kadrosunu kendileri oluşturacaklar� diye konuştu. Özcan, vakıf üniversitelerinin de destekleneceğini dile getirdi.

hayır zaten üniversite fazlası var diyip sonra "zenginler bana göz kırptı cok para gelicke cok ohş" demenın da yüzsüzlüğü vay be

edit: ombalar akp populist bi hükümet sonucta dün öle derken bugun böle, nerden daha fazla destek alıcaksa onu söler
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlikle katılıyorum. Fakir ama donanımlı genç her türlü burs bulur kendisine, her liseyi bitireni üniversite mezunu yapmak saçma birşey zaten. Tabii burs konusunda düzenleme gerekebilir.

Sanayide kaynak yapacak usta yok memlekette mühendisten geçilmiyor. Ayrıca her sene 800.000 kişinin girdiği bir sınav bunların ancak 200 küsür bini üniversiteye girebiliyor bunların 180.000 ni de kaldır at, bi boka yaramazlar aldıkları eğitimden dolayı.

Tabii şimdi YÖK başkanı böyle derken, hükümet hala yeni üniversite açacağım diyor. Bu konuları konuşmaya daha 10 sene var demek oluyor bu da.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
abovadam demişki said:
Bazı yabancı ülkelerin de Türkiye�de üniversite açmak istediğini dile getiren Özcan, �Dört ülkeden teklif geldi. Bina ve arsa talebini karşılarsak üniversitelerin içini ve kadrosunu kendileri oluşturacaklar� diye konuştu. Özcan, vakıf üniversitelerinin de destekleneceğini dile getirdi.

hayır zaten üniversite fazlası var diyip sonra "zenginler bana göz kırptı cok para gelicke cok ohş" demenın da yüzsüzlüğü vay be

edit: ombalar akp populist bi hükümet sonucta dün öle derken bugun böle, nerden daha fazla destek alıcaksa onu söler

Bence paralı üniversite teklifine kimseden destek göremez onun için aynen yola devam.

huun said:

Kesinlikle katılıyorum. Fakir ama donanımlı genç her türlü burs bulur kendisine, her liseyi bitireni üniversite mezunu yapmak saçma birşey zaten. Tabii burs konusunda düzenleme gerekebilir.

Türkiye'de o burs işi fakir ama donanımlı gençleri mağdur eder. Fakir ama cemaatten gençler nasiplenir.
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:
yabanci universitelerin Turkiye ye gelmesinin ne zarari olabilir ?

mezunlar burada kalacaksa çok iyi ama beyin göçü azar. Bana göre iyi tabii kişisel olarak memnun olurum ama ülke için iyi olur mu onu bilemem. Gerçi şimdiki salak eğitim sistemimize nazaran her sistem kabulumdür. Birde üniversite açacak yabancıların bir kısmının Fethullah'ın paravanları olacağını. Ayrıca Suudi lerin, EL-Ezher'İn, İranlıların falanda üniversite açacağını düşünürsen tehlikeli olabilir. Her yabancı sarışın mavi gözlü değil.
Sosyal ağlarda paylaş

amerikadaki okul sistemi iyidir (ülkenin heryerine yayılamasada-örnegin siyahi vatandaşların yogun oldugu bölgelerde pek takmıyorlar)

ama orda inşaata çalışan adamlar deli gibi para alıyorlar, tatil zamanı yurtdışına cıkıp gezebiliyorlar
adamların firemanleri dergilere poz verdi be

sektör yokken egitim sisteminin ilk kobayları ne yapacak?
kobaylar olmadan sektör nasıl oluşacak?
karışık ve tırt işler.

ben bugun kafamdaki 20 adamı toplayıp kendi sermayemle visual effects okulu açsam senede 15-20 milyar karşılıgında 2 sende canavar gibi adamlar yetiştirsem bu adamlar türkiyede iş yapabileceklermi misal?
Sosyal ağlarda paylaş

ben mesela %50 karşışıklı bursla ookıyan biriyim, mezun olunca binicekler tepeme türkiye şartlarında nasıl ödiycem edicem bilmiyorum acıkcası tam bindik bi alamete gidiyoruz kiyamete durumu haciz maciz uğraşıcaz artık, böle bi durumda var, iş garantisi olmıyan bi ülkede nereye mezuniyet sonrası ödemek için kredi veriyosun cocuklara
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...